ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen7

UDI19 - UNA (1-2)

Gehavend UDI laat het afweten tegen UNA

Het publiek genoot meer van het mooie weer dan van sprankelend voetbal
UDI’19/Beter Bed had 2e Paasdag UNA op bezoek en moest in een uitermate pover duel de punten afstaan aan de bezoekers. De gasten uit Zeelst trokken met 2-1 aan het langste eind en pakten daarmee belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. Beiden begonnen mat en keken de kat uit de boom, langzaam aan toonde de gasten meer initiatief en waren feller aan de bal. Terecht namen zij na een half uur voetbal door Schiffers de leiding.

Na de thee was UDI wat feller, het creëerde zich enkele kansjes zonder echt gevaarlijk te zijn. Ruim in blessuretijd namen de gasten uit een penalty een ruimere voorsprong. Meteen na de 2-0 deed UDI nog wat terug. Of eigenlijk deed UNA dit zelf, want Verbeek kopte achterwaarts over zijn doelman heen. Meer zat er niet in en bij het zien van de uitslagen bleef voor UDI de stand ongewijzigd.

Trainer Marijnissen moest deze middag improviseren, hij miste de broertjes Seijkens door ’n schorsing en v.d. Heuvel zat op de bank daar hij de gehele week niet had kunnen trainen. Wel had de trainer gewezen met een 3e plaats in het vizier. Jammer dit gegeven pikten zijn mannen niet op en zij begonnen erg slap en te weinig tempo aan de wedstrijd. Toeschouwer Hans Seijkens zei: “Wat begonnen slap, geen inzet en te weinig voetbal zonder bal. Voor mij was het balen en zeker als je er zelf niets aan kunt doen om het tij te doen keren.”  Het eerste kwartier gebeurde er door beide teams weinig op de keiharde en hobbelige grasmat. Voor het publiek was het stralend zonnetje een welkome aanvulling, want op de groene werd weinig sprankelend voetbal getoond. De gasten hadden enigszins inzet, gedreven door de penibele stand op de ranglijst moesten zij ook wel. Hadden zij eerst een bal via de bovenlat over zien gaan, in de 25e minuut zetten zij een prima combinatie op en speelde Ritchie Schiffers vrij zodat hij het doel voor het uitzoeken had. Beheerst schoof hij de bal naast keeper van Wanrooy tegen de touwen. Het enigste wapenfeit van de thuisclub was ’n goede vrije trap van Thijs van de Voort, keeper Sleddens kon met moeite deze stuiter tegenhouden en blesseerde zich danig aan zijn hand. Beide doelmannen hadden weinig te doen de eerste helft, wel hadden de gasten een verdiende 1-0 voorsprong daar zij de meeste inzet hadden getoond.

Fellere thuisclub

Trainer Marijnissen had zijn mannen ferm toegesproken tijdens de theepauze, dit was meteen te zien bij terugkeer op het veld. Er werd meer initiatief getoond en het werd wat agressiever in het veld. De scheidsrechter trad vermanend op en ging zelfs over tot het uitdelen van diverse kleuren kaarten. Zo trok hij liefst 6 gele kaarten en toonde 2 rode kaarten, verdeeld over 3 gele en 1 rode kaart aan UDI-zijde en 3 gele kaarten aan de gasten waarvan een dubbel en dus ook rood. Jammerlijk viel de rode kaart aan Marcucci ten deel daar hij te nadrukkelijk agressiviteit toonde. William van der Steen trok zich de rode kaart van Marcucci aan en zei tegen de leidsman: “Wij bakken er weinig van maar jij ook niet.”

Dit apprecieerde hij allerminst en William werd hiervoor beboet met een gele kaart. De wedstrijd liep verder en UNA-speler Zegers had de 2-0 op de schoen, gelukkig voor de UDI-aanhang ging deze naast. Het laatste kwartier zette UDI meer druk naar voren en Marijnissen gebruikte zijn wisselspelers. Vijf minuten voor het einde had eerst Vissers pech dat de bal op aangeven van v.d.Heuvel ternauwernood gered kon worden door hun keeper. Even later probeerde Janssen, de uitgeroepen ‘man of the match’, het met een afstandschot doch de bal smoorde in de mêlee van spelers dus ook weg kans. Ruim in blessuretijd werd bij een uitbraak van UNA Jourdain door invaller Stewart tegen het been getikt en vanuit de toegewezen penalty schoot Ralf Manders zijn ploeg in veilige haven. Dit dacht hij, want even nadien kwam UDI op 2-1 toen zij geholpen werden door hun aanvoerder Verbeek die achterwaarts over zijn keeper heen kopte. Dit was het laatste wapenfeit en de gasten bejubelde en koesterde hun driepunter.

Marijnissen vond dat zijn mannen deze middag niet hadden gebracht waarop hij had gehoopt. “We begonnen erg mat, de 2e bal kwam niet aan en te weinig beweging voorin. De tweede helft hebben we wel met meer opportunisme gespeeld, enkele kansen gecreëerd maar zijn niet tot scoren kunnen komen. Hopelijk zondag tegen Gemert wel, dit is een geheel andere wedstrijd.”