ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

UNA - UDI19 (1-2)

UDI neemt drie punten mee uit Zeelst
Trainer Eus Marijnissen had vertrouwen in zijn team welk de laatste twee wedstrijden begon aan de wedstrijd. Immers UDI liet een duidelijk opgaande lijn zien in voorgaande wedstrijden, echter de doelpuntenmachine haperde enigszins. De scheidsrechter was ’n pietje secuur in zijn fluiten en dit leidde tot enige irritatie bij de spelers van de thuisclub.

Na een ruim aftastend begin waarin beide ploegen erg voorzichtig te werk gingen was het UDI die creatiever was met hun voetbal. De thuisclub hanteerde nog al eens de directe lange bal om hun snelle aanvallers in stelling te brengen. UDI kwam enkele keren gevaarlijk voor het UNA doel maar het bleef bij kansjes voor Marcucci en vd Heuvel. Ook aan de overzijde werd keeper Posthuma enkele keren beproefd met afstandschoten. Na ruim een half uur spelen kreeg de thuisclub een vrije trap te nemen en deze werd door Hans Seijkens onderschept die meteen P.v.d.Heuvel aanspeelde. Vanaf de middenlijn mocht vd Heuvel oprukken richting doel en op de huid gezeten door twee geel-zwarten. Binnen de ‘16’ werd hij onreglementair gestuit door ’n UNA-verdediger en scheidsrechter Straver wees direct naar de stip. Peter vd Heuvel voltrok zelf het vonnis en zette zijn ploeg op ‘n 1-0 voorsprong. De thuisclub was even aangeslagen en UDI had enkele vloeiende aanvallen in petto maar het Zeelsterdoel bleef voorlopig op slot.

UDI speelde slim

De thuisclub begon erg opportunistisch aan de tweede helft, zette de rood-wit-blauwen meteen onder grote druk. Was het eerst Schiffer die hard uithaalde maar Posthuma op zijn weg vond, even later was het v.d. Rijt die uithaalde. De thuisclub speelde erg gehaast en met de lange en hoge trap vanuit de achterste lijn, weinig overleg en maar afwachten hoe de bal valt. UDI ontworstelde zich onder deze druk en zette er prima en gevarieerd spel tegenover. Toch was het de thuisclub die geheel onverwacht de gelijkmaker scoorde. Spooren nam vanaf de rechterkant een corner, de bal gedragen door de wind draaide met een curve in de linkerbovenhoek zonder dat iemand de bal aanraakte en de 1-1 stond vastgenageld. Vijf minuten later nam UDI weer voorsprong, een genomen corner van Hofmeyer vanaf links werd door Richard vd Boogaard ingekopt en passeerde de doellijn, maar alsnog werd de bal uit het doel gewerkt. De attent meelopende assistent wees naar het midden en de scheidsrechter nam zijn advies direct over. Vanaf nu speelde UDI gemakkelijker, er stond een collectief, eenieder was aanspeelbaar en met name middenvelder Hofmeyer ontpopte zich met goede passes. Marcucci mocht alleen op het doel af maar Dirks wist hem van succes af te houden. Vijf minuten voor het einde leek de wedstrijd even op een gelijk spel af te stevenen, maar Arnold Posthuma pakte de strafschop. Hiermee maakte hij zijn eerdere fout ruimschoots goed en bewees zijn ploeg een grote dienst.