ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

Succes voor UDI-teams in districtsbekerfinales

Maar liefst vier teams van UDI kwamen dit weekend in actie in de districtsbekerfinales van het district Zuid 2 in Susteren. De F1 speelde op zaterdag en moest in de finale helaas na penalties de eer aan sv Meerefeldia laten. Op zondag kwamen zowel de D1 als D2 in toernooivorm in actie en beide plaatsten zich eenvoudig voor de finales. De D1 verloor in de laatste minuut met 1-0 van DVO D1. De D2 speelde in de finale tegen Jekerdal D2 waarbij niet gescoord werd. De penalties werd een zenuwenspel met UDI D2 als winnaar. De meisjes van de MA1 tenslotte speelde in de finale tegen RVU MA1 uit Meerssen en won royaal met 5-1.

UDI F1 werd goede 2e in bekerfinale

De F1 speelde een fantastisch toernooi in een zon overgoten Limburg. Nadat alle poule wedstrijden waren gewonnen, plaatste de " toppers" zich na een 1-1 gelijkspeel via een gewonnen penaltyreeks voor de finale tegen sv Meerefeldia uit Nederweert. In de poule had de F1 met 1-0 gewonnen, dus vol vertrouwen begonnen ze aan de finale. Na wat kansen over en weer bleef het 0-0. Helaas verloren ze deze keer de penaltyreeks. Maar trots en met opgeheven hoofd, namen de "toppers" de beker voor de 2e plaats in ontvangst.

De F1 trots op de tweede plek

UDI D1 verliest bekerfinale met 1-0 tegen DVO
De D1 bleef de eerste wedstrijd zonder tegenstander omdat Scharn D1 niet was op komen dagen. Vervolgens kon de strijd echt beginnen want de volgende wedstrijd was tegen VVV/Helmond Sport D1. De Udense jongens waren niet echt onder de indruk van deze tegenstander en gingen onbevangen het duel in. Uiteindelijk werd dik verdiend met 2-1 gewonnen. In de halve finale moest vervolgens worden aangetreden tegen VVV/Helmond Sport D2 en ook die wedstrijd werd gewonnen (1-0). Daarmee stond de D1 dus in de finale tegen DVO D1 uit Sittard. Lang ging de strijd gelijk op maar een kleine onachtzaamheid in de verdediging zorgde een minuut voor tijd voor de 1-0 achterstand en daarmee een tweede plek.

Penalties beslissen bekerfinale D2 tegen sc Jekerdal D2
Naast de D1 had ook de D2 zich geplaatst voor dit districtsbekertoernooi maar dan voor de reserveteams. In de poule werd eerst gelijkgespeeld tegen Jekerdal en vervolgens gewonnen van sv Venray D2. In de halve finale was Groene Ster de tegenstander maar daarvoor was de D2 duidelijk een maatje te groot en uiteindelijk bleef het slechts bij 3-0. In de finale moest wederom aangetreden worden tegen sc Jekerdal D2 uit Maastricht. Na een enerverend duel met een bal op de lat en een redding van de doellijn kon de D2 haar veldoverwicht niet uitdrukken in doelpunten. Uiteindelijk moesten penalties daarin de beslissing brengen. De Udense doelman sleepte zijn ploeg erdoor want met het stoppen van twee pingels werd UDI D2 de winnaar en mocht de beker in ontvangst worden genomen.

UDI D2 toont de beker

UDI MA1 wint districtsbeker na winst op RVU uit Meerssen (5-1)
Het districtsbekertoernooi van het district Zuid 2 kent een ware traditie als het gaat om meidenteams van UDI'19. Al diverse malen werd de hoofdprijs mee naar Uden genomen. Ook dit seizoen was er weer een UDI-team present in de eindstrijd. De MA1 moest in Susteren aantreden tegen RVU MA1 uit Meerssen welke in hun eigen competitie kampioen waren geworden. Terwijl de hele dag de zon flink geschenen had trok de lucht vlak voor aanvang van de wedstrijd steeds meer dicht. Langs de lijn werden de eerste paraplu''s al opgezocht maar vooralsnog was het droog. De wedstrijd begon wat afwachtend met UDI dat het iets betere van het spel had maar ook veel moeite had met de aanvoerster van de tegenstander en de centrale spits die beide lieten zien een aardig balletje te kunnen trappen. Toch was het UDI dat op een verdiende voorsprong kwam toen Danielle vanaf zo'n twintig meter een vrije trap mocht nemen en die hard laag inschoot. De doelvrouwe van RVU kon er niet voldoende mee en daarom verdween de bal in het doel. Na ruim een kwartier was het wederom UDI dat scoorde wanneer Sofie een hoekschop vanaf rechts perfect inkopt (2-0). Ook RVU laat zich niet onbetuigd en enkele malen moet doelvrouwe Mariska in actie komen. Na een half uur is zij echter ook kansloos wanneer de spits van RVU aan een rush begint en de bal hard binnen knalt. Tegen het moment van de rust aan begint het te waaien en vallen de eerste druppels. Ook de eerste lichtflitsen zijn zichtbaar. Wanneer de scheidsrechter na de rust aan de tweede helft begint regent het en al na enkele minuten is er een flits en een knal en wordt de wedstrijd wegens onweer onderbroken. Na een pauze van 10-15 minuten wordt het spel weer hervat en direct zet UDI de toon. Weer is het Sofie die een goede kans krijgt en onberispelijk de 3-1 binnen schiet. De Udense meiden blijven de betere ploeg en krijgt meerdere goede kansen. De mooiste actie van de wedstrijd is wederom van Sofie die een lange bal van achteruit met buitenkant voet meeneemt en direct in de loop een subtiele lob produceert die in het doel van RVU belandt. Het slotaccoord is dan nog eens voor UDI waar Sofie mag aanleggen voor haar vierde treffer en daarmee de 5-1 eindstand bepaald.