ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

sv Triborgh - UDI19 2-4

Superaanvallend UDI’19 wint simpel bij Triborgh

(Bron: Kliksport)
UDI'19/Beter Bed heeft in een doelpuntenrijke wedstrijd met 2-4 gewonnen van het reeds gedegradeerde sv Triborgh. Door deze winst blijft UDI nog steeds uitzicht behouden op een hoge eindklassering. Namens de bezoekers scoorden Peter van den Heuvel, Fatah Hadouir, Erik de Groot en Sam Wassenberg.

Door de schorsing van Richard van de Boogaard en blessures van Leroy van Dijk en Armand Kremers moest UDI-coach Van Bijsterveld weer tot een omgebouwde basisopstelling komen. De oefenmeester loste het op door met een zeer aanvallend team voor de dag te komen waarin ruimte was voor maar liefst vier spitsen. Meteen na de aftrap was het dan ook duidelijk dat enkel UDI’19 de intentie had om naar voren te spelen. Het troosteloos onderaanstaande Tribogh beperkte zich tot verdedigen en wat lange halen richting niemandsland. Na een kwartier kwam de 0-1 op het bord toen Peter van den Heuvel een penalty mocht benutten nadat hij eerder door doelman Netten onderuit was gehaald. Vlak voor de pauze leverde het aanhoudende kat en muis spelletje een tweede treffer op toen Erik de Groot tegen Netten aanschoot en Fatah Hadouir vervolgens in de rebound niet meer kon missen: 0-2.

De weg leek daarmee vrij voor een grote uitslag maar vlak na de rust profiteerde Hakan Arlsan namens de gastheren van weifelend optreden van de UDI-defensie waardoor zeer verrassend de 1-2 op het bord kon komen. De bezoekers raakten echter niet van de wijs en herstelden al snel de marge van twee doelpunten doordat Erik de Groot op aangeven van Hadouir op fraaie wijze de 1-3 wist binnen te koppen. Doordat de scheidsrechter even later het nodig vond na een onschuldig ogend duel ook de gastheren een strafschop te gunnen werd het toch weer 2-3. Arslan scoorde zijn tweede goal toen hij zich attent toonde bij de rebound nadat Van de Dungen de pingel in eerste instantie nog had gestopt. De gasten bleven constant een man overhouden op het veld maar moesten toch wachten tot de blessuretijd voordat Sam Wassenberg op aangeven van Hadouir de eindcijfers wist vast te leggen: 2-4. Al bij al de tweede helft een potje zomeravondvoetbal.

"Van te voren had ik op minimaal vier doelpunten gerekend. Maar die twee tegengoals en die onverwachtte terugval in ons spel, zijn voor mij onverklaarbaar. Ook niet die warmte," aldus Van Bijsterveld.