ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen1

Geldrop komt tekort tegen UDI (0-4)

UDI eindigt op 13e plaats in hoofdklasse B

Geldrop had vandaag nog een theoretische kans op lijfsbehoud. Zowel op het veld als langs de lijn, met extreem weinig toeschouwers van Geldrop zelf, liet men echter niet zien in die kans te geloven. UDI kon vrijuit spelen en was met uitzondering van het begin van de tweede helft duidelijk de betere ploeg. Na een 0-1 ruststand wonnen de Udenaren uiteindelijk, niet eens geflatteerd, met 0-4. Hierdoor eindigt de thuisploeg Geldrop op de laatste plaats en worden de Udenaren nog een na laatste.

Trainer Coolen moest het vandaag stellen zonder de geschorste van Zanten. Jeugdkeeper van Hoeij, die de laatste weken uitstekend keeperswerk had laten zien, was afgelopen zaterdag in de wedstrijd van de A1 geblesseerd uitgevallen en ontbrak dus ook. In het centrum van de verdediger stond van de Meulenhof dus naast Smulders en in het doel was er een plaats ingeruimd voor UDI-3 keeper Joost Paashuis. Hoewel Paashuis gedurende de wedstrijd af en toe zijn typische momentjes had maakte hij over het algemeen toch een degelijke indruk.

De start van de wedstrijd was voor Geldrop die vooral aan de linkerkant veel ruimte kregen. In de 4e minuut ging Banda weer langs zijn directe bewaker Dellemann en schoot vanaf de rand van de zestien op de paal. UDI was daarmee gewaarschuwd en begon wat feller te spelen. Na 10 minuten veert de UDI-aanhang op wanneer van der Wijst op het doel van van Veen afgaat, de keeper omspeelt en gevloerd wordt. Tot verbazing van eenieder inclusief de Geldrop-goalie werd er echter niet voor een strafschop gefloten. UDI wordt wel steeds dreigender en vooral met steekpasses door het centrum van de verdediging is men gevaarlijk. Halverwege de eerste helft stuurt van der Wijst de bal diep op van Herpen die goed kaatst met Wassenberg en laatstgenoemde schiet hard voorlangs. Enkele minuten later een soortgelijke situatie als van Herpen wordt weggestuurd door Smulders maar good-old van Veen redt bekwaam. In de 38e minuut dan eindelijk loon naar werken voor UDI wanneer een bal ingespeeld wordt op Wassenberg die vervolgens mooi doorspeelt op van Herpen en deze schiet de bal snoeihard voorbij van Veen om daarmee de verdiende 0-1 op het bord te brengen.

Na de rust beginnen de Udenaren minder scherp en zijn er de eerste minuten een tweetal kansen voor Geldrop. Een schot van Plugers wordt goed gekeerd door Paashuis en een corner wordt door de Wit net naast gekopt. UDI blijft wat slordig spelen waardoor Geldrop denkt wat kansen te krijgen maar verder dan enkele schoten ver over of naast komt men niet. Na de drinkpauze halverwege de tweede helft vindt UDI het welletjes en zet aan voor een offensief. In de 70e minuut is er de eerste waarschuwing wanneer Wassenberg vlak voorlangs schiet. Enkele minuten later is het dan wel raak wanneer Kremers een mooie voorzet heeft die door de ingevallen van den Heuvel op de paal wordt geknikt. In de rebound is Wassenberg er als de kippen bij om de bal hoog in het doel te volleren. Vlak hierna wordt Dellemann door trainer Coolen eindelijk uit zijn lijden verlost. Hoewel nadrukkelijk van goede wil komt de jeugdige rechtsachter op dit moment nog kwaliteit te kort om zich staande te houden in de hoofdklasse. Voor hem in de plaats komt Schaap en daardoor schuift Smulders naar de rechterzijde. Patrick Smulders heeft blijkbaar nog voldoende lucht over want in de volgende minuten snelt hij regelmatig over de rechterkant naar voren. Al in de 32e minuut is het raak wanneer Smulders een voorzet loepzuiver op  het hoofd van van den Heuvel deponeert die aan de eerste paal goed binnenknikt (0-3). Het verzet van Geldrop is dan definitief gebroken en UDI kan naar hartelust combineren. Het is vooral aan doelman van Veen te danken dat er in dit stadium niet veel meer doelpunten worden gemaakt. Een beste kans is er voor van der Wijst die met de bal aan de voet versnelt en de hele Geldrop achterhoede achter zich laat maar dan oog in oog met van Veen niet tot scoren komt. In de 39e minuut is er dan ook nog de 0-4 wanneer van Herpen vanaf twintig meter hard uithaalt en de Geldrop-doelman de bal niet goed kan keren en weer is Wassenberg er snel bij om de 0-4 binnen te schieten.

Voor UDI zit een net-niet-seizoen er nu definitief op. Zeker de laatste wedstrijden heeft men laten zien dat men voor veel ploegen in de hoofdklasse B echt niet onder doet. Het feit blijft echter dat er te weinig gescoord is en dat is het basisbeginsel om wedstrijden te kunnen winnen. Zuur blijft het echter om terug te moeten blikken op wedstrijden als DESK uit (1-0), OJC Rosmalen uit (0-0), UNA uit (3-3) waar in alle drie de partijen de winst verdiend was geweest. Volgend seizoen beginnen de Udenaren met een jonge selectie echter weer in de 1e klasse. Hopelijk is men in staat met nog enkele versterkingen weer te bouwen aan een ploeg die weer een rol van betekenis kan gaan spelen in die klasse en hopelijk is op termijn weer promotie naar de hoofdklasse mogelijk.

Opstelling UDI: Joost Paashuis, Milan Dellemann (75. Schaap), Patrick Smulders, Mark van de Meulenhof, Dimitri Cremers, Bart van der Wijst, Jesper Brocks (69. Peter van den Heuvel), Armand Kremers (91. Robin van Cuijk), Martijn Kuijpers, Donny van Herpen en Sam Wassenberg.