ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen7

UDI19 - Schijndel (0-4)

Peter van den Heuvel scoort niet, wel drie puntgave assists
Bron: Udens Weekblad

UDI’19/Beter Bed verloor voor de tweede keer dit seizoen van Schijndel/SBA Euro. Opnieuw wist de titelkandidaat doelman Paul Bardoel vier keer te verschalken: 0-4. De tweede treffer kwam echter op het conto van Joost Ruijs. Hij verwerkte de bal in zijn eigen doel. UDI’19 zal de komende vijf wedstrijden moeten winnen, willen ze het vastgestelde doel behalen. De dag begon nog zo mooi voor de Udense voetbalclub. Hoofdsponsor Beter Bed verlengde het sponsorcontract met maar liefst drie jaar voor aanvang van de wedstrijd. Na die periode is het Udens bedrijf tien jaar hoofdsponsor van UDI’19 geweest.

Doel
Johan van Bijsterveld wilde namelijk van de komende zes partijen er minstens vijf winnen. Dan heb je geen lekker begin als de titelkandidaat op bezoek komt. De feestelijkheden in de bestuurskamer werden niet mee over genomen op het voetbalveld. Op het eerste kwartier na had UDI niks te vertellen. Na 10 minuten voetbal was het Jeroen van Moorsel die met ’n fraaie omhaal de lat toucheerde en aan de andere kant deelde UDI speldenprikjes uit via afstandschoten van Bart van der Wijst en Marcel Seijkens, telkens rolde de bal langs de verkeerde kant van de staander. Schijndel controleerde de wedstrijd vrij eenvoudig en beschikt daarnaast over kwaliteitsspitsen. Dat liet rechteraanvaller Ahmed al vroeg in de wedstrijd zien. Hij plaatste een afstandsschot net over het doel van Bardoel. Collega doelman Bouwmans had aan de andere kant een rustig middagje. De Udenaren wisten namelijk in de gehele wedstrijd geen kans te creëren. Vaak werd een aanval van UDI al op de middenlijn afgestopt door Schijndel. De bezoekers waren de thuisploeg vooral op snelheid de baas. Getuige de drie treffers van Schijndel binnen een half uur.

Snelle beslissing
Na 20 minuten spelen was het Ruud Verhappen die de terugzakkende Van den Heuvel aanspeelde, waarna de spits wegdraaide en in een oogflits zag hij Aty van Hastenberg vrij staan. De middenvelder liep Seijkens er op snelheid uit en verschalkte vervolgens Bardoel met een knap stiftje. Na een half uur viel de beslissing door het 2e doelpunt van de gasten en was het voor de thuisclub geheel over.  Joost Ruijs probeerde een voorzet van Vorstenbosch nog te onderscheppen, maar de verdediger schoof de bal ongelukkig langs zijn eigen doelman; 0-2. De aangever bij het tweede doelpunt scoorde zelf de derde. Jansen werd dit maal op snelheid afgetroefd door Vorstenbosch en met een lage schuiver scoorde hij 0-3. Ondanks dat Vorstenbosch nog geheel niet in de wedstrijd had gezeten was hij nu de gevierde man.

Geen wedstrijd meer
Waar Van Bijsterveld nog druk aan het coachen was in de eerste helft, zo rustig was de trainer in het tweede bedrijf. Die had overigens niet eens gespeeld hoeven worden. De partij was namelijk al lang geen wedstrijd meer. Peter van den Heuvel wilde graag nog een doelpunt scoren tegen zijn oude ploeg. De spits wist het net niet te vinden, maar blonk wel uit met drie puntgave assists. Na vijf minuten voetbal in de tweede helft legde hij de bal panklaar terug op Marc van Sonsbeek die knap de vierde treffer voor Schijndel binnenschoof. De verdediger haalde echter het einde van de wedstrijd niet. De partij kende een paar kleine opstootjes, waarbij Van Sonsbeek geblesseerd raakte. De aanvoerder kreeg in een duel een tik op de enkel van Marcucci. De aanvaller werd hiervoor beboet met een gele kaart. Van der Wijst ging eveneens in het boekje van scheidsrechter Theeuwen. De wedstrijd was gespeeld, de resterende tijd gebeurde er niets opvallends meer. De thuisploeg kon deze middag geen vuist maken, het collectief ontbrak, en dat was juist nodig tegen titelkandidaat Schijndel. De reactie van trainer Van Bijsterveld was ’n korte, wel ’n treffende. “We zijn afgetroefd op effectiviteit en omschakeling.” Volgende week zijn er weer nieuwe kansen voor UDI’19. Dan gaat de tricolores namelijk op bezoek bij Deurne.