ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen5

UDI19 - Groene Ster (0-2)

Limburgers in tweede helft doeltreffend: 0-2
Bron: VUS & UW
UDI’19/Beter Bed heeft nog géén wedstrijd van Groene Ster kunnen winnen. Het elftal uit Heerlerheide is nog altijd een lastige tegenstander geweest. Eerder dit seizoen wonnen zij al overtuigend met 4-2 op eigen veld. Ook in Uden werden drie punten gepakt. Beide treffers vielen in de tweede helft: 0-2.

Onderbreking
Scheidsrechter Franssen uit Brunssum floot de wedstrijd in de 86e minuut af. Niet vanwege het matige spel, maar vanwege de sneeuw. Spelers konden elkaar moeilijk zien en daarnaast waren de witte lijnen ondergesneeuwd. Ook vóór de sneeuwbui konden de spelers elkaar maar moeilijk vinden. Vaak werden passes direct bij de tegenstander in de voeten gespeeld en teveel de lange bal gespeeld.

100e wedstrijd
Hoewel het veld er goed bij lag, werd er nauwelijks goed voetbal gespeeld. Groene Ster kwam voor ’n punt naar Uden en deed dit vooral met verdedigen en UDI was onmachtig iets nuttigs met de bal te doen. Te vaak de lange bal hanterend en weinig creativiteit. Dat is behoorlijk opmerkelijk met het voetballende middenveld van de Udenaren. Randy Hofmeijer was één van de weinige die medespelers over de grond probeerde aan te spelen.

De middenvelder speelde zondagmiddag zijn honderdste wedstrijd voor de tricolores. Hofmeijer werd voor de wedstrijd in het zonnetje gezet met een bosje bloemen. Van der Wijst en Seijkens werden veelal overgeslagen. Verdedigers Van der Steen, Van den Boogaard en Janssen verkozen de lange bal in plaats van de opbouw. Erik de Groot kon niets met de hoge ballen. Hij werd in de lucht kort gedekt door Rademacher. De broertjes Suppers konden er ook weinig mee doen met die lange halen tegen de stugge Limburgse verdedigers. Andersom deed Groene Ster precies hetzelfde. Zij speelde UDI’19 hiermee in de kaart met de lengte van Ruijs, Van der Steen en Van den Boogaard.

Kansen werden er in de eerste helft dan ook nauwelijks gecreëerd. Spits Erik de Groot zag een soloactie met een schot naast het doel belanden maar de enige goede kans voor de pauze was voor Bart van der Wijst. In de veertigste minuut legde Jordy Suppers de bal breed op de volledige vrijstaande Van der Wijst die echter vervolgens Groene Ster-keeper Patrick Smits op zijn weg vond. Aan de andere kant had Bardoel een rustig middagje op wat terugspeelballen na.

Standaardsituatie precair
In de rust gaven beide trainers blijk van ontevredenheid maar toch werd na de pauze het spel nauwelijks beter. UDI’19 begon zich wel meer en meer kansen te scheppen. Randy Hofmeijer stak Bart van der Wijst met een steekbal alleen richting Smits maar ook deze keer kon de jonge middenvelder niet scoren. Marcel Seijkens had pech met een mooi schot maar twintig minuten voor tijd viel de treffer geheel onverwachts aan de andere kant. Echter Groene Ster werd wat slimmer en kwam er counterend soms gevaarlijk uit. Vrije trappen kregen de bezoekers echter wel. Invaller Pattinama bracht de bal uit een vrije trap opnieuw in het drukke zestien meter gebied. Aanvoerder Coolen kopte terug en spits Stef Bergmans liet Bardoel kansloos: 0-1. De aanvaller herhaalde dit kunstje nog geen vijf minuten later. Inmiddels trok een hevige sneeuwbui over sportpark Parkzicht. De thuisclub op zoek naar de gelijkmaker, echter de Limburgers profiteerde weer uit een standaardsituatie. Goffin plaatste een vrije trap op de kruin van Coolen. Die inzet werd nog gepareerd door keeper Bardoel, maar in de rebound was het opnieuw Bergmans die het net wist te vinden: 0-2. De spits maakte overigens pas nog bekend volgend seizoen uit te komen voor EVV. De 0-2 achterstand was totaal onnodig voor UDI’19.

Na een onderbreking van een kwartier, door een hevige sneeuwbui, was het voor de Udenaren alles of niets, uiteindelijk werd het niets. En weer was het de Udenaren niet gelukt om van Groene Ster de winst te pakken. Maar … volgende week beter, dan tegen Internos in Etten-Leur.