UDI19 -JVC Cuijk 1-2

UDI'19 door cruciale beslissing onderuit tegen JVC

(Bron: Kliksport)
UDI'19/Beter Bed speelde zondag een puike wedstrijd in de streekderby tegen koploper JVC Cuijk. Op basis van het getoonde spel had de thuisclub ruimschoots 'n punt verdiend, echter doelpunten beslissen de uitslag. JVC scoorde tweemaal door Akankan, verdeeld over twee helften en de Udenaren wisten slechts eenmaal te scoren in de eerste helft door Van der Wijst.

Bij UDI'19 speelde Peter van den Heuvel zijn 250e wedstrijd in het vaandelteam, hij zal zich vooraf een andere uitslag gewenst hebben. Desalniettemin Peter proficiat met deze mijlpaal!

De wedstrijd had een hoog kijkcijfer gemiddelde. De Udenaren vielen verbeten aan en de gasten uit Cuijk stelden zich daar op in. Na een kwartiertje spelen verwachtte de vele toeschouwers dat de scheidsrechter het advies van zijn assistent zou overnemen. Die man wees naar de penaltystip voor ongeoorloofd verdedigen ten opzichte van Peter van den Heuvel, maar hij negeerde dit. 'n Kleine 10 min. later dezelfde situatie aan de overzijde, Sam Wassenberg ontdeed zich van Dennis Schouten en toen wees de leidsman tot grote ontsteltenis van de UDI-aanhang wel naar de stip. Ferdy Akankan liet dit buitenkansje niet onbenut; 0-1. In het tumult op weg naar de aftrap gaf de scheidsrechter aan Erik de Groot de rode kaart, voor vermeend belagen en kon naar de douche.

'n Compliment aan beide teams dat zij beiden bleven voetballen, er waren pittige duels maar wel geoorloofd. Eenmaal van de schrik bekomen kwam UDI'19 door een prima uitgespeelde aanval op gelijke hoogte. Bart van der Wijst zette de aanval op en via een een-tweetje met Sam Wassenberg bracht hij knap de 1-1 op het scorebord. De gasten buitten hun numerieke meerderheid niet uit, wel dwarrelde de bal enkele keren voor het UDI-doel door.

In de tweede helft knokte de thuisploeg voor wat het waard was, het schiep zich enkele 100%  kansen om de gelijkmaker te scoren. Zowel Sam Wassenberg als Fatah Hadouir hadden de gelijkmaker op de schoen, maar telkens ging deze teloor. In de 54e min. plaatste JVC een snelle counter die doeltreffend werd afgerond. Bas van Grunsven plaatste een diepe bal richting de vrijstaande Ferdy Akankan en beheerst scoorde hij de 1-2. UDI wisselde nog, maar kwam niet verder dan enkele halve kansjes. JVC speelde het spelletje kien uit en nam om kwart over vier een ruime voorsprong op hun naaste belagers op weg naar de titel. En ... de thuisclub moest de kater wegspoelen.