s.v. Meerssen - UDI19 (3-2)

UDI benut niet hun kansen en verliest met 3-2 van Meerssen
UDI trad in het Limburgse aan met een gewijzigde beginopstelling als vorige week, het centrale duo v.d.Boogaard/Boon waren beiden inzetbaar. Na een aftastend begin door beide ploegen en opbouwend vanuit de achterste linie werd de bal door de linies geschoven.

Geleidelijk aan namen de Udenaren het initiatief in de wedstrijd. Maar halverwege de eerste helft ging middenvelder Welters over de knie van v.d.Boogaard binnen de ‘16' en gelukkig werd de toegekende penalty door Robert Smeets tegen de paal geschoten. Even nadien liet dezelfde speler de bal van zijn schoen springen en v.d. Heuvel kreeg een vrije doortocht richting keeper, oog in oog anticipeerde de keeper goed en ging deze kans verloren. Jammer dat de Udenaren deze middag niet attent waren in het benutten van hun ruime scoringskansen. Bij het niet benutten van deze 100% kansen roep je het onheil op je af, zo ook deze middag toen vijf minuten voor de pauze in de verdediging te timide werd ingegrepen en Stef Joseph als 'n duvel uit 'n doosje de bal in het gapende doel dropte; 1-0.

Wreed wakker geschud

Opmerkelijk nam de thuisclub in het begin van de tweede helft het initiatief, misverstanden en niet resoluut ingrijpen gaf de gastheren mogelijkheden. Zo moest Jan Schalken kordaat ingrijpen toen Huijnen vogelvrij mocht uithalen. De rappe invaller Jeroen Evelein bewees zijn waarde door twee keer te scoren. Bij een genomen corner bleef de bal liggen in het strafschopgebied en was het  Jeroen Evelein die attent reageerde en de bal achter Schalken deponeerde; 2-0. Wreed werd UDI wakker geschud, al schroom viel van de ploeg en fel werd de jacht geopend op de aansluitende treffer. Het doel van Meerssen werd bestookt en de druk op het doel werd steeds heviger. Via een lage schuiver van Hans Seijkens kwam UDI terug naar 2-1. Maar UDI moest even nadien weer slikken. Niet goed werd er uitverdedigd en Evelein liet zijn koelbloedigheid zien om de 3-1 te scoren. Het laatste kwartier begon UDI met opportunistisch voetbal, de bal werd telkens hoog ingezet in de hoop dat deze eens goed zou vallen op een der hoofden van de UDI-spitsen. Kansen lagen er wel maar de thuisclub toonde karakter en inzet. Pech had Peter vd Heuvel toen zijn inzet via de paal voorlangs rolde. Toch mocht v.d. Heuvel even later aanleggen voor een penalty toen hun keeper Rob vd Wijst onderuit haalde op de rand van het strafschopgebied, feilloos werd de penalty benut. In de laatste minuut kopte Jorus v.Lanen de gelijkmaker binnen, maar de goed leidende scheidsrechter zag hoe Jorus zijn tegenstander van zich afschudde en zelfs een remise niet mocht bewerkstelligen. Toch opvallend was het dat de anders zo vaste UDI-defensie zich deze middag drie keer liet passeren.