ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen1

UDI19 - Schijndel 2-0

UDI’19 revancheert zich door winst op Schijndel

(Bron: Kliksport)
UDI’19 wist eindelijk weer eens te winnen door op eigen veld Schijndel met 2-0 te kloppen. Na de pauze tekenden invaller Peter van den Heuvel en Fatah Hadouir voor de Udense treffers. Schijndel zette wel aan na de 1-0 achterstand maar verzuimde om de gelijkmaker binnen te schieten. In blessuretijd maakte Hadouir de bevrijdende 2-0.

Eigenlijk ging de wedstrijd nergens meer om: zowel UDI’19 als Schijndel zijn immers bezig aan een tegenvallend seizoen en kunnen geen enkele prijs meer winnen. Toch stond er nog wel wat prestige op het spel en een zo hoog mogelijke plaats op de ranglijst. Voor aardig wat publiek ontstond er een wedstrijd die het aanzien meer dan waard was.

Beide teams wilden voetballen waardoor er sprake was van een aantrekkelijk duel. Wel maakte de bal door de wind en het hobbelige veld rare capriolen. Namens UDI’19 was vooral linkerspits Leroy van Dijk aardig op dreef. Namens Schijndel had rechterverdediger Ruud Verhappen zijn handen meer dan vol aan de kwikzilverachtige acties van de Udense linksbuiten. Voor de pauze was Van Dijk ook al redelijk dicht bij een goal terwijl ook Hadouir had kunnen scoren. Dat de rust vervolgens aanbrak met een 0-0 tussenstand was op zich wel terecht want qua veldspel ontliepen beide teams elkaar nauwelijks. In de rust bracht UDI-coach vervolgens verrassend Peter van den Heuvel in de ploeg voor Roald van Hout. Van den Heuvel kampte namelijk al de hele week met een blessure aan de rug (spit) en was pas sinds zaterdagmiddag weer in training. Assistent-trainer Reggie van Gennip onderwierp de aanvaller aan een lichte training en concludeerde dat hij weer fit genoeg was om bij de selectie aan te schuiven.

Een invalbeurt halverwege de wedstrijd was echter door niemand ingecalculeerd. Na een kwartier spelen in de tweede helft bewees Van den Heuvel vervolgens toch weer zijn klasse door na een iets te korte terugspeelbal van Dennis van der Pennen doelman Robert Bouwmans op te jagen waardoor deze tegen de spits aanschoot die even later simpel kon binnenschuiven: 1-0. De gasten moesten daarom vervolgens alles op de aanval gooien en kregen ook al snel enkele dotten van kansen. De beste was voor Jeroen van Moorsel maar alleen voor doelman Theo van de Dungen toonde laatstgenoemde zich het sterkste. Een knappe redding van de keeper maar Van Moorsel mocht het zich aanrekenen dat hij deze honderd procent kans niet gewoon benutte. Even later kopte Van Moorsel goed in na een corner maar nu werd de bal van de lijn gehaald. In de slotminuut maakte UDI’19 aan alle onzekerheid een einde toen Fatah Hadouir wist te profiteren van goed voorbereidend werk van uitblinker Van Dijk en diagonaal de 2-0 binnen schoot. Hadouir had dit doelpunt afgekeken van zijn broer, deze maakte 'n identieke goal voor zijn ploeg Willem II.