ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Degradatie UDI19/Beter Bed A1 een feit

Op zaterdag 29 mei jl. moest de A1 voor de laatste keer dit seizoen aantreden in een officiële wedstrijd. Het was ook meteen de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen. Samen met WVVZ en Bennekom/Tecpool moest namelijk worden gestreden om een plaats in de 2e divisie A-junioren. Alleen bij winst zou de A1 zich kunnen handhaven in de 2e divisie.

In de reguliere competitie leek de A1 zich na de dramatische start, met slechts drie punten uit de eerste 11 wedstrijden, in de loop van het seizoen onder de impulsen van de invallende B-junioren alsnog direct vrij te spelen van de zo gehate wedstrijden om promotie en degradatie. In de laatste wedstrijd van de competitie ging het helaas alsnog fout. Bij een 2-2 gelijke stand in blessuretijd tegen de De Treffers had de ploeg de rust niet om de bal in het spel te houden en werd een uitval van de gasten uit Groesbeek alsnog fataal. Door de nederlaag eindigde de A1 gelijk met AWC en moest een extra beslissingswedstrijd uit gaan maken welke ploeg zich direct zou handhaven als nummer 9 uit de competitie en welke ploeg als nummer 10 zou moeten aantreden in de extra reeks wedstrijden. Op zaterdag 22 mei kon in een directe confrontatie met AWC helaas slechts een 2-2 gelijkspel worden behaald zodat het doelsaldo van de reguliere competitie de beslissing moest brengen en die was duidelijk in het nadeel van UDI A1.

Op 29 mei dus voor de laatste kans naar het sportpark van Berghem Sport in de hoop dat het mirakel alsnog zou gaan plaatsvinden. Bij aankomst op het sportpark in Berghem werden de teams direct geconfronteerd met de harde realiteit toen werd vernomen van het familiedrama in Berghem waarbij vier personen uit een gezin de dood vonden. De twee oudste kinderen speelden bij de F-pupillen van Berghem Sport. Na een kort moment van bezinning begonnen WVVZ en UDI'19/Beter Bed dan toch aan de warming-up. In de eerste wedstrijd was UDI A1 duidelijk te sterk voor WVVZ en de 2-0 winst was dan ook dikverdiend. Door dit resultaat mocht de A1 in de tweede wedstrijd toekijken hoe Bennekom het er af zou brengen tegen WVVZ. Ondanks alle verwachtingen bleek Bennekom ook slechts met 2-0 te kunnen winnen. De laatste wedstrijd tussen UDI'19 en Bennekom moest dus de beslissing brengen. Al snel bleek echter dat de ploeg de vermoeidheid ging voelen en doordat de buitenspelval regelmatig haperingen vertoonden kon Bennekom minstens drie keer alleen op Floris de Wit af maar deze bleef erg koel en pareerde de inzetten. Na de rust bleef Bennekom duidelijk de sterkere ploeg en tijdens een van de aanvallen werd een speler van Bennekom gevloerd in de beruchte 16 meter en kon de scheidsrechter weinig anders doen als de bal op de stip te leggen. Deze kans liet Bennekom zich niet ontglippen en de 1-0 kwam op het bord. De Udenaren probeerden het nog wel maar konden aanvallend nauwelijks een vuist maken. Bennekom echter bleef sterker en na het laatste fluitsignaal vierden zij dan ook terecht hun feestje.
Voor de spelers van de A1 zit er nu niets anders op dan zich opmaken voor een verblijf van minimaal één seizoen in de 3e divisie. Gezien de jonge leeftijd en het aanwezige talent moet het mogelijk zijn om volgend seizoen in ieder geval weer een rol van betekenis te gaan spelen en wie weet wat daar nog uit voort komt.

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.