ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

UDI19 - OJC Rosmalen (1-1)

UDI deelt punten met OJC en brengt beiden niet verder op de ranglijst
Zondag (6/4) stond de streekderby UDI’19/Beter Bed – OJC Rosmalen weer op het affiche. Voor beiden was het deze middag een belangrijke wedstrijd, winnen betekent meedoen in de top van het klassement. Deze druk was als een rode draad te zien in de wedstrijd. De eerste helft was aftastend en matig en de ruststand dubbel blank.

In de tweede helft opende UDI door Jordie Suppers de score uit een vloeiende aanval. Jammer genoeg werd deze voorsprong 10 minuten later tenietgedaan. De vrije trap van Dicky Scheepens caramboleerde via de rug van ‘n UDI speler in het doel, ’n lucky doelpunt, wel de 1-1. Deze helft lieten beide teams aantrekkelijk voetbal zien, inzet en strijd maar de score bleef verder onveranderd en het gelijke spel was de juiste afspiegeling van het getoonde op de erg hobbelige grasmat.

De UDI-trainer mocht deze wedstrijd Marcucci niet opstellen vanwege ’n schorsing, ook niet Bjorn Suppers die op ’n meniscusoperatie wacht, wél had hij doelman Jan Schalken (na langdurig blessureleed) naast hem op de bank zitten. Beide ploegen begonnen uiterst voorzichtig aan de wedstrijd, speelden compact en schoven als een harmonica uit en in elkaar. De UDI aanvallers begonnen matig aan de wedstrijd, vrij geïsoleerd en niet balvast zodat de tweede bal vaak voor de gasten was. Toch kreeg Rob van der Wijst binnen vijf minuten, op aangeven van Johan Vissers tot tweemaal toe ’n doelkans, maar zijn inzetten werden telkens gepareerd door doelman Brands. In het hart van de UDI defensie werden pittige duels uitgevochten, Christina en Schoonens eisten de volle aandacht en concentratie van V.d.Voort en Boon. V.d.Voort speelde een uitstekende wedstrijd en had het moeilijk om Christina, de beste OJC-er, in bedwang te houden. Liet de thuisclub optische het verzorgder voetbal zien, de beste doelkansen waren voor de gasten. Schoonens schoot vrijstaand over en na een half uur spelen ontglipte Christina aan de UDI verdedigers en faalde hij oog in oog met UDI-doelman V.Wanrooij. De eerste helft bracht beide teams niet verder op het scorebord.

Aantrekkelijke tweede helft

Ongewijzigd kwamen beide teams uit de kleedkamer. Trainer Marijnissen had zijn mannen pittig toegesproken tijdens de theepauze. De Udenaren zette meteen de gasten onder druk, de aanvallers waren meer aanspeelbaar en er werden kansen gecreëerd. Was het eerst dat William v.d. Steen diep V.d. Heuvel aanspeelde en zijn schot verijdeld werd door de doelman. Even later, misschien wel de mooiste UDI-aanval, speelde Hans Seijkens met een curve Peter van den Heuvel aan, V.d.Heuvel draaide een pirouette om tegenstander V.d. Miessen en speelde Jordie Suppers aan die met uiterste inspanning zijn voet tegen de bal kreeg en met ’n puntertje doelman Brands passeerde; 1-0. Het liet aanzien dat de tricolores verder afstand wilden nemen, fel werd er jacht gemaakt. Spits V.d.Heuvel, in steeds betere doen, werd stevig op de huid gezeten door het OJC talent de 17-jarige V.d. Miessen.

In deze fase van de strijd ontpopte doelman Brands zich als een betrouwbare sluitpost. Af en toe was het druk voor hem, maar uit de mêlee van spelers grabbelde hij de bal tussenuit. Vervelend voor de thuisclub was het uitvallen van Suppers en Boon, zeker het wegvallen van Boon zorgde voor de nodige onzekerheid achterin. De ploeg uit Rosmalen begreep dit en verplaatste de druk naar de overzijde. Wel waren zij fortuinlijk met de gelijkmaker toen zij op de rand van het strafschopgebied ’n vrije trap mochten nemen. Dicky Scheepens nam de vrije trap richting doel en pardoes werd de bal via de rug van Stewart van richting veranderd, zodat doelman V.Wanrooij op het verkeerde been stond en het nakijken had; 1-1. In de resterende tijd golfde het spel heen en weer, beiden hadden kunnen scoren maar na lang blessuretijd blies scheidsrechter V. Beurden voor het laatst en deelde de teams de punten.

Trainer Marijnissen had vrede met het gelijke spel, jammer het geluk ontbrak ons om verder te brengen. “Zeker over de tweede helft ben ik tevreden, het was toch ’n leuke wedstrijd om te zien! Ergerlijk vind ik het veld, dit is ontstellend slecht en haalt het directe voetbal eruit, zeker voor ’n aanvallend ploeg speelt dit parten. Volgende week gaan we naar Cuijk die het deze middag minder heeft gedaan als verwacht en Meerssen dichter bij het kampioenschap heeft gebracht.”