Toernooi bekerwinnaars district ZUID 2.

Op zondag 7 juni 2009 zijn we met 3 teams in alle vroegte vertrokken naar Susteren.
In navolging van de F2 een dag eerder, probeerden de E1, de D2 en de B1 ook met de eerste prijs aan de haal te gaan.
Leuk was het, dat we met alle drie de teams in één bus naar Susteren gingen. Speciaal ook de B1, die pas om half twee hoefden te voetballen.

De E1 en de D2 speelden beide in een poule van drie, terwijl de B1 in één wedstrijd de beker mocht proberen te veroveren.

UDI'19/Beter Bed D2

De D2 startte zijn eerste poulewedstrijd tegen de Venlosche Boys D2.
Veertien tot op het bot toe gemotiveerde jongens stonden te trappelen om de strijd aan te gaan. Vanaf het eerste fluitsignaal was dit ook duidelijk te zien: met hoog tempo werd de tegenstander onder druk gezet, en met bij vlagen prachtig combinatiespel werden mooie kansen gecreëerd. Voor wie het Nederlands elftal tegen IJsland heeft zien voetballen: dit was een kopie van de eerste helft van die wedstrijd. Het kon dan niet lang uitblijven of de D2 komt door een goede loopactie van Thom op 1 - 0. Vijf minuten laten scoort Daan na een knappe solo zelfs de 2 - 0, wat tevens de eindstand is.

De volgende wedstrijd is tegen RKTSV D2. Deze tegenstander was duidelijk de minste van de poule, maar doordat we zelf teveel gingen lopen met de bal maakten we het ons onnodig moeilijk. Gelukkig kunnen we altijd nog vertrouwen op onze sterke verdediging en onze keeper Kevin, die als het moet de bal zelfs op de middellijn nog weet weg te werken! Ook deze wedstrijd werd met 2 - 0 gewonnen: wederom waren Daan en Thom de schutters.

Dus toen kwam het echte werk: de kruisfinale tegen Sportclub Jekerdal. Stuk voor stuk waren dat grote lummels, maar daar worden onze jongens niet zenuwachtig van. Met een grote dosis inzet en onverzettelijkheid werd Sportclub Jekerdal achteruit gedrongen. Het wordt misschien een saai verhaal, maar na alweer een mooie solo zorgt Daan voor de 1 - 0. Hierop probeert Sportclub Jekerdal terug te komen, wat ze een paar corners oplevert. Gelukkig weten zij geen doelpunt te maken, en nadat Thom de 2 - 0 laat aantekenen, is de wedstrijd gespeeld en staan we in de finale.

In de finale komen we Boekel Sport tegen: leuk zo'n streekderby in Limburg.....
Het is een gelijk opgaande wedstrijd. We krijgen een mooie kans op de 1 - 0, maar helaas wordt deze van de lijn gehaald. Uit een spaarzame aanval van Boekel Sport komt de bal in de 16, klutst daar een beetje rond en als die voor de voeten van een Boekelnaar komt te liggen, schiet hij de bal erin. In de resterende 10 minuten proberen de jongens er alles aan te doen om tegen te scoren, maar Boekel Sport houdt stand en wint dus de finale.

Al met al mogen we terug kijken op een mooi toernooi, en tweede worden in ons district is zeer zeker ook een prachtige prestatie om trots op te zijn!

Rest ons alleen nog om de E1 te feliciteren met hun 3e plaats en de B1 met hun (jawel) 1e plaats en waren er alleen maar vrolijke gezichten te zien op de terugreis.