ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2
UDI19
CSU

UNA-spits schiet UDI droom omver

UDI delft onderspit in verlenging
UDI 2 is er zondag niet in geslaagd om de nationale titel van de reserveteams in de wacht te slepen. UDI’19 was negentig minuten de betere ploeg, maar wist niet te scoren. Toen de Udenaren vermoeid begonnen te raken, sloeg UNA in de persoon van goalgetter Jelle van de Kruijssen tweemaal keihard toe: 0-2. De ploeg uit Zeelst is daarmee eerste geworden en gaan de welgemeende felicitaties naar hen toe. 
UNA 2  – UDI 2 : 0-0 na verlenging 2-0.

Het was gezellig druk op sportpark De Smeelen in Odiliapeel, velen waren uit Uden gekomen om hun favorieten deze middag aan te moedigen. Lange tijd was UDI'19 de toonaangevende ploeg. UNA beperkte zich tot verdedigen, met vele mensen achter de bal en loerend op die ene counter. Kansen kwamen er diverse voor UDI'19, maar Patrick Witjes, Thijs Groenemans en Michiel Zuidam wisten niet te scoren. De Udense middenvelders Thijs Groenemans, Johan van Malsen en Jaap Benkers bepaalden de wedstrijd. Helaas voor UDI viel Benkers halverwege de eerste helft uit met een hoofdwond, maar in eerste instantie bleef de tricolores domineren. Vlak voor de pauze leek de beloning te komen toen de snelle Zuidam werd gevloerd binnen het strafschopgebied en de uitstekende scheidsrechter naar de stip wees. Patrick Witjes stapte naar voren maar schoot erg matig in, waardoor UNA-doelman Richard Prinsen makkelijk kon redden.  

Tweemaal redding op de doellijn
In de tweede helft bracht Klotz de 17-jarige Laurens Dekkers in de ploeg die als eerstejaars A-junior liet zien een aardige speler voor de toekomst te zijn. Hij bracht flink wat dreiging en was betrokken bij diverse kansen. UDI bleef op de winst spelen, terwijl UNA niet veel anders deed dan op de counter loeren. Zelfs tot tweemaal toe kon de bal uit de gapende doelmond gehaald worden. Nadat Dekkers en Witjes al dichtbij de verlossende goal waren geweest, was het in de negentigste minuut wederom Dekkers die vanaf zestien meter een schot loste. Keeper Prinsen kon er nog net een handje tegen krijgen, waarna de bal via de lat uit het doel verdween. Pure pech voor UDI dat steeds vermoeider begon te raken, terwijl UNA nog lucht overhad. 

Verlenging werd deceptie
In de verlenging sloeg de levensgevaarlijke 17-jarige spits Jelle van de Kruijssen dan ook tweemaal keihard toe. Die tegenvaller kwam UDI niet mee te boven en hiermee spatte de droom om landskampioen te worden uiteen. De deceptie bij spelers en begeleiding was erg groot, begrijpelijk. Nu even de kater verwerken en daarna genieten dat je tweede bent geworden om het kampioenschap onder de reserveteams van de nationale amateurclubs, een formidabele prestatie!

Succes
UDI 2 werd kampioen in de reserve hoofdklasse Zuid II en drong door tot de finale van de districtsbeker. Vervolgens werd de beker gewonnen van district Zuid II. Tegelijkertijd speelde UDI 2 in de poule voor het Nederlands kampioenschap voor reserve teams met RKAVV 2 uit Leidschendam en Turkiyemspor 2 uit Amsterdam en werd poulewinnaar. Nadien speelden zij de halve finale tegen Ajax 2 en drongen uiteindelijk door tot in de finale welke op zondag 3 juni werd gespeeld. Helaas mocht het niet lukken om eerste te worden en werd UDI 2 goede tweede, pijnlijk en een deceptie voor spelers en begeleiders. Maar ... toch een geweldige prestatie geleverd, proficiat!! 

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.