ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen3
UDI19
CSU

Dagboek UDI-selectie naar Belek Turkije

De UDI-selectie is voor een trainingsstage naar Belek in Turkije geweest, in de periode van dinsdag 4 januari t/m dinsdag 11 januari 2005. Middels een dagboek kunt u zien de belevenissen, ervaringen en wedstrijdverslagen van hun verblijf aldaar. De groep heeft een geweldige week met elkaar gehad en eenieder sprak zijn tevredenheid uit.

Ralph - Fons - Robert hadden hun best gedaan om via de email u op de hoogte te houden, jammer dat dit niet is gelukt. Wel danken wij hen voor het samengestelde dagboek wat wij van hen hebben gekregen en u nu laten lezen.  (De foto's worden spoedig geplaatst)

DINSDAG - TERUGREIS - 11 JANUARI
De hele groep verzamelt zich in de hal van het hotel. Er wordt afscheid genomen van de hotelleiding en enkele openstaande rekeningen worden vereffend. Na een korte busreis wordt  het materiaal door onze materiaalman Robert Janzen door de douane gebracht. Ook voor hem komt aan een drukke maar ook reuze gezellige week een einde. Het toestel vertrekt een half uur later dan gepland en brengt het gezelschap weer naar Eindhoven Airport terug. Vervolgens bracht de bus de groep naar het UDI clubhuis waar zij rond de klok van zeven (avond) aankwamen.
Voor de UDI-selectie met aanhang (partners - bestuurders - sponsors - genodigden) zit de trip naar het Turkse Belek er op. In het UDI clubhuis werd afscheid genomen van elkaar en eenieder was erg enthousiast en voldaan. Het was een geweldige week waar allen van hebben genoten en de spelers tussendoor heel wat trainingsarbeid hebben verricht.

MAANDAG - 10 JANUARI
Erik de Groot, Bart van der Wijst en Fabrizio Marcucci hadden nog een training “tegoed”. Johan van Bijsterveld kiest voor een partij voettennis (dubbel). Ondanks de technische kwaliteiten van Bart van der Wijst verliest hij toch het partijtje. 
De wedstrijdbespreking die om 11.15 uur begint is voor deze ene keer openbaar. Bijna iedereen is aanwezig als Johan zijn aanpak uitlegt. Met nadruk geeft hij aan dat hij deze oefenwedstrijd ziet als opwarmer voor de wedstrijd tegen Baronie aanstaande zondag. Hij geeft aan dat hij van de spelers inzet en durf wil zien en dat hij op basis van zijn observaties een opstelling wil maken voor deze belangrijke wedstrijd. 
UDI trad om 12.45 uur aan zonder de geblesseerde Paul Bardoel. De herstelde Marcel Seijkens kreeg in de tweede helft 45 minuten speeltijd.

Wedstrijdverloop
Gedurende de hele wedstrijd is UDI'19 de technisch beter spelende ploeg. Opvallend is dat spelers elkaar weer steeds gemakkelijker weten te vinden. De ruim 70 toeschouwers genoten van het goede spel van UDI. In de tweede helft valt in de 47e minuut het eerste doelpunt. Na een verkeerde terugspeelbal van de linkerverdediger van Be Quick weet Jordie Suppers de bal te bemachtigen en jaagt deze in de rechterbovenhoek. Vijf minuten later wist Robert van den Berg die in de loop werd aangespeeld op een mooie manier af te ronden. Langere tijd hield UDI met goed voetbal druk op het doel van de tegenstander. Met name de twee backs van Be Quick konden echter door hun snelheid de uitbraken goed opvangen. Acht minuten voor tijd weet Björn Suppers een opgelegde kans niet te verzilveren. Ook de warmte brak beide ploegen toen op. Er was veel energie verspeeld gedurende de wedstrijd waardoor beide teams naar het einde snakten. Wellicht was dat de reden dat de scheidsrechter al na 42 minuten affloot.

Trainer: zondag gaat het weer om het “echie”
Van Bijsterveld was na afloop tevreden over de inzet van zijn mannen en kijkt met optimisme vooruit naar de wedstrijd aanstaande zondag tegen Baronie, waar het weer om het “echie” gaat.

Opstelling
Arnold Posthuma, Joost Janssen, Thijs van de Voort, Richard van den Boogaard, William van der Steen (Joost Ruijs 46e minuut), Bart van der Wijst (Mertin van Katwijk 39e minuut), Randy Hofmeijer (Erik de Groot 46e minuut), Kristian Michiels (Marcel Seijkens 46e minuut), Bjorn Suppers, Fabrizio Marcucci, Jordie Suppers.

 

ZONDAG - 9 JANUARI
Deze dag is een rustdag. De deelnemers aan de reis brengen de dag door in Antalya of hangen wat rond bij het zwembad of het terras.
’s Avonds viert UDI in de Champions bar alvast afscheid van een succesvolle week. Naast een optreden van een Turkse zanger en een buikdanseres weet het publiek Fabrizio Marcucci te verleiden om nog eens “Viva la Mama” ten gehore te brengen. De spelers dienen om 12.00 uur het bed op te zoeken met het oog op de wedstrijd tegen Be Quick de volgende dag.   

ZATERDAG - 8 JANUARI
UDI heeft deze middag 'n wedstrijd gespeeld in Belek tegen de Turkse tweede divisionist Bosulspor en heeft met 5-1 verloren. Erik de Groot zorgde voor de tegentreffer.

Rond de klok van 2 uur ’s nachts arriveren Joep Kemkens en Caspar van de Broek. Joep had via SMS gevraagd of de in Turkije aanwezige bestuursleden op wilden blijven om hem te verwelkomen. Dat deden zij, weliswaar met enige tegenzin. Aan de overige voorwaarden die de “sterspeler” stelde werd niet voldaan.  

Het verblijf in Turkije kent opnieuw een slachtoffer. Carla Hoffman, die bij het verlaten van het hotel van de trap glijdt moet in allerijl naar het ziekenhuis in Antalya gebracht worden alwaar na een röntgenfoto blijkt dat haar enkelbanden flink opgerekt zijn. Tegen de tijd dat zij weer terugkeert is de eerste wedstrijd van UDI ’19 op Turkse bodem inmiddels gelopen. 

De tegenstander van UDI heet Boluspor en is afkomstig uit Bolu dat halverwege tussen Instanbul en Ankara ligt. Bolu is door de aardbeving van 17 augustus 1999 zwaar gehavend. Er vielen in die omgeving duizenden doden. Momenteel staat de club tweede op de ranglijst van de tweede liga. De capaciteit van de thuisbasis telt 10.000 plaatsen. Elke wedstrijd bezoeken zo’n 6500 toeschouwers de wedstrijden. Er zijn 25 contractspelers (semi-profs). De trainer Selahattin Konrat is oud-speler van de club.

Wedstrijdverloop
Een trotse Tim en Pablo mogen met de spelers als pupil het wedstrijdveld op. Na 10 minuten valt de 1-0 na een aanval over links die afgerond wordt door Baris Önder. In de 18e  minuut valt na een mooie vrije trap van Mertin van Katwijk de bal op het hoofd van Richard van de Boogaard maar schampt af en valt in de handen van de keeper. In de 32e minuut komt er weer een Turkse voorzet van links, de spits Ibrahim Ayaz rondt schitterend af. Een hele mooie aanval over links door UDI, waarbij de bal wordt doorgekopt door Erik de Groot op Kristian Michiels die alleen op de keeper af gaat en de bal op de paal ramt. Door een verdedigingsfout in het centrum valt de bal weer voor de voeten van de Turkse spits waardoor de stand op 3-0 komt. In de 44e minuut, op slag van rust pakt Arnold Posthuma een afstandsschot van 20 meter op knappe wijze. Na de Turkse thee genoten te hebben komt UDI sterker uit de startblokken. Björn Suppers schiet keihard binnen het 16 metergebied maar mist. In de 51e minuut valt de 4-0 na balverlies in het centrum. Doelpunten maker is Sinazi Ev. In de 75e minuut valt opnieuw een Turks doelpunt na een verloren duel in een 1 tegen 1 situatie. In de 81e minuut weet Jordie Suppers over rechts een voorzet voor het doel te krijgen. Erik de Groot weet de bal met het hoofd te raken maar treft de lat. In de rebound is Erik de eerste UDI-speler die op Turks grondgebied weet te scoren. Na 88 minuten blies de scheidsrechter de wedstrijd af.

Tevredenheid trainer Van Bijsterveld
Johan van Bijsterveld is achteraf een redelijk tevreden trainer. “Kijk: je speelt tegen een tegenstander die twee jaar gelden gedegradeerd is uit de hoogste divisie (Superliga) na een 14 jarig verblijf daar. We speelden tegen een club van eerste divisie niveau, vergelijkbaar met bijvoorbeeld Sparta en VVV. Dan kun je kiezen om de zaak dicht te timmeren door Mertin van Katwijk naar achter te halen. Maar ik heb bewust gekozen voor de conditionele doelstelling. De jongens hebben goed gewerkt en alles gegeven.” Toch is de trainer niet helemaal tevreden. “Het is moeilijk in te schatten of de groep collectief gegroeid is. De groep is zich nog steeds aan het ontwikkelen.” Wel vindt hij deze stage voor herhaling vatbaar. “Het is van belang dat we sponsors en leden van de businessclub mee kunnen nemen. Er heerst een goede sfeer. En dat is een bevestiging en versterking van het familiaire karakter van de club.”

Opstelling
Arnold Posthuma (Paul Bardoel), Joost Ruijs, Mertin van Katwijk, Richard van den Boogaard (Joep Kemkens), William van der Steen (Thijs van de Voort), Joost Janssen, Randy Hofmeijer, Bart van der Wijst, Fabrizio Marcucci (Björn Suppers), Erik de Groot, Kristian Michiels (Jordie Suppers). In de 46e minuut werden alle wissels door UDI gebruikt.

 

’s Avonds arriveren RBC Roosendaal en Helmond Sport. Mario, Johan en Fons zien oude bekenden uit de voetbalwereld. Het zal niet echt laat worden. Morgen is een vrije dag gepland met een bezoek aan Antalya.

VRIJDAG - 7 JANUARI
Zoals gebruikelijk en afgesproken ontbijt de hele groep om 10 uur ’s ochtend. De liefhebbers verzamelen zich rond het wedstrijdveld dat tegen het hotel aanligt. Op dit prachtige veld (nog nooit zo iets gezien…..) werkt Bremen “ganz locker” zijn eerste training af. Opvallend zijn de vele krachtoefening die “gründlich” uitgevoerd worden. De zon scheen inmiddels uitbundig en zomerse temperaturen werden opnieuw gemakkelijk gehaald.

De training: rondo, afwerkoefening en standaardsituaties bij dode spelmomenten stonden deze dag op het programma. In de groep heerst een uitstekende sfeer, er wordt veel gelachen en serieus gewerkt. Een enkele speler die uit de pas loopt wordt uitstekend en direct gecorrigeerd door zijn ploeggenoten. Het aanwezige publiek ondersteunde de jongens ook tijdens de training in woord en gebaar.
Na de training wordt er door de aanwezigen nog kort gekeken naar de vriendschappelijke wedstrijd tussen PSV (amateurs) en het tweede team van Be Quick. Trainer van Bijsterveld heeft “zijn” mannen vriendelijk maar ook dwingend geadviseerd de avond rustig te houden met het oog op de wedstrijd van morgen tegen het eerste van Bosulspor. Mario is druk bezig om kaartjes voor een vriendschappelijke wedstrijd te regelen tussen Werder en Fenerbahçe.

DONDERDAG - 6 JANUARI
Vanaf 12.30 uur wordt er onder leiding van Reggie van Gennip en Johan van Bijsterveld een tweede training gehouden. De noordenwind die woensdag nog wat kou bracht is zo goed als volledig afwezig en laat de temperaturen aardig oplopen. Wellicht reden dat daarom 20 belangstellende echtgenotes en bestuursleden aanwezig zijn om de verrichtingen van het team gade te slaan. Na een inleidende oefenvorm wordt afgewerkt op het doel, waarin met name Bart van der Wijst zich in positieve vorm weet te onderscheiden. Vervolgens een trainingspartij die onbeslist eindigt. Als slot worden er sprints getrokken op tijd waarbij de laatste gewonnen wordt door Randy Hofmeijer. Deze victorie moest hij na de busreis bekopen met het ledigen van de maaginhoud voor de entree van het hotel.

Het was een drukke avond. De eerste Werder Bremen fans melden zich in en bij het hotel. Een van de kleurrijkste “Slachtenbummlers”, een zekere Hans, die de naam van zijn team in zijn tanden heeft laten etsen vindt voldoende UDI-slachtoffers om zijn fotoalbum te presenteren. Later in de avond arriveert het team zelf, dat redelijk afgezonderd van “mindere” goden de tijd doorbrengt. Er is ook een team uit Oekraïne en een uit Tartaristan aanwezig. De profspelers laten zich niet verleiden tot een lachje, ondanks goocheltrucs van Fabrizio Marcucci en grappen en grollen van William van der Steen. WKE (hoofdklasser) uit Emmen is nadrukkelijk aanwezig, er worden vriendschappelijke contacten gelegd en WKE blijkt ook wel trek te hebben in een vriendschappelijke wedstrijd tegen het befaamde UDI. De “Indiaan” die bij wedstrijden van het Nederlands Elftal de trom roert is ook als fan van WKE present. Enkele reizigers zijn inmiddels verslaafd geraakt aan het toepspel en redelijke bedragen wisselen van eigenaar. In de loop van de avond laat ook de inmiddels herstelde Randy zich weer zien.

De teamleiding gebruikt een deel van de avond om met Be Quick afspraken te maken voor de wedstrijd van maandag.

WOENSDAG - 5 JANUARI
Om 1 uur ’s nachts plaatselijke tijd werd er op zachte wijze na 2650 hemelsbrede kilometers geland en verheugden allen zich op een teug verse lucht, al dan niet vermengd met wat nicotine. De bagage bleek in twee partijen (verdeeld over twee vliegtuigen) naar Antalya verstuurd te zijn. Omdat deze bovendien over twee verschillende transportbanden aan de reizigers ter beschikking werd gesteld was er volop onrust en verwarring onder de Udense reizigers. Uiteindelijk werden alle zorgen weggenomen en kon de UDI-familie met alle bagage naar de twee gereed staande bussen worden geleid voor het vertrek naar het Adora Golf Resort. Na wat administratieve handelingen en de uitreiking van de nodige kamersleutels werden er nog enkele afzakkertjes genomen, waarbij met name de ouderen zich in positieve zin onderscheiden door hun uithoudingsvermogen. De chef de mission Mario Boselie had inmiddels aangekondigd dat het ontbijt tot 11.uur ’s ochtends genoten kon worden. Dit met het oog op de eerste training die om 12.30 uur zou aanvangen. Een lichte oefensessie onder leiding van trainer Johan van Bijsterveld op de werkelijk schitterende velden van Adora Football School onder een stralende zon maakten de spelers hongerig. De geboden maaltijd was uitstekend verzorgd, voedzaam en gezond. De teamleiding nodigde het hele gezelschap uit om te overleggen over eventuele uitstapjes en aan te kondigen dat UDI twee wedstrijden wil gaan afwerken.

Te spelen wedstrijden
* Zaterdag treedt het om 14.30 uur aan tegen Bosulspor, een Turkse tweede divisionist.
* Maandag zal Be Quick uit Groningse Haren de tegenstander van UDI ’19 zijn.
Rond half zes wordt door Ien alarm geslagen: Marcel Seijkens heeft een harde aanvaring met de zwembadrand gehad. Omdat EHBO onvoldoende soelaas biedt wordt een arts gebeld die besluit het beter te vinden dat Marcel behandeld wordt in een ziekenhuis te Antalya. Met ambulance en sirene wordt hij afgevoerd om na enkele uren weer te verschijnen, getooid met een verband om het hoofd.

DINSDAG - 4 JANUARI - REISDAG
Op dinsdag 4 januari maakt UDI 1 inclusief begeleiding aanstalten om een koud en winderig Nederland te verlaten om in een warmere omgeving zich voor te gaan bereiden op de tweede competitiehelft. Plaats van handeling: Belek – Turkije.
Om 15.15 uur verlaat een dubbeldekker met 70 personen het clubhuis. Op Eindhoven Airport wordt het gezelschap geconfronteerd met een vertraging van 2 uur en 50 minuten. Uiteindelijk vertrok vlucht OHY 716  om 20.50 uur. De warmte en benauwdheid in het toestel, gecombineerd met een gebruikelijke vliegtuigmaaltijd, drukten de pret echter nauwelijks. De route was als volgt: Eindhoven, Aken, Frankfurt, Neurenberg, Salzburg, over het Balatonmeer, Timisoara, Terkirdag (Turks luchtruim), langs Izmir uiteindelijk door naar Antalya.
In dit hotel met deze accommodatie verblijft het UDI gezelschap

 


Ligging
Dit hotel ligt direct aan het strand van Belek, één van de mooiste stranden van de Turkse kust, tussen Antalya (ca. 35 km) en de oude havenstad Side. Het openbaar vervoer treft u voor het hotel aan en een aantal maal per dag rijdt een shuttle service naar diverse golfbanen.

Faciliteiten
Dit indrukwekkende hotel beschikt over 515 kamers en bestaat uit een hoofdgebouw en bijgebouwen. De kamers van Suntrex bevinden zich in de goed verzorgde bijgebouwen. Het hotel heeft 5 verdiepingen en 7 liften, receptie en lobby met diverse zitjes, televisiekamer, binnen- en buitenrestaurant, diverse bars, groot buitenzwembad met glijbanen en apart kinderzwembadje, binnenzwembad, ligstoelen, parasols en matrasjes gratis bij het zwembad en op het strand, kinder- speelkamer, miniclub voor de kleintjes van 4 tot 12 jaar, discotheek, internetcafé (tegen betaling), conferentieruimte, diverse winkels, kapsalon, dokterservice, dagelijks gevarieerd animatieprogramma, ook voor de kinderen (afhankelijk van het seizoen en de bezetting).

VERTREK AANSTAANDE DINSDAG
Dinsdag vertrekt UDI’19/Beter Bed per chartervlucht voor een achtdaagse trainingsstage naar Hotel Adora Golf Resort in Kadriye (Belek) aan de Turkse Riviera om zich voor te bereiden op de eerste competitie wedstrijd na de winterstop van zondag 16 januari thuis tegen Baronie uit Breda. Ook Baronie en Internos verblijven rond die tijd in de buurt van Belek. Het hotel beschikt over alle faciliteiten, onder andere een compleet voetbalcentrum met drie zeer goede velden met verlichting en van alle gemakken voorzien. Ook de media - Omroep Brabant en het Brabants Dagblad - zullen live verslag doen vanuit Turkije.  De totale groep zal bestaan uit 72 personen en de reis wordt verzorgd door OAD reizen via bemiddeling van reisadviesburo KROODER uit Uden.

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.