ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen9
UDI19
CSU

E- selectiespelers op toernooi in Roubaix Frankrijk

Door een van de leiders

Op vrijdag 17 juni jl. vertrokken de E-selectiespelers geboren voor 1995 naar het toernooi in Roubaix in Frankrijk. Na in Kortrijk (België) te hebben geslapen reden we zaterdagsmorgen naar Roubaix in Frankrijk. Aldaar werden alle 24 deelnemende teams door de burgemeester ontvangen op het gemeentehuis. Daarna volgde er een parade door de stad met een swingband voorop. Vervolgens gingen we naar het stadion Stade Velodrome waar we eerst met alle teams eten kregen. Toen begon het toernooi pas echt.

De eerste wedstrijd in de poule moesten we tegen Montpellier een Franse BVO club (de latere verliezend finalist van het toernooi). Na een paar keer flink onder druk te hebben gestaan kreeg UDI een vrije trap op ongeveer 16 m van de goal, die door Jerom Theijssen weergaloos werd binnengeschoten. Maar een paar minuten later werd het gelijk en in de laatste minuut scoorde Montpellier de 2-1 binnen, jammer maar we konden met opgeheven hoofd van het veld. De volgende tegenstander was RC Lens ook een Franse BVO deze was echter een maatje te groot voor ons en we verloren dan ook met 4-0. De derde tegenstander was Sosnowiec uit Polen hier werd met 5-1 van verloren en toen kon je al merken dat er de vorige dag toch wel wat te weinig was geslapen. Zo werden we laatste in de eerste poule waarna er weer nieuwe poules werden gemaakt van zes clubs en moesten we ondanks onze vermoeidheid nog 2 wedstrijden op zaterdag afwerken eerst tegen Banja Luka uit Bosnië. Daar kregen we met 6-0 een pak op ons broek. En toen moesten we nog tegen Vervier uit Frankrijk die we nipt met 1-0 verloren. We zijn toen naar ons slaapverblijf gereden hebben nog wat van de barbecue  gegeten en zijn toen als een blok in slaap gevallen.

Zondagmorgen moest er al vroeg worden opgestaan want we moesten onze eerste wedstrijd al om 09.15 uur spelen en wel tegen Dijon een Franse BVO. Met schitterend voetbal en 2 goals van Roel van Hek waarvan één uit een strafschop, omdat Lars Gevers was neergehaald wonnen we met 2-1. Een uur later moesten we aantreden tegen Es Wasquehal uit Frankrijk maar deze wedstrijd werd ondanks verschillende kansen voor UDI met 3-0 verloren. Daarna speelden we de laatste wedstrijd in de poule tegen US-Lesquin uit Frankrijk. Hier hadden de UDI mannen de smaak weer te pakken en werd het een mooie 2-0 overwinning dankzij goed samenspel en wederom 2 goals van Roel. In de eindstand van deze poule stond UDI 4de en moesten we nog een wedstrijd tegen de nummer 4 uit de andere poule. Dit was Olympic Noisy le Sec eveneens uit Frankrijk, het werd een gelijk opgaande wedstrijd met over en weer kansen. Totdat Jerom doorbrak en werd neergehaald en er terecht een strafschop werd toegekend die door Roel koel werd binnengeschoten; 1-0. Dat was ook de eindstand zodat we uit eindelijk op de 19de plaats kwamen al bij al geen slecht resultaat. Met de prijsuitreiking kregen we een mooie beker en medailles als herinnering. En toen we de toernooidirecteur bedankte voor het mooie en vooral ook leuke toernooi nodigde hij UDI uit om volgend jaar weer terug te komen.

Daarna zijn we naar Nederland teruggereden en het duurde dan ook niet lang of de meeste spelers lagen al te slapen in de auto, moe maar voldaan van een prachtige ervaring.

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.