UDI 1 onterecht met lege handen bij DESK (1-0)

Missen kansen breekt de Udenaren op

Voor UDI 1 was er vandaag de taak om uit bij DESK in Kaatsheuvel op zoek te gaan naar de zo broodnodige punten. In de eerste helft kregen de bezoekers ook enkele goede kansen maar was het geluk niet aan Udense zijde. Na een kwartier spelen krijgt DESK de 1-0 in de schoot geworpen wanneer UDI-doelman van Hoeij de bal rustig weg wil trappen maar een DESK-speler in zijn rug niet opmerkte die de bal dus simpel kon afnemen en de bal in het lege doel kon plaatsen. Na de rust dringt UDI flink aan en krijgt ook enkele dotten van kansen maar helaas wist men niet te scoren.

Trainer Coolen kon vandaag weer beschikken over Schaap en Kremers zodat er weer wat meer ervaring in de ploeg stond in vergelijking tot de laatste wedstrijd. Aan de linkerkant van de verdediging mocht ook dit keer weer Dimitri Cremers zijn opwachting maken zodat Matthias van Zanten weer centraal in de defensie speelde. Bovendien werd gekozen voor Wassenberg als tweede man bij van den Heuvel zodat van Herpen op de bank moest beginnen. Al na vijf minuten is er de eerste goede kans voor UDI wanneer youngster Cremers aan de linkerkant goed doorkomt en een prima voorzet heeft die door Wassenberg wordt ingeschoten maar van de lijn wordt gered door een DESK-verdediger. Na een kwartier volgt dan naar later blijkt het beslissende moment van de wedstrijd. UDI-keeper van Hoeij pakt goed een hoge bal en werpt de bal voor zijn voeten om de bal met een lange trap in het spel te brengen. Helaas voor de UDI-goalie had hij echter niet door dat achter hem DESK-speler van der Pennen nog stond en deze ontfutselde hem simpel de bal en kon hem in het lege doel schuiven. Een domper voor de Udense doelman die de rest van de partij weer een goede indruk maakte. Na een half uur spelen een goede kans voor UDI wanneer er uit een corner een bal terug valt voor de voeten van van der Wijst die goed uithaalt met links maar zijn inzet wordt met een uiterste inspanning door DESK-doelman Aalbers tot hoekschop verwerkt. Een minuut later komt er een diepe bal in de zestien meter waar Wassenberg op de hem zo kenmerkende wijze rommelt en de bal plotsklaps voor de voeten van van de Heuvel valt maar die schiet met links simpel over. In de laatste minuut van de eerste helft nog enige ophef wanneer Schaap naar de grond gaat in de zestien meter van de tegenstander maar de scheidsrechter hier geen overtreding in ziet.

In de tweede helft start UDI nog wat verder naar voren en jaagt op de gelijkmaker. In de 57e minuut is er een goede actie van Kuijpers over links die een lage voorzet geeft waar enkele UDI-spelers over heen gaan maar eindigt voor de voeten van van der Wijst die vanaf de rand van de zestien echter de bal niet de juiste richting kan geven en over schiet. Helaas voor de Udenaren is dit een illustratief beeld omdat een ploeg in goede doen hier normaal gezien simpel gescoord zou hebben. Met het inbrengen van Wolf en van Herpen wordt de druk door UDI verder opgevoerd. DESK leunt zoals de gehele wedstrijd al naar achteren en hoopt met een counter gevaar te stichten. De wijze waarop deed zelfs de trouwe DESK-aanhang overgaan tot klagen. In niets was te zien dat deze ploeg aan het begin van het seizoen de ranglijst aangevoerd had. In de tweede helft krijgt DESK welgeteld 1 kans maar van Hoeij redt bekwaam op een goed schot van Smulders. Ruim vijf minuten voor tijd is UDI het dichtst bij een doelpunt wanneer Wolf op de rechterzijde langs zijn directe tegenstander komt en een voorzet geeft waarop van Herpen komt inlopen maar hij schiet de bal hard via de lat over. Aan het einde van de partij is de teleurstelling aan UDI-zijde begrijpelijkerwijze erg groot. Ondanks enkele dotten van kansen blijft de ploeg met nul punten staan en blijken beide concurrenten voor de laatste plaatsen wel punten te hebben gehaald zodat UDI weer op de laatste plaats terecht is gekomen. Komende zondag moet de ploeg op bezoek bij koploper UNA en zal daar ongetwijfeld een moeilijke wedstrijd tegemoet gaan. Er zijn echter nog drie wedstrijden te spelen en wanneer hierin de nodige punten zouden worden gehaald blijft de 12e plaats welke recht geeft op promotie/degradatiewedstrijden in zicht.

Opstelling UDI: Thijs van Hoeij, Milan Dellemann, Ramon Schaap, Matthias van Zanten, Dimitri Cremers, Bart van der Wijst, Jesper Brocks (64. Tim Wolf), Armand Kremers, Martijn Kuijpers (83. Laurens Dekker), Peter van den Heuvel en Sam Wassenberg (64. Donny van Herpen).