ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

Meerssen verzuimd te winnen bij UDI (1-1)

UDI begon vanavond net als afgelopen zondag slecht aan de wedstrijd. De aanvallers kregen teveel ruimte en vrijwel elk duel op het veld werd verloren. Meerssen kwam dan ook terecht op 0-1. Na de rust was er een kleine opleving van UDI-zijde waarbij ook de gelijkmaker op het bord kwam na een mooi doelpunt van Sam Wassenberg. Het was vervolgens aan het ontbreken van doeltreffendheid bij de Meerssen aanvallers en uitstekend keeperswerk van Thijs van Hoeij te danken dat de bezoekers met een punt genoegen moesten nemen.

Bij UDI ontbrak centrale verdediger Mertin van Katwijk als gevolg van een blessure en zijn plaats werd ingenomen door Tom v.d. Molen. De start van de wedstrijd was voor Meerssen dat het betere van het spel had en veel feller was in de duels waardoor men elk duel wist te winnen. Al na vier minuten was er de eerste 100% kans voor Daimy Nijenhuis maar zijn schot ging ver voorlangs. Enkele minuten later mag Michael Ramakers vrij uithalen maar zijn schot gaat recht op doelman van Hoeij af. Na ruim een kwartier is er een forse overtreding op rechtsachter Thijmen de Ruiter die met een blessure het veld moet verlaten en vervangen wordt door Jaap Benkers. De achterhoede bleef onzeker ogen en zowel op de flanken als centraal werd slecht op elkaar geanticipeerd. In de 17e minuut leverde dat de verdiende openingstreffer op voor Meerssen dat eerst op de paal schoot en in de rebound kon Ramakers de 0-1 binnen schieten. Terwijl iedereen hoopte dat UDI wakker zou schrikken was dat niet het geval. De spelers wisten elkaar nauwelijks te vinden en elke tweede bal was voor Meerssen. Ook kregen de beweeglijke aanvallers van Meerssen veel ruimte en iedereen hield de adem in toen een pegel van Pluim op de kruising uiteen spatte.

In de rust werd v.d. Molen vervangen door Robin van Cuijk waarmee er meer dynamiek op het middenveld kwam en Armand Kremers een linie naar achter ging. Ongetwijfeld is er hard gesproken in de rust want UDI kwam aanmerkelijk feller uit de kleedkamer en al was het spel dan nog niet geweldig de inzet was in ieder geval beter. Al na acht minuten leverde dit de gelijkmaker op toen van Zuidam de bal op het middenveld onderschepte en met een steekpass Wassenberg vrij zette die met links hoog aan de rechterpaal binnen schoot (1-1). Direct vanaf de aftrap redt van Hoeij de Udenaren op een mooi schot van Nijenhuis. UDI krijgt dan nog een goede kans wanneer Wassenberg vanaf links voorzet maar Bart van der Wijst kopte de bal recht in de handen van de doelman. Terwijl UDI probeert aan te vallen is het Meerssen dat goed countert en elkaar prima weet te vinden. De verdediging van de Udenaren bleek erg kwetsbaar waarbij soms al in de opbouw van achter balverlies werd geleden. Diverse kansen voor Odekerken, Ramakers en Pluim worden echter langs geschoten of gered door de Udense doelman van Hoeij die uitgroeide tot `Man of the match`. Het is vooral aan hem te danken dat de Udenaren een punt overhouden aan deze wedstrijd. Hopelijk kan de ploeg de komende dagen weer wat rust in het hoofd krijgen, en dan hopelijk ook op de mat, om deze negatieve reeks waarin men zit te doorbreken. Zondag speelt de ploeg weer een thuiswedstrijd en dan ontvangt men UNA uit Zeelst-Veldhoven.

Opstelling UDI: Thijs van Hoeij, Thijmen de Ruijter (16. Jaap Benkers),  Mark v.d. Meulenhof, Tom v.d. Molen (46. Robin van Cuijk), Dimitri Cremers, Johan Vissers (74. Leroy van Dijk),  Bram Wonders, Armand Kremers, Bart van der Wijst, Michiel van Zuidam en Sam Wassenberg.