ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen9

UDI19 - Vinkenslag (3-2)

UDI toont veerkracht en wint spannende wedstrijd van Vinkenslag
Trainer Marijnissen had vorige week op ’n trainingsavond een praatsessie ingelast. Dit was terdege te zien in de wedstrijd, er was passie en strijd. UDI kende een droomstart, binnen 10 tellen was het raak en geen speler van de gasten had de bal aangeraakt.

De aftrap werd genomen en via een lange en hoge bal werd de bal ingebracht, Marcucci kopte door en Rob van der Wijst kon half vallend en met uiterste inspanning de bal de laatste tik geven en de 1-0 was een feit. De gasten waren niet ontdaan door deze tegengoal en trokken na 4 minuten de stand weer gelijk. Met een snelle aanval opgezet vanaf het middenveld, spitsspeler Bert Janssen trok Richard van den Boogaard mee uit het centrum naar links en Michael Ramakers kreeg een vrije doorloop door het midden en ongehinderd scoorde hij beheerst. Nadien werd het een gelijk opgaande strijd, door beide ploegen werd er geknokt en voor beide doelen was er wat te beleven. Hun keeper Valenta liet zien een geweldige lijnkeeper te zijn, inzetten van v.d.Wijst, Marcucci en Boon ranselde hij attent uit zijn doel. Aan de overzijde had de UDI-defensie een stevig blok, het was opletten met de snelle spitsen van de Vinken en viel er ‘n steekje door een der verdedigers was het telkens aanvoerder v.d. Boogaard die met succes ingreep.

Ontketend UDI

Begon de tweede helft wat flauwtjes, geleidelijk aan kwam er strijd en viel er volop te genieten en te beleven. Na een 10-tal minuten in de tweede helft trachtte UDI voorsprong te nemen. De erg gedreven Marcucci was kort bij ’n doelpunt, maar v.Eijs stond op de doellijn om dit onheil te keren. ’n Minuut later was het Hofmeijer die na ’n prima uitgespeelde aanval de bal kreeg teruggelegd van v.Lanen en diens schot werd geblokt door verdediger Pommé. Ook de UDI-verdediging moest attent blijven, want hun razendsnelle counters zorgden voor de nodige oplettendheid. Halverwege de tweede helft kwamen de gasten plotsklaps op voorsprong. Via ’n ingooi werd de bal hoog ingeschoten door Bollen, drie UDI-spelers stonden bij elkaar en Jorus van Lanen verraste pardoes zijn doelman Jurgen van Wanrooij met zijn kopbal.

Een communicatiefout die niet mag gebeuren, maar 1-2 was het wel. Een ontketend UDI ging op jacht naar de gelijkmaker. Tim Stewart werd in de ploeg gebracht voor v.d.Voort, door zijn snelheid en felheid bracht hij de verdediging aan het wankelen. Corners werden weggegeven en juist deze bleken achteraf doeltreffend te zijn. Was het eerst dat een corner van links werd genomen, vd Wijst de bliksemafleider was en v.d. Boogaard stond waar hij van betekenis kon zijn om de gelijkmaker binnen te knikken. UDI rook naar meer en vijf minuten later mocht er vanaf rechts een corner nemen door Suppers en weer hetzelfde recept en ook nu raak. Hiermee gaf aanvoeder en man of the match Richard van den Boogaard extra glans aan zijn optreden. De gasten legden zich allerminst neer en het spel golfde op en neer. Benauwd lang liet de leidsman doorgaan, maar UDI koesterde de overwinning. Eus Marijnissen was een tevreden trainer. “’n Geweldige opsteker, we hebben hard gewerkt, teleurstellingen overwonnen en balans in ’t elftal behouden. We hadden vandaag dreiging voorin en het middenveld aanvullend. Verdedigend gedisciplineerd gespeeld en hun snelle spitsen goed in bedwang gehouden. Hier kunnen we mee verder!”