ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen4

PSV sluit tweede week af met oefenzege op UDI: 0-4

(bron: psv.nl )
PSV heeft zaterdag ook de vierde oefenwedstrijd van de voorbereiding gewonnen. Tegen de kersverse hoofdklasser UDI'19 in Uden werd het 0-4 voor het team van hoofdcoach Fred Rutten, die in totaal 22 spelers het veld in stuurde. De doelpunten kwamen op naam van Ooijer, Koevermans, Lazovic en Bakkal.

Cijfers PSV: 25 goals voor, nul tegen

Met de overwinning heeft PSV de tweede week van de voorbereiding afgesloten. Het was een pittige week voor de spelers, die in de zomerse warmte in totaal vier oefenwedstrijden speelden en veel trainingen afwerkten in Oisterwijk. Zaterdagmiddag stuurde Fred Rutten een sterk PSV het veld in met veel van de internationals, die daarmee hun eerste week bij de selectie afsloten. Opnieuw kregen de doelmannen, Andreas Isaksson in zijn eerste wedstrijd en Cássio Ramos na rust, geen tegengoal. Net als tegen RKSV Driel (0-10), RKSV Mierlo-Hout (0-10) en De Valk (0-1) bleef het doel schoon. Zelf tekende PSV voor 25 goals.

Fraai doelpunt en assist Otman Bakkal

Voor rust drong PSV sterk aan, maar keeper Thijs van Hoeij had een uitstekende dag en voorkwam meerdere malen dat Nordin Amrabat en Danny Koevermans tot scoren kwamen. De openingsgoal viel echter toch, na krap twintig minuten kopte André Ooijer een vrije trap van Dzsudzsák binnen, nadat deze was doorgekopt door Koevermans. De spits van PSV slaagde er toch nog in om zelf ook te scoren, een paar minuten voor rust tekende hij voor 0-2. In de tweede helft kwamen er veel andere spelers in het veld, in totaal wisselde Rutten zes man vanaf de aftrap en nog eens vijf gedurende de wedstrijd. Al snel was het Bakkal die Lazovic bediende en de Serviër kon eenvoudig binnentikken, 0-3. Zelf maakte Bakkal ruim tien minuten voor tijd het mooiste doelpunt van de middag. Nijland gaf een steekballetje en Bakkal schoot heel beheerst 0-4 binnen.

Dinsdag uit tegen RKC Waalwijk

Bij PSV kwamen in totaal 22 spelers het veld in, onder wie ook de Jong PSV'ers Freek Heerkens, Olivier ter Horst en Nigel Hasselbaink. PSV heeft nu de tweede week van de voorbereiding afgesloten en daarmee tevens de reeks van regionale wedstrijden tegen amateurclubs. Aanstaande dinsdag speelt PSV in Waalkwijk tegen promovendus RKC Waalwijk. Overigens speelde PSV vandaag voor het eerst in het nieuwe zwarte Nike-uittenue met rode broeken. De doelmannen droegen hun nieuwe oranje outfit. Later volgt op PSV TV Online een samenvatting van de wedstrijd in Uden, inclusief reacties.

Wedstrijdstatistieken:

Sportpark: Parkzicht, Uden
Doelpunten: (19) Ooijer 0-1; (43) Koevermans 0-2; (52) Lazovic 0-3; (79) Bakkal 0-4.