ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

UDI 1 verslaat Dijkse Boys (4-3)

Degradatie naar 1e klasse een feit

UDI speelde vandaag thuis voor de laatste kans op handhaving in de hoofdklasse. Hiertoe moest men zelf van Dijkse Boys winnen en Schijndel mocht niet winnen bij UNA. De Udenaren speelden de eerste helft erg slecht en stonden met de rust met 0-2 achter. Na de rust begon men beter te spelen en wist uiteindelijk met 4-3 te winnen. Helaas voor alles wat UDI heet kwam enkele minuten later de definitieve bevestiging dat ook Schijndel had gewonnen en de degradatie naar de 1e klasse daarmee een feit was.

UDI begon de eerste helft erg mat en het leek of men de zo broodnodige bezieling van de noodzaak om te winnen miste. Behalve een kans aan het begin van de wedstrijd voor van Herpen op een voorzet van Wassenberg was er weinig te zien. In de 6e minuut kwam Dijkse Boys al op 0-1 toen Danny van Bakel een half schot loste wat door de UDI-verdediging rolde en uiteindelijk ook de doellijn passeerde. Enkele minuten voor de rust gaat Letwory er vandoor, loopt simpel Dellemann voorbij waarna hij ook UDI-keeper van Hoeij met een schuiver passeert.

In de rust wordt de ongelukkig spelende Dellemann vervangen door Stewart waardoor UDI achterin met drie verdedigers gaat spelen. Na de rust start UDI furieus en binnen twee minuten is het gelijk. Dimitri Cremers komt aan de linkerzijde opzetten en geeft een hoge voorzet waar van Herpen het kopduel niet kan winnen omdat er een hand van een speler van Dijkse Boys tussen zit. De scheidsrechter fluit echter niet en in de rebound schiet Kremers de bal hard in (1-2). Direct vanaf de aftrap zet UDI dan weer druk en volgt er een schot van Wassenberg. Terwijl keeper Kox al bedenkt wat hij met de bal zal gaan doen rolt die op wonderlijke wijze door zijn handen over de lijn. Vanaf dat moment volgt een wedstrijd met kansen aan beide zijden. In de 53e minuut loopt Letwory UDI-verdediger Cremers er af en passeert hem simpel. De voorzet die volgt kan door Koulengani simpel ingetikt worden (2-3). Even lijken de Udenaren uit het veld geslagen te zijn maar men blijft de aanval zoeken. Met nog twintig minuten te spelen mag Stewart een vrije trap nemen vanaf rechts die door een Dijkse Boys verdediger binnen de zestien meter met de hand wordt gekeerd. De daaropvolgende penalty wordt door van Herpen goed binnen geschoten. Drie minuten voor tijd volgt dan de ontlading aan Udense zijde wanneer UDI een vrije trap mag nemen vanaf zo'n twintig meter voor het doel. Armand Kremers belast zich met de uitvoering en hij krult de bal schitterend over de muur waarmee de 4-3 op het bord komt.

Na afloop is er het wachten op de eindstand van Schijndel maar al snel volgt het telefoontje dat Schijndel heeft gewonnen bij UNA. Daarmee is de degradatie van UDI 1 naar de eerste klasse een feit. De wedstrijd tegen Geldrop/AEK op tweede Pinksterdag is voor UDI dus niet meer van belang. Toch zal de huidige jonge groep ook volgende week nog zijn best willen doen om in ieder geval niet op de laatste plaats te eindigen.

Opstelling UDI: Thijs van Hoeij, Milan Dellemann (45. Earnest Stewart), Patrick Smulders, Matthias van Zanten, Dimitri Cremers, Bart van der Wijst, Jesper Brocks (67. Tim Wolf), Armand Kremers, Martijn Kuijpers, Donny van Herpen en Sam Wassenberg (76. Peter van den Heuvel).