ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen5

Werklust jeugdig UDI niet beloond (0-0)

sv Meerssen vindt gelijkspel voldoende

(Foto's Gerard Beekmans)
Door de vele afwezigen moest trainer Coolen vandaag een beroep doen op veel jeugdig talent uit de eigen opleiding. UDI startte de wedstrijd fel en had een duidelijk veldoverwicht wat echter niet leidde tot veel kansen. sv Meerssen speelde een matte partij waarbij de duels nauwelijks werden gezocht. In de tweede helft drong UDI nog iets verder aan maar ook het wegsturen van de Meerssen doelman vanwege opzettelijk hands gaf de UDI-elf niet meer kansen. Aan het einde van ruim 90 minuten was de 0-0 stand dan ook verdiend.

UDI trainer Coolen heeft afgelopen dagen ongetwijfeld even moeten piekeren over de opstellingen want door de afwezigheid van Smulders, Schaap, Kremers, van de Meulenhof, van den Dungen en Stewart waren de mogelijkheden toch behoorlijk beperkt. Tot verrassing van velen koos hij voor het debuut van A1-speler Dimitri Cremers als linksachter waardoor van Zanten centraal in de verdediging kwam spelen en ook vandaag stond daar Tom van der Molen als tweede centrumverdediger opgesteld. Cremers speelde een prima partij en werd daar namens de supportsclub aan het einde van de wedstrijd ook voor bedankt door hem te benoemen als man of the match.

De eerste kans van de wedstrijd werd gecreerd door goed doorkoppen van Wassenberg op van Herpen die met links hard uithaalde maar de Meerssen goalie Severijns had een prima redding in huis. Na een half uur spelen een tweede kansje voor de Udenaren maar de vrije trap van Kuijpers was een eenvoudige prooi voor de doelman. De rest van de eerste helft speelde UDI de bal redelijk rond maar aanvallend werd er weinig bereikt. Vooral op de vleugels waar Wassenberg en Wolf opgesteld stonden was er nauwelijks gevaar.

In de tweede helft het eerste wapenfeit van Meerssen wanneer een speler vanuit een corner goed inkopt maar UDI-doelman van Hoeij uitstekend redt. Van Hoeij speelde vandaag weer een prima partij en hoewel hij niet vaak in actie hoefde te komen greep hij wel steeds op de juiste momenten in. Bovendien straalde hij veel rust uit voor zijn toch relatief onervaren verdediging. Al vroeg in de tweede helft werden van Herpen en Wolf gewisseld en kwamen van den Heuvel en Zuidam de voorhoede versterken. Terwijl het publiek genoot van het lentezonnetje gebeurde er op het veld niet veel. Opeens veerde eenieder echter op toen Bart van der Wijst van zeker 30 meter hard uithaalde maar de bal net naast het doel zag verdwijnen. Na een half uur spelen houdt het UDI-publiek de adem in wanneer van Hoeij een diepe bal precies op de grens van de zestien meter boven het hoofd van een Meerssen aanvaller weghaalt. Volgens de grensrechter was het geen handspel dus de opluchting was groot. Een minuut later is er aan de andere kant wel een rode kaart voor de Meerssen-goalie. Een diepe bal komt voor de voeten van Severijns maar die bal wordt geblokt door van den Heuvel. De terug springende bal dreigt weer voor de voeten van de UDI-spits te komen en de Meerssen doelman ziet geen ander alternatief als de bal met de hand te spelen. De daaropvolgende vrije trap wordt door UDI-aanvoerder van der Wijst echter eenvoudig over geschoten. In de slotminuten dan nog enige opwinding wanneer Michael Ramakers op de rand van de zestien meter plotseling Brocks een trap geeft. De scheidsrechter kan niets anders als ook deze speler met rood van het veld te sturen.

Hoewel UDI vandaag een licht veldoverwicht had en het enthousiasme van de jeugdige ploeg zeker goed te noemen was bleef UDI vandaag ook weer zonder de zo broodnodige overwinning. Door dit ene puntje blijven de Udenaren rode lantaarndrager. Komende week spelen de Udenaren de uitwedstrijd tegen DESK in Kaatsheuvel.

Opstelling UDI: Thijs van Hoeij, Milan Dellemann, Tom van der Molen, Matthias van Zanten, Dimitri Cremers, Bart van der Wijst, Jesper Brocks, Martijn Kuijpers (74. Robin van Cuijk), Donny van Herpen (53. Peter van den Heuvel), Sam Wassenberg en Tim Wolf (53. Michiel van Zuidam).