ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen4
UDI19
CSU

Stategisch 5-jarenplan TC

UDI’19 bouwt nadrukkelijk aan toekomst
De realisatie van een kunstgrasveld, het vaandelteam met 70% van de spelers afkomstig uit de eigen jeugdopleiding, het vormen van een trainerspool en een grotere inbreng van eerste selectiespelers bij de jeugdopleiding. Het zijn slechts enkele doelstellingen die de Technische Commissie van voetbalvereniging UDI’19/Beter Bed uiteen heeft gezet in het Strategisch 5-Jarenplan dat onlangs is goedgekeurd door het bestuur van de club.
Met dit beleidsplan wordt een ambitieus en werkbaar kader gelegd voor het technisch beleid van het eerste elftal tot en met het jongste jeugdteam. "Als dit plan slaagt, dan liften alle geledingen binnen de vereniging daarop mee," aldus Mario Boselie en Wim van Cuijk namens de Technische Commissie.

Toekomst
Met het Strategisch 5-Jarenplan bouwt UDI’19 nadrukkelijk aan de toekomst. "UDI heeft de laatste jaren veel successen gekend," vertelt Boselie. "Dat moet je verdienen door er hard voor te werken. Maar die successen maken je wellicht ook minder scherp. Het 5-Jarenplan moet er voor zorgen dat er in 2011, maar liefst eerder, kwalitatief merkbaar meer staat dan nu. Op allerlei gebied. Daarmee willen we komen tot attractief voetbal met passie in de top van het amateurvoetbal. Dat zijn we aan onze stand verplicht. En dat willen we bereiken met zoveel mogelijk spelers uit de eigen jeugdopleiding." UDI’19 speelt met het plan in op een maatschappelijke tendens.
Wim van Cuijk: "De toekomst van het verenigingsleven ziet er niet goed uit als je de vakbladen leest. Dat moet je zien te ondervangen door passie en beleving op én buiten het veld. Dat begint bij UDI 1, het vaandelteam. Als mensen zich daarmee verbonden voelen, voelt men zich enthousiast en betrokken bij de gehele club. Het strategisch 5-jarenplan moet dan ook breed gedragen worden, om de vereniging weer een vereniging te laten zijn." Het plan kent doelstellingen voor de korte-, middellange- en lange termijn.
Boselie: ,,Daar zitten ongetwijfeld zaken tussen die we wél en die we niet zullen halen. Het plan moet dan ook jaarlijks geëvalueerd en eventueel bijgesteld worden. Voor een dergelijk technisch beleid is budget nodig. We zijn op zoek naar sponsors om dit plan financieel te dragen. Maar UDI zal ook meer gaan vragen van de spelers en trainers binnen de vereniging. We moeten uit onze eigen vijver kunnen vissen.”
Van Cuijk: ,,Trainers en begeleiders krijgen volop de gelegenheid om mee te groeien. Zo komt er een samenwerkingsverband met 1 of 2 bvo’s en komen er 2 coördinatoren bij, dit  ter ondersteuning van de jeugdtrainers. Ook wordt zowel de Technische Commissie als de Jeugd Technische Commissie uitgebreid met enkele capabele medewerkers. Het kind dat bij UDI voetbalt moet centraal staan. Dat kind moet beter worden opgeleid, en daar moet de gehele organisatie op worden afgestemd. Want het belangrijkste doel is de doorstroming vanuit de eigen jeugd naar het eerste elftal om de binding met de regio te houden. We moeten met UDI vooruit durven te kijken. Dat is een flinke uitdaging, maar we moeten die sessie wel doorlopen om daar te komen wat we met z’n allen voor ogen hebben."

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.