s.v. Panningen - UDI19 (1-1)

UDI speelt gelijk tegen Panningen en doet zichzelf tekort
UDI’19/Beter Bed moest zondag jl. naar het altijd lastig te bespelen Panningen. Vaak zijn dit beladen duels, wedstrijden op het scherpst van de snede. De thuisclub speelde een-op-een en hanteerde fysieke kracht met een geweldige dosis inzet. UDI begon goed aan de wedstrijd, maar Panningen kwam na een kwartiertje in betere doen.

Meteen in de 2e helft opende UDI door Marcucci de score, echter door een verdedigingsfout werd deze voorsprong weer teniet gedaan. Even hadden het de Udenaren moeilijk, maar in de laatste 10 minuten had UDI de wedstrijd alleszins in haar voordeel kunnen beslissen. De aanwezige toeschouwers hadden een matige wedstrijd gezien, de uitslag was een terechte afspiegeling van het getoonde spel en met het zien van de uitslagen liep koploper Meerssen verder weg.

In het UDI-team was Peter v.d. Heuvel door ziekte niet aanwezig, Jordie Suppers was zijn vervanger, verder had UDI-keuzeheer Marijnissen zijn team intact gelaten zoals in laatste wedstrijden. Beide clubs zijn na de winterstop aan een goede reeks bezig, wel met het verschil dat de tricolores in de bovenste groep meedoen en de groen-witten van Panningen al het mogelijke doen om degradatie te ontlopen. Dit zag je ook terug in de wedstrijd. UDI had meer kwaliteit en de thuisclub speelde op inzet en fysieke kracht. UDI begon sterk aan de wedstrijd en drukte de thuisclub in het eerste kwartier geheel terug. Panningen stelde hier de lange trap tegenover, met hun snelle spitsen maakten zij het de UDI-verdedigers vaak lastig. De thuisclub schroomde allerminst het duel, speelde feller en agressiever, het moest ook wel door hun stand. De 2e bal op het middenveld was vaak voor hen en de UDI-aanvallers konden geheel de bal niet vasthouden. Net voor de thee kreeg echter UDI nog enkele doelkansen, maar de score bleef ongewijzigd.

Levendiger door doelpunt

UDI kwam uit de kleedkamer met Vissers in het team in plaats van Hofmeijer op het middenveld, de thuisclub ging ongewijzigd verder. En het was UDI die ook nu fel uit de startblokken kwam en met succes. Na enkele minuten spelen mocht een van de broertjes Seijkens ’n vrije trap nemen, Hans legde de bal met precisie op het hoofd van Fabrizio Marcucci en weer was hij het die zijn ploeg op voorsprong bracht. Even leek het zo dat de thuisclub zou bezwijken, maar snel waren zij bekomen van de achterstand. Was het eerst dat keeper V.Wanrooy met een attente reactie redding bracht op een kopbal in de linkerhoek van V.Schijndel. Na een kwartier spelen gingen zowel V.d.Voort als V.d.Boogaard in de fout op een diepe bal gespeeld naar Frits Janssen, behendig omspeelde hij hen en zijn lage schuiver was onhoudbaar voor de UDI-doelman; 1-1. De thuisclub fel opgezweept trok goed van leer en de UDI-verdedigers en keeper hadden het even moeilijk. Maar de storm werd snel geluwd en de laatste 10 minuten van de wedstrijden kwamen er nog volop doelkansen voor de Udenaren. Jammer dat dit onderdeel van het spel een moeilijke is, zowel V.d.Wijst, Marcel Seijkens en Marcucci zagen hun inzetten worden gekeerd of naast of over het doel gaan. De wedstrijd was gespeeld en met het gelijke spel was eenieder tevreden.

Assistent-trainer John Paul Willems zijn mening gevraagd: “De tegenstander was agressiever. We hadden te weinig overtuiging in eigen kunnen én onze voorhoede was niet bij machte om de bal vast te houden voor aansluiting. Het snelle doelpunt in de 2e helft bracht ons evenmin verder en ik vind 1-1 uitslag daarom een terechte.”