ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

Winst UDI tegen Dijkse Boys (4-2)

Vandaag deed een oude voetbalwet zich weer gelden. Dijkse Boys had het betere van het spel en de beste kansen maar doelman van Hoeij stond steeds in de weg. Aan de andere kant kreeg UDI drie kansen en wist drie keer te scoren. Na de rust drong Dijkse Boys meer aan maar UDI kon de voorsprong eenvoudig vasthouden. Door deze winst stijgen de Udenaren naar de vijfde plaats op de ranglijst.

Na enkele weken met moeizaam trainen en oefenwedstrijden op kunstgras was het vandaag weer om de punten. Door de blessure van Mertin van Katwijk moest trainer Meijs enkele omzettingen doen en hij koos voor Tom van de Molen als verdediger die met zijn lengte ook in de lucht erg bruikbaar is. De Udenaren waren met de komst van Dijkse Boys bovendien tot op het bot gemotiveerd. Toch was het Dijkse Boys dat overtuigend aan de wedstrijd begon. Met snelle aanvallen en goede combinaties werd de Udense achterhoede menigmaal op de proef gesteld. Al na twee minuten was er de eerste grote kans voor Dijkse Boys maar keeper van Hoeij pareerde uitstekend het schot van Timmermans. Ook in de opvolgende minuten is het af en toe billen knijpen maar tot scoren komen de bezoekers niet. Na twintig minuten valt uit het niets de 1-0 voor UDI wanneer Dimitri Cremers vanaf links een fraaie vrije trap neemt en de lange Mark van de Meulenhof aan de tweede paal helemaal vrij staat en de bal in kan schieten. Dijkse Boys zet feller aan en met name Strijbosch en Lutgens zijn een plaag voor de Udenaren die met kunst en vliegwerk overeind blijven. En wanneer de verdedigers geklopt zijn is het steeds weer Van Hoeij die zijn doel schoon houdt. Na ruim een half uur krijgt Dijkse Boys twee grote kansen binnen een minuut. Eerst redt van Hoeij op een inzet van Lutgens en even later belandt een schot van Verberne op de paal waarna de opvolgende inzet van Tom Timmermans vanuit buitenspelpositie wordt ingeschoten en dus afgekeurd wordt. Uit een van de UDI-aanvallen die dan volgen krijgt de thuisclub een penalty wanneer verdediger Lamers van Dijkse Boys een bal van Johan Vissers op de hand krijgt. De scheidsrechter is onverbiddelijk wanneer hij ziet dat de betreffende speler binnen de zestien meter staat en geeft dus penalty tot ongenoegen van de bezoekers. Johan Vissers plaatst zich achter de bal en schiet onberispelijk de 2-0 voorbij Dijkse Boys doelman van Veen. Op slag van rust krijgt Dijkse Boys weer een grote kans maar het schot van Lutgens na een fraaie voorzet van Timmermans wordt wederom gekeerd door van Hoeij. In de blessuretijd van de eerste helft geven de Udenaren weer een lange bal op Wassenberg en die kan zoals vaker deze wedstrijd alleen met een overtreding gestopt worden. Net buiten de zestien meter ontstaat dan een uitstekende kans wanneer Armand Kremers de bal kort opzij legt en Sam Wassenberg vol uithaalt en de bal in de linkerbenedenhoek in het doel ziet verdwijnen (3-0). Vlak hierna is het rustsignaal van scheidsrechter Hermus. UDI heeft hard gewerkt en de kansen optimaal afgemaakt maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Dijkse Boys het betere voetbal had.

Na de rust verwacht eenieder een zeer fel Dijkse Boys maar de verwachte storm komt er echter niet. Uiteraard speelt men wat verder vooruit en blijven de Udenaren achteruit leunen. Met lange ballen op Wassenberg en bijsluitende spelers als van Zuidam, Vissers en van der Wijst weet men regelmatig gevaarlijke tegenstoten te creëeren. De beste kansen in het begin van de tweede helft zijn voor UDI. Eerst krijgt van Zuidam een goede kans maar redt van Veen. Even later komt Wassenberg alleen op van Veen af maar zijn inzet met links is te slap. In dezelfde minuut komt UDI goed weg wanneer Timmy Strijbosch goed uithaalt maar van Hoeij met de toppen van de vingers de bal op de paal kan tikken. In de corner die uit de verdedigende actie ontstaat is het Maurice Verberne die van dichtbij hoog over schiet. Toch ziet eenieder dat de 3-1 er snel kan komen. Uit een vrije trap vanaf de linkerzijde van het veld schiet Timmermans ineens op doel en de bal verdwijnt achter de verbouwereerde Udenaren in de rechterbenedenhoek. Toch is men niet van slag en direct vanaf de aftrap gaan de Udenaren weer op zoek naar een treffer. Na enkele minuten is het al weer raak. Bij een diepe bal in de achterhoede van de Helmonders gaat Vissers door op een vrijwel onmogelijke bal maar de aanmoedigingen van het Udense publiek geven hem net dat laatste beetje energie wat nodig is om de bal te onderscheppen. Hij legt af op Wassenberg die goed ziet dat van Zuidam komt aansnellen en die schiet de goed afgelegde bal onberispelijk binnen (4-1). Op de bank bij Dijkse Boys lopen de emoties hoog op en scheidsrechter Hermus besluit een van aanwezigen met rood naar de tribune te zenden. Dijkse Boys wisselt dan in korte tijd  drie keer in een alles of niets poging alsnog tot aansluiting te komen. UDI blijft echter goed verdedigen en krijg zowaar weer een prima kans wanneer Wassenberg wordt aangespeeld en deze goed overstapt en daarmee zijn tegenstander verrast. Helaas gaat zijn schot net voorlangs al had van Zuidam wellicht ook een kans gehad wanneer hij zou hebben gegleden naar de bal. Na de zoveelste diepe bal in de Udense verdediging maakt van de Meulenhof in de ogen van de scheidsrechter een overtreding en gaat de bal op de stip. Wederom is het Timmermans die het doelpunt op zijn naam schrijft. Toch is de wedstrijd op dat moment in principe al gelopen. De beste kansen zijn dan nog voor de Udenaren maar Bart van der Wijst verzuimd met links uit te halen. Even later heeft hij nog een goed schot maar dat zeilt net voorbij de verkeerde kant van de paal. Na ruim vijf minuten blessuretijd kunnen de handen de lucht in en hebben de Udenaren weer drie punten te pakken. Vandaag was het wel weer een typische UDI-wedstrijd waarin Dijkse Boys het meeste (en grote delen van de wedstrijd ook het beste) van het spel heeft maar UDI loert op de kansen en met goede concentratie en een uitstekende doelman de punten in eigen huis houdt. Volgende week gaan de Udenaren op bezoek in Schijndel de ploeg welke vandaag in Gemert een gelijkspel wist te behalen.

Opstelling UDI: Thijs van Hoeij, Thijmen de Ruijter, Tom van de Molen, Mark v.d. Meulenhof, Dimitri Cremers, Johan Vissers (74. Robin van Cuijk), Bram Wonders, Armand Kremers (90. Jaap Benkers), Bart van der Wijst, Michiel van Zuidam en Sam Wassenberg.