ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen3

Deurne - UDI19 (1-3)

Udenaren laten vele goede doelkansen onbenut
UDI speelde niet sprankelend, maar over de 3-1 zege valt viel niets af te dingen
UDI’19/Beter Bed had deze middag verder kunnen winnen mits zij meer hadden gescoord uit de vele, vele doelkansen. De Udenaren konden zich dat deze middag permitteren daar de hardwerkende thuisploeg kwalitatief tekort komt. De spitsen Jordie Suppers, Peter van den Heuvel en Erik de Groot scoorde ieder één keer. Inmiddels wordt het een cliché, maar zij hadden de mogelijkheid gehad voor ‘n meervoud(en) aan doelpunten. Na afloop mocht Giorgio Seijkens, de pupil van Deurne, zijn vader Marcel feliciteren met de UDI overwinning. Wel deden de tricolores goede zaken in de stand, dankzij de 1-3 zege komt UDI drie punten dichterbij de Baronie dat thuis met 1-2 van Schijndel verloor.

Eus Marijnissen moest voor deze wedstrijd zijn achterhoede weer aanpassen daar William van der Steen langs Richard van den Boogaard door blessures op de tribune moesten plaatsnemen. Met de prima wedstrijd in de benen van vorige zondag ging UDI voortvarend van start, wel met de wetenschap dat Deurne kwalitatief geen vergelijking is met Groene Ster. Al direct schiep UDI zich doelkansjes, maar geheel onverwacht viel na ruim 10 minuten voetbal het doelpunt aan de andere zijde. Rechtsback Jeroen Oosterhout pikte de bal op het middenveld op, met een lange solo en té gemakkelijk stormde hij richting UDI doel, vanaf de rand van het strafschopgebied liet hij een schuiver los die onhoudbaar in de linker benedenhoek verdween; 1-0. UDI begreep dat het snel iets moest terugdoen en in dezelfde minuut had de stand gelijk kunnen staan mits Peter van den Heuvel zijn open doelkans had benut. Maar enkele minuten later was het Jordie Suppers die wel scoorde op aangeven van V.d. Heuvel. Na deze gelijkmaker was er ’n lange periode dat er weinig te beleven was, en eindelijk kwam er weer wat beleving door Jordie Suppers die spits v.d. Heuvel aanspeelde maar te lang kapte en draaide om de bal voor zijn schietgrage voet te krijgen. Ook Jordie Suppers kreeg een prima mogelijkheid. Vijf minuten voor het rustsignaal stuurde Joost Ruijs met een steekbal Joost Janssen weg en vanaf de achterlijn bracht Janssen de bal bij de tweede paal waar Erik de Groot stond en tegen de lat kopte, hij kreeg een herkansing en uit de rebound scoorde hij de 1-2. Scheidsrechter van Loenen beleefde pal voor de thee een pijnlijk moment toen hij de bal pardoes vol in het gezicht kreeg en even tegen de vlakte ging, ook voor hem hielp de natte spons en kon de wedstrijd door hem worden vervolgd.

UDI maakt het zich lastig

Het middenrif op het middenveld (Hofmeijer – Kemkens) zat deze middag niet in de wedstrijd, te weinig werden de lijnen uitgezet om goed voetbal te spelen. Anderzijds was Joost Janssen in prima doen, hij dichtte de gaatjes en was onverwoestbaar in deze partij. Direct in de tweede helft kreeg De Groot een reële scoringskans, zijn dropkick ging over. Daar de Udenaren verzuimde verdere afstand te nemen kon zo maar door een uitval de gelijkmaker vallen. Zo moest Jan Schalken redding brengen bij een kopbal van Joris Kerskes in de rechterbenedenhoek. Even zat het UDI ook niet mee, met kunst en vliegwerk kon de thuisploeg de derde tegentreffer voorkomen. Kwam eerst Jordie Suppers oog in oog met de doelman, nadien schoot dezelfde Suppers hard in en stopte de verbouwereerde keeper de bal met de borst. Ook Erik de Groot nam de bal fraai mee, met een curve schoot hij om de keeper heen en met een uiterste redding kon hij de bal tot corner verwerken. Eveneens de lob van V.d. Heuvel verdween over het gapende doel. Eindelijk scoorde UDI de derde treffer, Peter van den Heuvel speelde zich op zijn eigen wijze goed vrij en schoot hard in en bracht hiermee de eindstand op 1-3.

Jordie Suppers was tevreden met de uitslag, minder met het getoonde voetbal. “We hadden te weinig voetbal door het midden en het gehele aanvalstrio liet teveel kansen onbenut. Indien we eerder de derde treffer scoren maken we het onszelf makkelijker, nu bleef het lang spannend. Volgende zondag hebben we een vrije zondag en gaan ons daarna opmaken voor de laatste twee spannende wedstrijden van 2003, thuis tegen Vinkenslag en uit tegen de Baronie.”