ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

UDI verliest oefenduel tegen HVCH (0-1)

UDI speelde vandaag een oefenwedstrijd tegen 2e klasser HVCH waarbij alle fitte spelers in actie kwamen. Door een slordigheid op het middenveld kreeg HVCH een dot van een kans en die werd ook netjes afgemaakt. Na de rust creeerde UDI meer kansen maar tot doelpunten leidde dat niet en dus een 0-1 nederlaag.

De vele sneeuw die gisteravond was gevallen was vanochtend alweer verdwenen en dus kon er gewoon afgetrapt worden op het prima te bespelen kunstgrasveld van Blauw Geel in Veghel. De eerste helft kwam moeizaam op gang en het eerste opmerkelijke moment kwam halverwege de eerst helft nadat Vissers een bal terug speelt maar in plaats van een eigen speler belandt de bal voor de voeten van de HVCH-spits, die mede door slecht opstellen van de Udense defensie, alleen op keeper Tom Jacobs af mag gaan en beheerst de 0-1 binnen schiet. UDI heeft wel een overwicht maar het duurt tot vlak voor rust voordat de eerste echte kans genoteerd kan worden. Een hoge voorzet vanaf rechts van Sam Wassenberg wordt door de vrijstaande Theo Peerenboom naast gekopt.

In de rust wordt er aan UDI-zijde veel gewisseld en komen vijf nieuwe spelers in het veld. Al in de 2e minuut kan UDI op gelijke hoogte komen maar Bart van der Wijst kan de goed genomen hoekschop niet voldoende met het hoofd raken. Na 8 minuten moet de net ingevallen van Katwijk al weer met een schouderblessure naar de kant. Na ongeveer een kwartier spelen is er een goede actie van Wassenberg maar zijn inzet wordt prima gekeerd door de HVCH-goalie. Nog geen minuut later voorkomt Tom  Jacobs een verdere achterstand wanneer hij een kopbal van dichtbij uistekend redt. Halverwege de tweede helft is er nog een goede kans voor Wassenberg maar ook nu kan de keeper de inzet keren. Al met al weer prettig voor de Udenaren dat er een wedstrijd is gespeeld maar de beleving om er vandaag iets leuks van te maken was er niet. Komende zondag zal in ieder geval heel anders gespeeld moeten worden wanneer Dijkse Boys naar Uden komt voor de hervatting van de comptitie.

Opstelling UDI: Tom Jacobs, Jaap Benkers (46. Tom v.d. Molen), Thijmen de Ruijter,  Mark v.d. Meulenhof (46. Mertin van Katwijk), Milan Dellemann (46. Dimitri Cremers), Johan Vissers, Robin van Cuijk (46. Bram Wonders), Bart van der Wijst, Michiel van Zuidam, Theo Peerenboom (46. Tim Wolf) en Sam Wassenberg.