UDI19 - sv Meerssen 2-0

UDI'19 verslaat Meerssen in matig duel

Zondag speelde UDI'19/Beter Bed na lange tijd weer eens 'n thuiswedstrijd en had het Limburgse sv Meerssen op bezoek. UDI'19 slaagde er in om met 2-0 te winnen. In de laatste twee minuten van de eerste helft maakte de thuisclub het verschil. In de 43e minuut scoorde Armand Kremers en Roald van Hout tekende op slag van rust de 2-0 aan.

Winst was bittere noodzaak voor de thuisclub na drie achtereenvolgende nederlagen. Daarom was deze 2-0 winst die de Udenaren tegen Meerssen pakten meer waard dan simpelweg drie punten.  Trainer Van Bijsterveld had zijn team ten opzichte van vorige keer praktisch intact gelaten. Door de schorsing van Bjorn Suppers stond Hadouir op zijn plaats. Op de linkervleugel was nu ruimte voor Leroy van Dijk en aan de rechterzijde voor Roald van Hout. Beide jonkies speelden behoorlijk. Echter het voetbal wat beide ploegen lieten zien was matig. Beiden zorgden voor een stabiele organisatie en hielden de linies kort op elkaar.

Pas halverwege de eerste helft was er opwinding voor de doelen. Een vrije trap van Meerssen belandde op de paal, even later haalde Van den Heuvel flink uit echter zijn doelpoging spatte uiteen op de doellat. Toch ging UDI'19 met voorsprong naar de thee, het scoorde in de 43e en 45e min. De 1-0 van Armand Kremers was een schitterende. Dreigen naar links, rechts vrijmaken en strak uithalen. De 2-0 van Roald van Hout was fortuinlijk, zijn schot na een solo kwam tegen een tegenstander en rolde in doel.

In het begin van de tweede helft begon Meerssen met een tegenoffensief, maar doelman Theo van den Dungen (met gelaatsmasker op) verdedigde zijn doel met verve. UDI kreeg na enige tijd weer grip op met middenveld en consolideerde haar voorsprong. De uitslag kwam niet in gevaar, een opkikker op het juiste moment met de inhaalwedstrijd van zondag tegen JVC in het vooruitzicht.