ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2
UDI19
CSU

UDI19 sluit seizoen af met groot pupillenkamp

Ongeveer 120 F-pupillen, 105 E-pupillen en 70 medewerkers (leiding – leiders – EHBO – keukenpersoneel en technische groep) van UDI'19/Beter Bed sloten afgelopen weekend het voetbalseizoen af met het traditionele weekendkamp op sportpark Parkzicht. Enkele plensbuien konden niet verhinderen dat de kinderen genoten van voetbalspelletjes, waterspelen, kampvuur en ander vertier. Een van de hoogtepunten was de wedstrijd Nederland-Roemenië, die gezamenlijk op een groot scherm werd bekeken in het clubhuis. Een grote oranje, deinende massa schreeuwde en zong 'onze jongens' naar een 2-0 zege.

De weersverwachtingen waren niet erg hoopgevend, maar ondanks de buien hebben we toch een gezellig weekendkamp gehad. Met ongeveer 300 personen een weekend doorbrengen vergt toch wel wat, voor zowel de begeleiders als voor de kinderen. Een ogenblik rust is er vaak niet, alles gaat maar door! Activiteiten en spellen die ze niet kennen en die anders gaan als de kinderen thuis gewend zijn. 

Vrijdagavond begon een beetje rommelig, maar dat gaat wel eens vaker met een kampeerweekend. Ook wanneer je denkt dat alles goed gepland is gaat het soms wel eens onverwachts anders. Maar daarmee omgaan is ook weer een uitdaging voor de leiding. De E groep kwam onder andere door de wandelavondvierdaagse druppelsgewijs binnen en begonnen met hulp van de A1, om de 17 tenten van “DE WAARD”, op te zetten.  
Zaterdag, verliep alles al wat vlotter, het grote zwembad stond gevuld met ijskoud water, maar dat weerhield een aantal kinderen er niet van om er in te duiken. Voetballen en allerlei spelen stonden er op het programma, tussendoor eten en drinken, maar ook de snoepwinkel ging regelmatig open. Ook de rijdende frietwagen kwam langs om de hongerige magen te vullen.

Zaterdagavond werd gevuld met, de voetbal wedstrijd Nederland – Roemenië, een jeugdfilm voor de niet voetballiefhebbers en anderen gingen buiten voetballen. Een volle kantine met voetballiefhebbers schreeuwde het Nederlands elftal naar een 2-0 winst. Na de wedstrijd gingen de kinderen slapen in hun tenten en eindelijk rust op het kamp. Echter niet voor de leiders, wachtlopen en nabespreken stond op hun programma.

Zondagmorgen waren sommige kinderen alweer vroeg actief, terwijl enkele leiders nog wakker liepen te worden, begon het programma alweer. Onze A1 met leiders EN trainers waren om 9 uur present. Nu eens niet op de voorgrond maar om op de achtergrond de ongeveer 130 bedjes van onze jongste jeugd op te ruimen en weer op te slaan. Om 10.30 uur kwam de brandweer (uit Uden) om een groot schuimbad vol te schuimen. De route liep door het schuimbad, over het zwembad en om al schuivend over de buikschuifbaan het parkoers te beëindigen. Dit lag er wel erg uitnodigend bij voor onze A1. Wie opent deze baan…….  Het werd Matthias van Zanten, speler van A1 EN UDI 1, die onder luid gejuich en met aanmoedigingen van de jeugd als eerste over de baan vloog. Vooral de buikschuiver maakte erg veel indruk. Geweldig gedaan door onze A1 die toch laten zien dat de oudere UDI jeugd ook voor onze jongste iets over heeft. Zondagmorgen negen uur aan het werk is niet niks, hartstikke bedankt jongens. De zondag verliep niet volgens plan, de weergoden met pluvius waren de boosdoener. Maar ook dit werd erg soepel opgelost, zodat iedereen van deze dag genoot..
De kampstaf wil iedereen die meegewerkt heeft om dit kamp te laten slagen ENORM bedanken. Of je nu op de voorgrond of op de achtergrond aanwezig was: HARTSTIKKE BEDANKT !

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.