ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen1
UDI19
CSU

Winst en verlies UDI-teams in strijd om districtsbeker

Op zaterdag 10 juni j.l. werd op het complex van Brevendia in Stramproy weer de jaarlijkse afsluitingsdag georganiseerd door het district Zuid 2 waarbij de districtsbekerfinales voor alle jeugdteams op het programma stonden.

A1 verliest van Fc Geleen Zuid
De A1 had in de laatste twee bekerrondes afgerekend met JVC Cuijk A1 en Blauw Geel’38 A1. In de finale moest men het nu opnemen tegen Fc Geleen Zuid A1 welke een klasse lager spelen als de Udenaren maar daar wel op de 2e plaats waren geëindigd. Op zich zou dat al een signaal moeten zijn geweest om de tegenstander niet te onderschatten. Of er sprake was van onderschatting was onduidelijk maar feit was wel dat UDI A1 erg matig aan de wedstrijd begon. Met name in de verdediging had men het eerste kwartier veel corrigerende acties nodig om een tegentreffer te voorkomen. Vooral de Geleense linksbuiten bleek met zijn snelheid en balvastheid een ware plaag voor de Udense defensie. Halverwege de eerste helft viel uiteindelijk de eerste tegentreffer toen een speler van Geleen vanaf de linkerkant op kon komen en met rechts de bal rechtsboven in de hoek van het doel krulde. Langzaam maar zeker begon de A1 iets beter te spelen en kwamen de eerste kansen op de gelijkmaker. Geleen Zuid bleef rustig achterover leunen en wachtte op de counter. In het tweede deel van de eerste helft wisten de mannen uit Geleen nogmaals het doel te vinden en stond de 0-2 ruststand op het bord.

Na de pauze kwamen de Udenaren steeds beter in het spel. Ondanks vele 100% kansen, waaronder vrije ballen alleen voor de doelman, bleef de Udense teller aanvankelijk op 0 staan. Nadat Tom vd Molen een hoge bal met het hoofd achter de Geleen-doelman wist te werken werd het 1-2 en werd de belegering van het doel van de Geleen goalie compleet. Iedereen was in afwachting van de op basis van het vertoonde spel verdiende gelijkmaker. Evenals de eerste helft bleef men aan de zijde van Geleen echter rustig wachten op de counter en door de massale aanvalsdrift van de Udenaren moest de verdediging enkele keren herstellend optreden. Een minuut of vijf voor tijd was het dan uiteindelijk toch raak maar dan wel aan de verkeerde zijde. De Geleense linksbuiten wist in een een op een duel zijn tegenstander te slim af te zijn en omspeelde de Udense doelman om daarmee de 1-3 eindstand op het bord te zetten. Op basis van effectiviteit van kansen benutten was de zege van Fc Geleen Zuid verdiend te noemen. Voor de Udenaren echter een anticlimax na een prima seizoen.

MA1 wint na penalty's van DAW
Bij aankomst in Stramproy bleek dat de wedstrijd al drie kwartier was verschoven zodat men zich rustig kon gaan voorbereiden op de wedstrijd. Tegenstander DAW was eerder in het seizoen al een keer te sterk gebleken maar de MA1 heeft vooral de laatste bekerwedstrijden laten zien dat men door hard werken en een beetje geluk ook betere tegenstanders kon verslaan. In de beker hield men de laatste twee rondes de tegenstander namelijk op een gelijkspel en wist men via het beter benutten van penalty's de eindstrijd te halen.

Direct na de start van de wedstrijd bleek al dat DAW enkele speelsters had welke individueel over behoorlijke kwaliteiten beschikten. Ondanks enkele kansen voor DAW wist de MA1 de stand op 0-0 te houden. De enorme hitte zorgde voor de nodige onderbrekingen in de vorm van drinkpauzes. Aan beide zijde was duidelijk zichtbaar dat men last had van de warmte en was de activiteit op het veld veelal beperkt tot degene die in balbezit was. Na de pauze kwam de MA1 steeds beter in het ritme en creëerde zich enkele kansjes. Uit een van die acties werd een bal in de DAW-verdediging moeizaam verwerkt en was het Kim Claassen die in de rebound voor de 1-0 voorsprong zorgde. Voor DAW was dat het sein om meer naar voren te trekken en nu was het de UDI-verdediging welke onder druk kwam staan. UDI-doelvrouwe Joyce van Dijk was daarbij regelmatig een prima sta-in-de-weg zodat de voorsprong kon worden behouden. Erg sneu was het  vervolgens dan ook dat juist zij een ogenschijnlijk simpele bal niet goed beoordeelde en tot ontzetting van eenieder de bal in het Udense doel verdween. Op basis van de gehele wedstrijd was deze 1-1 echter niet onverdiend te noemen. De meisjes van DAW hadden het betere van het spel maar de MA1 bleef hard werken. Na de laatste drinkpauze was het beide partijen aan te zien dat het erg warm was en beide teams verlangden nadrukkelijk naar het einde van de wedstrijd.

Uiteindelijk floot de scheidsrechter dan ook af en moest een penaltyreeks de beslissing gaan brengen. UDI MA1 trad deze reeks vol vertrouwen tegemoet gezien de twee eerdere zeges op deze manier en het feit dat men de afgelopen weken hierop nog goed getraind had. Aan beide zijden werden de eerste vier penalties onberispelijk ingeschoten. De ballen kwamen daarbij steeds goed vlak naast de palen laag bij de grond zodat de beide keepsters kansloos waren. Ook de vijfde penalty werd door de MA1 uitstekend benut en kwam de druk te liggen bij de doelvrouwe van DAW welke zelf de vijfde pingel moest nemen. Bij haar bleken de zenuwen toch iets te veel invloed te hebben gezien de bal die tegen de lat eindigde. De vreugde aan Udense zijde was enorm en na de nodige felicitaties spoedde de Udense meisjes zich snel naar het hoofdveld om daar de laatste minuten van de A1 nog te kunnen volgen in de hoop op een dubbelfeest. Na de 1-3 aldaar ging men maar vast naar de feesttent in afwachting van de uitrekening van de beker. Op het grote podium werden de Udense meiden vervolgens gehuldigd en mochten zij uit handen van de districtsvoorzitter de zo felbegeerde beker en bijbehorende medailles in ontvangst. De felicitaties gaan uit naar speelsters en begeleiding van de MA1 voor deze mooie prestatie.

 

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.