Vinkenslag - UDI19 (1-3)

Vinkenslag op eigen veld met 1-3 verslagen
Bron: U.W.
Voor UDI’19/Beter Bed was dit een wedstrijd ’des keizers baard’. In de competitie valt er niets meer te halen en dus kan het team van Johan van Bijsterveld zich gaan richten op de bekerconfrontatie tegen Deurne. Tegen FC Vinkenslag speelde UDI een goede generale. Erik de Groot had een belangrijk aandeel in de overwinning. Hij scoorde twee treffers en ‘good old (38)’ Fabrizio Marcucci zorgde voor een 3-1 score.

Moeilijk te bespelen veld
Johan van Bijsterveld had zijn team vooraf vooral gewaarschuwd. Loop geen onnodige gele kaarten op voor het bekerduel. Risico’s werden er dus niet echt genomen, maar UDI ging wel voor de volle drie punten. Vinkenslag voetbalt daarnaast een verloren seizoen. De Limburgers bezetten nog altijd de laatste plaats en stevenen dus af op degradatie.

UDI speelde in een 4-4-2 opstelling en Mertin van Katwijk stond naar naast Bjorn Suppers op het middenveld. William van der Steen was geblesseerd en in op zijn plaats speelde Joost Janssen. Jordie Suppers was terug na een blessure en begon als rechterspits. In de openingsfase speelden beide ploegen slordig en vooral slap. Vanwege het onnoemelijke slechte veld kwamen passes niet goed aan en werden er dus weinig kansen gecreëerd. UDI kwam langzamerhand beter in de wedstrijd en werd ook gevaarlijker voor het vijandelijke doel. Erik de Groot opende voor rust nog de score: 0-1 op aangeven van Bart van der Wijst.

Ingreep trainer
In de rust greep Van Bijsterveld in. Jordie Suppers bleef achter in de kleedkamers. De aanvaller speelde een ongelukkige wedstrijd en kon niet overtuigen. Marcucci was zijn logische vervanger. Randy Hofmeijer begon eveneens op de reservebank. De middenvelder had pas twee trainingen achter de rug na zijn blessure en kon dus nog geen volledige wedstrijd spelen. Hij was zondagmiddag echter wel van grote waarde. Vinkenslag kwam namelijk fel uit de kleedkamers en maakte al vrij snel de gelijkmaker door de gevaarlijke Leon Ramakers: 1-1. Twintig minuten voor tijd kwam Hofmeijer echter in het veld voor Seijkens. De eerste balcontacten van de invaller waren meteen goud waard. Via een slimme steekpass zette hij Erik de Groot alleen voor de Limburgse doelman: 1-2.

Supporters werden beloond met 3e treffer
Randy Hofmeijer had vlak na die treffer de wedstrijd kunnen beslissen. Na een goede versnelling zag de middenvelder de keeper te ver voor zijn goal staan. Het stiftje kwam via de lat echter weer terug in het veld. Marcucci daarentegen wist het net nog wel te vinden. Hij bepaalde de eindstand van 1-3 op het scorebord en liet de meegereisde supporters juichen.