ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen7
UDI19
CSU

Vanuit het algemeen bestuur

organisatieUDI'19 Organisatie  

De afstemming tussen de verschillende commissies binnen de vereniging verloopt momenteel niet altijd even vlekkeloos. Dat is het Algemeen Bestuur niet ontgaan. Regelmatig lijkt het dat er grote verschillen van mening zijn of dat de door het bestuur uitgesproken ambities niet door iedereen gedeeld worden. Daardoor is er een gespannen verhouding ontstaan tussen mensen, die eigenlijk allemaal hetzelfde willen: het beste voor UDI'19.

Er is daarom de afgelopen maanden flink over het organisatiemodel van UDI'19/BeterBed gesproken en er zijn inmiddels verschillende bijeenkomsten geweest om te bekijken hoe we door hier en daar wat aan de structuur te veranderen en wellicht mensen anders te positioneren, verbeteringen kunnen doorvoeren.

Dit moet vooral in de communicatie verbeteringen opleveren, want daar gaat het nog al eens mis. Medewerkers spreken soms over elkaar in plaats van  met elkaar. En dan worden mogelijke onduidelijkheden snel opgeblazen tot grote verschillen van inzicht. Vervolgens ontstaan er ook gevoelens van wij en zij en dat er met twee maten gemeten wordt als het gaat over selectieteams en iedereen die daaromheen werkt en de recreatieve teams. We zijn aan het inventariseren waar precies de irritaties zitten en wat daaraan te doen is.

Zaterdag 25 mei jl. zijn de AB-leden Sjef Groenemans, Mark van de Burgt, Wim Scheen en Wim van Cuijk onder leiding van voorzitter Paul Rüpp bij elkaar geweest. Geconstateerd is dat er geen verschil van opvatting bestaat tussen de voorzitters senioren-en jeugdbestuur (Sjef Groenemans en Wim Scheen) en de voorzitter TC (Wim van Cuijk) aangaande het beleid van de vereniging. 

Voorgesteld is nu om te kijken hoe we,  in een eerste stap naar verbetering, een paar medewerkers dichter op elkaar kunnen zetten.  Deze medewerkers kunnen dan vanaf het begin zaken met elkaar afstemmen, zodat iedereen vanuit dezelfde startpositie met dezelfde informatie en gegevens aan de slag kan.

Het overleg was bijzonder plezierig en constructief. Sjef Groenemans komt met een voorstel voor een verbeterde aanpak voor de eerstkomende bestuursvergadering maandag 3 juni a.s. Wij zullen na besluit dit voorstel zo snel mogelijk communiceren binnen de vereniging.

Paul Rüpp
Voorzitter

 

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.