UDI19 - Panningen (2-1)

Zwaar bevochten zege van UDI op Panningen
UDI'19/Beter Bed behaalde zondag met de nodige moeite de tweede thuiszege van het seizoen. Hoewel de thuisploeg zeker niet goed speelde, was de overwinning (2-1) verdiend. UDI had een vliegende start kunnen maken, want na een minuut stond Jorus van Lanen alleen voor doelman Smulders, nadat een reeks van spelers een hoge bal van achteruit miste.

Van Lanen speelde de bal echter te ver voor zich uit, waardoor Smulders kon redden. In de daarop volgende fase grossierden beide ploegen in foute passes en balverlies. UDI kwam op het middenveld te kort. Met name Hofmeijer en Janssen bleken te licht. Toen Hofmeijer een uitbrander kreeg van trainer Marijnissen, volgde een grove overtreding op Gommans, die Hofmeijer op geel kwam te staan. Gommans moest geblesseerd van het veld. Een  minuut later moest ook Van de Kamp met een kwetsuur van het veld, na een relatief lichte overtreding van Van de Voort. In de 36ste minuut kwam UDI pardoes op voorsprong. Van Lanen bracht Marcucci in stelling. Die kopte nog op de lat, maar Van den Heuvel reageerde attent en kopte, eveneens via de lat, de 1-0 binnen. Even later schoot Marcucci met een leep schot net over. Pas vlak voor rust kreeg Panningen de eerste schietkans, maar de inzet van Koulengali eindigde bij de hoekvlag.

Vlak na rust moest Van Wanrooij voor de eerste keer ingrijpen. Hij bokste een voorzet van Koulengali net weg voor het hoofd van de vrijstaande Van Schijndel. Panningen gokte steeds op de linkerflank, waar de snelle Koulengali en Van Katwijk verbeten duels uitvochten. Vanaf de tiende minuut na rust moesten beide ploegen met tien man verder. Hofmeijer maakte een overtreding op De Jong (ex-PSV) en kreeg zijn tweede gele kaart. De Jong haalde zijn gram op Hofmeijer en kon direct met rood inrukken. UDI speelde niet beter dan Panningen, maar was voorin wel gevaarlijker. Marcucci (2x) en Van den Heuvel kregen mogelijkheden om de genadeklap uit te delen. Dat gebeurde pas tien minuten voor tijd. Uit een razendsnelle counter wist Jordie Suppers na zijn rush Van Lanen te bereiken. Die bood Marcucci een niet te missen kans: 2-0. In de 90ste minuut kreeg Panningen de eerste echte kans, die ook verzilverd werd door Van Schijndel.