ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen3

UDI 2 met één been in de finale

Afgelopen zaterdag zagen een kleine vijfhonderd toeschouwers hoe het reserveteam van UDI'19/Beter Bed een 2-0 overwinning boekte op HSV Hoek 2. Het betrof de eerste wedstrijd in de halve finale van het Nederlands kampioenschap reserveteams. De marge van 2-0 moet voldoende zijn mede gezien het spelbeeld van deze wedstrijd. De uitslag had veel hoger uit kunnen vallen als een aantal gecreëerde kansen zouden zijn benut.

In de eerste tien minuten had UDI al op voorsprong kunnen komen. Op een voorzet van Tim Wolf kwam Tom Vievermans verkeerd uit met zijn standbeen waardoor het verwachte schot uitbleef. Even later schoof Vievermans een harde schuiver vlak naast het doel. Ook met een lob wilde Tom de keeper verrassen. De bal was echter iets te hoog geschoten en verdween over de lat. In de twintigste minuut zagen we Michiel Zuidam na een een/twee een actie maken waarbij hij enkele spelers van Hoek opzij zette en een onhoudbaar schot op doel loste. UDI-2 verzaakte echter om in de eerste helft de voorsprong verder uit te bouwen. Kansen genoeg maar de keeper van Hoek en een paar ongelukkige schoten op goal belette een grotere voorsprong.

In de tweede helft zette Hoek in het begin even aan maar had onvoldoende kracht om echte kansen te creëren waaruit zij zouden kunnen scoren behoudens dan een schot op de paal van een goed spelende spits. In de zestigste minuut werd Tom Vievermans vanuit het middenveld aangespeeld. Hij draaide weg van de tegenstander en stond oog in oog met de keeper. Hij liet deze kansloos door de bal keurig netjes achter de doelman te plaatsen. Ondanks een groot veldoverwicht en vele kansen wist het tweede team van UDI niet meer te scoren.

Aanvoerder Patrick Kremers was tevreden over speelwijze en  resultaat. "Ook nu hadden we te maken met een sterke verdediging en met een beweeglijke spits die twee verdedigers constant bezig hield. We hebben nauwelijks kansen weggegeven. Eigenlijk een vrij gemakkelijke middag. Ik zie de return met vertrouwen tegemoet." Trainer Frank Klotz was echter iets minder zeker over  het vervolg. "De uitgangspositie is natuurlijk goed. Maar als Hoek erin slaagt om vrij vlug in het begin te scoren dan zullen zij de beuk erin gooien en kunnen we daar in het Zeeuwse het nog moeilijk krijgen ondanks dat wij voetbaltechnisch meer in huis hebben. We hebben goed gespeeld maar we hadden meer afstand kunnen nemen." Volgende week kunnen de spelers van UDI-2 in Zeeuws Vlaanderen het afmaken waarna de finale om het Nederlands kampioenschap lonkt!

Zaterdag reist UDI 2 naar HSV Hoek in Hoek (bij Terneuzen) en bindt om 14.30 uur de strijd aan op weg naar de finale. Wij wensen spelers en begeleiding erg veel succes toe!