ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen1
UDI19
CSU

UDI-2' De 'Joop Zoetemelk' van de reserve-Hoofdklasse

Abonnement op de tweede plek   
Voor de derde achtereenvolgende keer is het tweede team van UDI er niet in geslaagd het Nederlands amateurkampioenschap van de reserve teams te behalen. Evenals in de twee voorafgaande jaren zat er niet meer in dan een verdienstelijke tweede plaats. Het leek erop dat het dit jaar wel zou lukken, want na vier wedstrijden had UDI er drie gewonnen en één gelijk gespeeld. Tijdens de laatste wedstrijd ging UDI tegen Be Quick uit Groningen echter de boot in en verloren daarmee het Nederlands kampioenschap. Tot aan de laatste wedstrijd behaalden onze tricolores aansprekende resultaten. Tegen de bestvoetballende ploeg, FC Kranenburg, werd een gelijkspel binnengesleept. 

Het zat echter de Udenaren in deze wedstrijd niet mee. Thijs Groenemans moest al na vijf minuten geblesseerd het veld verlaten doordat hij, terwijl hij een bal kopte, een schop in zijn zij kreeg. Het gevolg was een stevige spierblessure en uitgeschakeld voor de rest van het toernooi. Ook Edwin Gevers verliet al na een kwartier het toernooi vanwege een kuitbeenblessure. Een aderlating voor het elftal wat wellicht later op de dag UDI zou opbreken.

Met een gelijkspel in de benen en blessureleed bij diverse spelers traden onze mannen tegen Baronie. Deze wedstrijd konden we winnend afsluiten en wel met 3 tegen 2. In de twee daaropvolgende wedstrijden, respectievelijk tegen Hilversum en de Bataven was de winst ook voor UDI.
Het ging dus om de laatste wedstrijd. Bij winst zouden onze mannen het toernooi winnen; bij verlies zou wederom een tweede plaats ons deel zijn. Ondanks het feit dat UDI de beter voetballende ploeg tegen Be Quick was, konden we dit echter niet uitdrukken in doelpunten. Be Quick zag echter wel de mogelijkheid om hun spaarzame kansen te verzilveren in doelpunten. We verloren uiteindelijk met 2-0. Weg kampioenschap!
Er is met veel inzet en gedrevenheid gestreden. De gelukkigste, FC.Hilversum mocht met de eer gaan strijken en pronken met de titel van het Nederlands kampioenschap reserveteams zondag hoofdklasse.
Ons tweede team voor de derde achtereenvolgende keer kampioen in de hoofdklasse Zuid II reserveteams én voor de derde keer tweede op het Nederlands kampioenschap. Voorwaar een goed resultaat waar UDI trots op is en waar je mee thuis kunt komen. Van harte proficiat met het behaalde resultaat.

De eindstand: 
 

 

Vereniging

Punten

1.

FC Hilversum 2   

12   

2.

UDI'19/Beter Bed 2

10 

3.

Be Quick G 2

10 

4.

Kranenburg 2

8

5.

Baronie 2     

3   

6.

De Bataven 2    

0  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.