ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen1
UDI19
CSU

Unieke mijlpaal voor Richard van den Boogaard

Door Tom Verwijst
Richard van den Boogaard bereikte een unieke mijlpaal tegen JVC Cuijk. De aanvoerder speelde zijn 357e wedstrijd in het eerste elftal van UDI’19. Ruim vijftien seizoen lang is hij al te bewonderen op sportpark Parkzicht. Zo lang Van den Boogaard fit blijft, denkt hij nog niet aan stoppen. In die 357 wedstrijden maakte Van den Boogaard van alles mee. Overwinningen, nederlagen, gelijke spelen, blunders, doelpunten, schorsingen, blessures en ga zo nog maar even door. De aanvoerder blikt terug op vijftien seizoenen in UDI 1.  

Wat was je mooiste wedstrijd?
“Het is moeilijk om er één uit te kiezen. De partijen voor het kampioenschap, de nacompetie of natuurlijk de beker blijven je natuurlijk altijd bij. Daarnaast moeten andere maar oordelen wat mijn beste wedstrijden zijn geweest. Ook de oefenpartijen voor het seizoen tegen grote clubs als Ajax, Feyenoord en PSV blijven natuurlijk speciaal.”

Wie was je beste tegenstander?
“Als team vond ik AGOVV destijds de beste tegenstander. Zij moesten dat jaar perse kampioen worden om de overstap te maken naar het betaalde voetbal. In dat elftal speelde allemaal betaald voetbal waardige spelers. Vele speler nu nog zelfs in het profwereldje. Persoonlijk had ik veel moeite met Looms van HSC’21. Hij bezorgde me een lastige middag in de nacompetitie.”

Wat was je meest beladen wedstrijd?
“Dat zijn er wel meerdere geweest. Uit tegen Gemert spelen we altijd pikante wedstrijden. In het verleden streden we samen om het kampioenschap en dat zorgde voor extra spanning. Zo zenuwachtig ben ik overigens niet voor een partij. Vaak is het gezonde spanning wat naar boven komt. Met een derby is dit altijd net wat meer.”

Wat was je grootste blunder?
“Nog regelmatig word ik geconfronteerd met mijn eigen doelpunt tegen Ajax destijds. Er kwam een voorzet en probeerde toen de bal over te koppen. Sibon zat in mijn rug en toen kopte ik in eigen doel. We verloren met 9-0, maar dat maakte het extra zuur.”

Wat was je mooiste doelpunt?
“Mijn eerste treffer zal ik natuurlijk nooit vergeten. Ik stond voor het eerst in de basis tegen Sparta’25. Een wedstrijd daarvoor had ik mijn debuut gemaakt. Meteen in mijn eerste thuiswedstrijd scoor ik met het hoofd een treffer. Een andere die ik niet snel vergeet is mijn treffer uit tegen VES. Een slechte corner belandde op de zestien meter voor mijn voeten. Ineens nam ik met links de bal op mijn schoen en die zat vervolgens ook nog. In eerste instantie was ik nog boos, omdat het zo’n slechte corner was.”

Wie was je beste trainer?
“Harry Blokhuis blijft toch wel speciaal voor mij. Onder hem debuteerde ik bij UDI’19. Hij is denk ik acht of negen jaar mijn trainer geweest en dan krijg je vanzelf wel een speciale band. Onder hem waren we ook het meest succesvol. Volgens mij zijn we vier keer met Blokhuis kampioen geworden.”

Heb je vrienden over gehouden aan het voetbal?
“Ja! Hele goede zelfs. William van der Steen is er natuurlijk een van. Nog steeds spelen we samen in UDI 1 en daar genieten we nog elke dag van. Zo zijn er nog meer uit die generatie waar ik nog een goede band mee heb. Ik noem geen namen, want anders vergeet ik er nog een paar.”

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.