Schijndel - UDI19 (3-2)

Slotoffensief bijna succesvol
UDI'19/Beter Bed te laat wakker en verliest met 3-2 van Schijndel/Datelnet
Toch vreemd voor de meeste trouwe toeschouwers een opstelling van UDI bij de aftrap te zien zonder de gebroeders Seijkens en v.d. Heuvel. De “Never change a winning team”- gedachte en een slepende liesblessure dwongen de Udense trainer de beste elf van dat moment de prachtige, maar spekgladde grasmat van Schijndel op te sturen.

Na 10 minuten liep UDI al achter de feiten aan. Een misverstand tussen Janssen, die weer de voorkeur had gekregen boven v.Katwijk, en v.Wanrooij deed UDI uiteindelijk de das om. De corner die uit dat fataal onderonsje ontstond belandde uiteindelijk op het kopgrage hoofd van Manneeh, die van dichtbij de UDI-keeper voor de eerste keer het nakijken gaf. UDI was even volledig van slag en mocht blij zijn dat na een kwartier spelen diezelfde stand nog op het scorebord stond. Manneeh en Hoevenaars misten de kansen Schijndel op dat moment al in een zetel naar het einde van de wedstrijd te zetten. Langzaam krabbelde UDI overeind en halverwege de eerste helft had het zelfs een licht overwicht opgebouwd.V.Lanen had op aangeven van de ijverige  Marcucci met wat meer geluk de aansluitingstreffer kunnen maken. UDI probeerde steeds vroeger de opbouw van de Schijndelse aanval te storen, maar kwam hiervan in de 39e minuut van een koude kermis thuis. Een klutsbal bij het uitverdedigen kwam uiteindelijk voor de voeten van de uitblinkende Hastenberg terecht. Vanuit zijn linker ooghoek zag hij Manneeh vrijstaan, die met dat geboden buitenkansje wederom raad wist. Op slag van rust boorde de ex-Helmond speler Evers het ongeloof op een goed resultaat voor UDI vrijwel definitief de grond in. Hij strafte een lichtzinnige actie van keeper van Wanrooij genadeloos af.

Karakter tonen

In de kleedkamer zaten de UDI-spelers er tijdens de rust als een stelletje dooie vogeltjes bij. Toch wist Eus Marijnissen het geloof in een beter resultaat bij de jongens over te brengen. Hofmeijer en van der Wijst werden geslachtofferd en daarvoor in plaats kwamen het talent Stewart en een getergde Marcel Seijkens in de ploeg. Onder aanvoering van een vaak meedogenloos spelende Marcucci werd Schijndel bijna de gehele tweede helft op eigen helft gehouden. De vechtlust die in de eerste helft ontbrak straalde weer van de UDI-mannen af. De omzettingen in de ploeg pakten goed uit en het was jammer, dat scheidsrechter Govers de dikverdiende goal van Seijkens na een minuutje of 10 spelen afkeurde. Een felle stooractie van de Deurnenaar vond geen genade in de ogen van de in dezelfde kleuren als UDI acterende scheidsrechter. Misschien was hij op dat moment bang dat er einde zou komen aan een tot dan toe vrij rustig middagje voor hem.

UDI bleef echter goed druk houden op de steeds verder achteruit leunende ploeg uit Schijndel. Vooral Marcucci was een voortdurende plaag voor de achterhoede en met wat meer geluk was de 3-1 eerder gevallen.Marijnissen bracht met Vissers in de 70e minuut nog een extra aanvaller in de ploeg die mentaal vanuit een diep dal uitstekend aan het terugknokken was. Het duurde helaas tot de 84e minuut voor die inzet dan  eindelijk  werd beloond met een doelpunt.. Marcucci kopte een corner van Bjorn Suppers bij de tweede paal binnen. UDI bleef erin geloven en dit resulteerde vlak voor tijd in de 3-2 door de uitstekend ingevallen Johan Vissers. Diezelfde Vissers had met wat meer geluk de gelijkmaker binnengeschoten, maar zijn volley scheerde in de extra tijd rakelings over het doel van de Schijndel-doelman Bouwmans. Met bijeen geknepen billen haalde Schijndel uiteindelijk als winnaar de eindstreep. Als de bezieling van een herboren UDI  de tweede helft in de hele wedstrijd aanwezig was geweest, was dit Schijndel zondag een te pakken tegenstander geweest. Volgende week in de uitwedstrijd tegen IVS hoopt Marijnissen dat zijn spelers van dat lesje geleerd hebben.