ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

Dikke nederlaag voor UDI bij MSC in Meppel (6-0)

In een wedstrijd zonder belangen kreeg UDI toch een hele dikke nederlaag aan de broek in Meppel. De Udenaren speelden niet eens de slechtste wedstrijd van het seizoen maar moesten de doelpunten wel eenvoudig incasseren.

Doordat Wassenberg afwezig was door de hoofdblessure die hij afgelopen week opliep in het duel tegen RKHVV begon UDI met Mustafa Seddiqi als diepe spits. De jongeling speelde een erg ongelukkige wedstrijd en zag twee keer balverlies eindigen in een doelpunt van de Meppelnaren. Op het middenveld kon Joep van Geelkerken weer de eerste speelminuten maken na weken afwezigheid als gevolg van een gebroken teen. De aanhang van de Udenaren was vandaag beperkt tot enkele ouders, bestuursleden en een handvol getrouwen. Het was van Geelkerken die UDI na een minuut of tien aan de leiding had kunnen brengen maar na een prima een-twee belandde zijn schot op de paal. Enkele minuten later was het aan de andere kant wel raak toen de thuisclub wel heel goedkoop een penalty kreeg na een duel tussen Jos Fidom en Mark van de Meulenhof. Menno van Dam benutte de buitenkans en bracht MSC op 1-0. De wedstrijd gaat dan gelijk op met MSC dat wat vaker gevaarlijk voor het doel komt maar ook UDI krijgt via van Zuidam een uitstekende kans maar zijn inzet gaat over. Na een half uur spelen krijgt Camiel Fidom een dot van een kans maar doelman Jacobs redt uitstekend. Even later krijgt dezelfde speler weer een prima kans maar nu botsen beide spelers op elkaar. Voor beiden is het einde wedstrijd waarbij de Udense doelman zelfs met een brancard van het veld moet worden gedragen. In de slotminuten voor rust komt MSC op voorsprong wanneer Seddiqi op het middenveld balverlies leidt en Stefan Sparrenberg vrije doortocht heeft op rechts. Hij geeft vervolgens laag en hard voor en het is routinier Yves Heskamp die de 2-0 op het bord brengt.

MSC UDI 2

Na de rust eenzelfde spelbeeld met een iets sterker MSC. Bij UDI is vooral opvallend dat het middenveld totaal niet in de wedstrijd zit, veel balverlies lijdt en wanneer diverse spelers dan ook nog gaan zwerven over het veld wordt het niveau niet beter. Een volgende treffer van de thuisclub kan dan niet uitblijven en na bijna een kwartier is het Robert Schonewille die veel vrijheid krijgt en met een droog laag schot doelman van Hoeij kansloos laat. Trainer van den Dungen haalt dan Maamar en van Geelkerken naar de kant en brengt van der Wijst en van Cuijk. Beide staan nauwelijks in het veld wanneer spits Seddiqi een bal foutief inspeelt en daarmee twee MSC-ers vrij voor doelman van Hoeij zet die geen fout maken en wederom is het Yves Heskamp die het doel treft (4-0). UDI probeert goed aan te vallen maar kan maar geen echte kans afdwingen. Thuisclub MSC heeft er nog steeds zin in en de laatste tien minuten weet Jos Fidom nog tweemaal doel te treffen waarvan een zeer fraai met een stift over de Udense doelman van Hoeij. Met de 6-0 staat de grootste nederlaag van dit seizoen op het scorebord.

Aan de kop van de ranglijst wist SWZ Boso Sneek goed met de zenuwen om te gaan en zij wonnen met 2-0 van Alcides zodat de ploeg uit Sneek kampioen is en promoveert naar de Topklasse. Onderin wonnen alle teams met als resultaat dat Rigtersbleek op basis van het doelsaldo veroordeeld is tot het spelen van nacompetitie om degradatie.