ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

UDI19 - IVS (2-1)

UDI doet door 2-1 winst goede zaken
Op een zonnig sportpark Parkzicht had UDI’19/Beter Bed het Limburgse I.V.S. op bezoek. De bezoekers begonnen furieus, maar toen UDI de angel onder controle had creëerde het zich goede en ruime scoringsmogelijkheden. Marcucci scoorde het openingsdoelpunt, jammer dat UDI de kans liet liggen om de voorsprong uit te breiden en geheel onverwachts kwam IVS weer op gelijke hoogte. Het duurde lang in de tweede helft tot de Udenaren weer voorsprong namen en weer was het Marcucci die zijn ploeg in veilige haven loodste. Daar alleen koploper Meerssen de volle winst behaalde klom UDI verder in de stand en lijstaanvoerder in de 3e periode.

Verrassend begonnen de mannen van In Vriendschap Sterk aan de wedstrijd, de eerste 10 minuten waren zij nadrukkelijk aanwezig met hun countervoetbal. Jurgen van Wanrooy moest na vijf minuten attent reageren toen Mujanuvic door de UDI-verdediging soleerde en vrij voor de UDI-doelman stond. Toen haalden de Udenaren de angel weg, de gevaarlijke counter en creëerden zich ruime scoringsmogelijkheden. Diverse corners mocht UDI nemen, goede mogelijkheden tot scoren maar de kopballen van V.d.Wijst, V.d.Heuvel en V.d.Boogaard vlogen telkens naast of over het doel. Na een kwartier spelen hadden de bezoekers een uitstekende kans maar gelukkig schoot Hofman gehaast voorlangs.

Op het middenveld kon Hofmeijer niet voldoende de lijnen uitzetten en steeds vaker werd de bal met de lange trap van achteren uit naar de voorste linie geplaatst. Was eerst Marcucci dicht bij een doelpunt, doelman Brauwer greep goed in. Rond de 25e minuut rende Marcucci op rechts achter een diepe bal van Richard v.d. Boogaard, op de rand van het strafschopgebied schoot hij loepzuiver in tussen doelman en doelpaal en rondde uitstekend af; 1-0. UDI liet nu duidelijk het betere voetbal zien, het schiep zich vele kansen maar vooralsnog werden deze niet in doelpunten omgezet. Na ruim een half uur spelen scoorde IVS geheel onverwachts tegen, de vrije trappen specialist Hans Visser (ex-Vitesse, Utrecht, AZ en Groningen) schoot de bal effectvol over de muur tegen de staander, waarna de alert reagerende Davy Michels (beste man bij IVS) uit de rebound binnentikte; 1-1. Toch had V.d. Heuvel zijn ploeg nog voor de thee op voorsprong kunnen brengen, jammer deze mogelijkheid was niet aan hem besteed.

Lang wachten op doelpunt

Ongewijzigd hervatten beide ploegen de tweede helft en van meet af aan was het UDI die duidelijk de aanval koos. Jammer dat het in een te laag tempo speelde, zodat de bezoekers telkens konden ingrijpen ondanks dat hun strafschopgebied af en toe erg vol was. Enkele keren smoorde de bal tussen een woud van benen en kon ternauwernood worden gered. De UDI-verdedigers bleven attent om hun gevaarlijke spitsen aan banden te leggen, maar dit was ook nodig want zij lieten zien klasse te hebben. De broertjes Seijkens zwoegden langs de flanken en zorgden voor aanvallende impulsen. Marijnissen wisselde V.d. Wijst en bracht de snellere Jordy Suppers in het veld. Met nog een kwartier te spelen nam UDI eindelijk de leiding. V.d. Boogaard wierp zijn inworp naar de vrijstaande V.d.Heuvel, hij passeerde zijn directe man en schoof de bal voor het doel waar Fabrizio Marcucci op scherp stond om zijn 2e doelpunt te maken en UDI wederom op een 2-1 voorsprong te brengen. Even gaven de Limburgers zich gewonnen en had UDI dit moeten afstraffen. De laatste vijf minuten zette IVS aan voor een slotoffensief en kreeg UDI kansen. Echter in de score kwam geen verandering en UDI behaalde een verdiende maar ook een belangrijke overwinning en nestelde zich in de top van de ranglijst en deed goede zaken om de 3e periode.

Eus Marijnissen vond dat zijn mannen een positief resultaat hadden behaald. “We hebben de ingeslagen voortgezet. IVS begon sterk, maar we hadden de counter snel onder controle en creëerden ons vele en goede kansen, jammer dat we er erg slordig mee omsprongen. Met deze winst groeit ons zelfvertrouwen en doen weer volop mee in de stand en 3e periode.”