ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen5

UDI19 - EVV (3-1)

Erik de Groot scoort twee keer tegen EVV
Bron: UW
UDI’19/Beter Bed sloot het seizoen voor eigen publiek goed af op het erg zonnige Parkzicht. Het Limburgse EVV werd met 3-1 aan de kant gezet. Met name in de eerste helft was het een boeiende partij. Erik de Groot scoorde ook nu twee keer tegen EVV en maakte ook nu het verschil. Na de gewonnen wedstrijd kon het feestje van de periodetitel nog gevierd worden. De Udenaren sleepten namelijk vorige week door de overwinning van Schijndel tegen Geldrop de tweede periode in de wacht.

Boeiende eerste helft
De Udenaren hielden het hoofd beter koel dan de Limburgers en ze was simpelweg beter dan de gasten uit Echt. De 3-1 overwinning kwam geen moment in gevaar. De thuisploeg was vanaf de eerste minuut gebrand op de volle drie punten. Na vijf minuten dacht Bart van der Wijst de score al te openen. Echter hij werd teruggefloten door scheidsrechter Wagner. Hij floot toch af ondanks dat zijn assistent tot twee keer zijn vlagsignaal introk. De Haagse arbiter liet zich erg vaak horen en was ook erg kwistig met het uitdelen van gele kaarten, de wedstrijd was overigens er niet naar. UDI bleef drukken en dus ook de gevaarlijkste ploeg. Erik de Groot wist het verschil uiteindelijk te maken. Hij scoorde na een goede voorzet van Marcel Seijkens aan de linkerkant. EVV had weinig in te brengen. De gevaarlijke Jerry Manneh vond telkens de solide UDI-verdediging op zijn weg.

Des keizers baard
UDI kwam enigszins goedkoop op 2-0. Scheidsrechter Wagner floot af, omdat de doelman van EVV aan het treuzelen was bij een uittrap. Een indirecte vrije trap was het gevolg, die prima werd benut door Björn Suppers. Even leek het nog een wedstrijd te worden toen Luc Joordens met een zondagsschot de stand nog op 2-1 bracht. Het laatste woord kwam echter opnieuw van Erik de Groot. De spits stond aan het eind van een goede Udense aanval: 3-1.

Een van die Udense verdedigers zal volgend seizoen overigens de clubkleuren van s.v. TOP gaan verdedigen. Thijs van de Voort maakt namelijk de overstap naar Oss. Eerder was al bekend dat Mertin van Katwijk richting Blauw Geel vertrekt. Hij kreeg overigens wel gewoon een basisplaats in de laatste thuiswedstrijd. Ook speelden keeper Arnold Posthuma, Marcel Seijkens, Kristian Michiels en Randy Hofmeijer hun laatste thuiswedstrijd. Dus volgend seizoen zien we een aantal nieuwe gezichten in de UDI-selectie.

Seizoenssluiting
Aanstaande donderdag (Hemelvaartsdag) zit het seizoen er voor UDI’19 definitief op. Dan is in Geldrop/AEK de plaatselijke voetbalclub de tegenstander. Inzet is het linkerrijtje met de zevende positie op de ranglijst. Bij winst eindigen de Udenaren namelijk boven Geldrop.