ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen5

UDI19 - Meerssen (5-0)

UDI wint met 5-0 van Meerssen en trakteert publiek op een leuke voetbalmiddag
Bron: VUS & UW

UDI'19/Beter Bed trakteerde zondag haar thuispubliek op een leuke voetbalmiddag. Meerssen, de nummer vier op de ranglijst, kreeg een flinke afstraffing. In de tweede helft met bij vlagen oogstrelend voetbal won UDI met 5-0. Daar leek het in de beginfase niet op uit te draaien, want de thuisploeg startte slap. Nadat Bart v.d. Wijst in de ploeg was gekomen hervatte UDI zich en nam de wedstrijd volledig in handen. Een geweldige opsteker in deze laatste speelronde voor de winterstop, dit moet vertrouwen geven voor 2005.

Udenaren even niet bij de les
Het eerste kwartier was Meerssen de betere ploeg. Het leek wel of UDI bevangen was door de kou en niet uit de startblokken kon komen. UDI-trainer Van Bijsterveld coachte fanatiek vanaf de zijlijn. Kansen genoeg voor Meerssen maar zij slaagde er niet in deze om te zetten in doelpunten, doelman Bardoel greep enkele keren goed in. Met name op links had UDI het moeilijk. Roël Babb van Meerssen kon niet door Marcel Seijkens in bedwang worden gehouden. Trainer Bijsterveld  loste dit op door Seijkens te vervangen door Bart van der Wijst. Vanaf dat moment nam UDI het heft in handen. Nauwelijks na deze wissel nam UDI’19 de leiding. Een daverend afstandschot net buiten de 16-meter van Björn Suppers was Dusseldorp te machtig: 1–0. Ondertussen kabbelde de wedstrijd zonder noemenswaardige hoogtepunten naar het rustsignaal van scheidsrechter Van Etten uit het Noord-Hollandse Schermerhorn. Vlak voor rust werden de gasten gevaarlijk voor het UDI-doel. Keeper Bardoel, door de zon verblind, liet een voorzet los waarna Verbunt van Meerssen van dichtbij naast schoot. Gelukkig wisten de Limburgers niet te profiteren en brak de rust aan met een 1-0 UDI voorsprong.

2e treffer breekpunt
In de tweede helft bleef Meerssen onmachtig. UDI’19 daarentegen bouwde de voorsprong uit. Erik de Groot drong in de 54e minuut vanaf links de 16-meter binnen, strandde op keeper Dusseldorp, maar zag dat Bart van der Wijst alert reageerde op de afvallende bal. De invaller hield het hoofd koel en bracht zijn ploeg op 2–0. Met deze treffer voelde de Udenaren zich duidelijk bevrijd en was tevens de Limburgse weerstand gebroken. Björn Suppers scoorde vervolgens via de muur direct uit een vrije trap, nadat Fabrizio Marcucci broer Jordie was komen te vervangen. Voor de tricolores inmiddels kansen te over. Leuk was het voor Joost Ruijs dat hij in de 78e minuut met het hoofd - vanaf de 16-meterlijn - voor 4 – 0 zorgde. De lange verdediger was dan ook erg blij met zijn treffer. Als slotakkoord scoorde ook Erik de Groot nog in de laatste minuut voor 5-0 waardoor de Udenaren drie punten mogen bijschrijven en hiermee aansluiting hebben met de middenmoot.

Bart van der Wijst
Terecht werd Bart van der Wijst uitgeroepen tot ‘man of the match’. Hij legde de gevaarlijkste aanvaller Roël Babb aan banden. Bart zorgde ook voor assists die leidden tot enkele doelpunten en  verzilverde hij het tweede doelpunt. De supportersschare was een en al lof voor deze Udense jongen die bijna zijn gehele voetballoopbaan bij UDI heeft doorgebracht. Na alle selectie-elftallen bij de jeugd doorlopen te hebben heeft hij een tweetal jaren in het tweede gespeeld en zich verder ontwikkeld tot een speler waar UDI nog vele jaren plezier van kan hebben.

Terugblik
Johan van Bijsterveld was vanzelfsprekend in zijn nopjes met deze overwinning. ’Weg uit de onderste rijen, aansluiting in de middenmoot’, waren de opgeluchte woorden van Johan, ‘Ik ben blij dat we na deze overwinning even een paar weken rust krijgen. Het is voor alle partijen een intensieve periode geweest. Bij  mijn komst ben ik uitgegaan van het voetbalprincipe ‘zorg voor een goede organisatie’. Die staat gelukkig al enkele weken en heeft mede geleid tot het behalen van de nodige punten. We zijn er nog niet. We zullen alle zeilen moeten bijzetten om resultaat te blijven behalen.’
De eerste helft van het seizoen is er een waar we als Udenaren met scepsis naar zullen terugkijken, maar die we vandaag met een goed resultaat hebben afgerond. We krabbelden uit een dal. ‘Het duurde lang’ om met Boselies woorden te spreken ‘voor de gifbeker leeg was’. We hebben met eigen ogen kunnen zien dat de ploeg er vol voor gaat en teruggekomen is op een niveau waar UDI hoort.
Voor we met het tweede deel van het seizoen beginnen gaan we genieten van Kerst en Jaarwisseling. Bij uitstek een tijd om eens aan andere dingen te denken. De selectie gaat zich in de eerste week van het nieuwe jaar voorbereiden in Turkije om ervoor te zorgen dat zij uitgerust en gemotiveerd op zondag 16 januari de competitie kan hervatten thuis tegen de Baronie.
Tenslotte wensen wij u allen fijne Kerstdagen en een heel gelukkig, gezond en sportief 2005.