ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen3
UDI19
CSU

Mededeling Algemeen Bestuur (update 13/6)

bestuurslid mededeling1De afgelopen dagen hebben er gesprekken plaatsgevonden tussen de voorzitter van het Algemeen Bestuur met de Technische Commissie, de Spelersraad en met assistent trainer Jorus van Lanen over de verschillen van mening die er de afgelopen weken zijn ontstaan over de vormgeving en uitvoering van het technisch beleid.

De leden van de technische commissie, voorzitter Tinie Kardol, Antoon Jetten, Richard van den Boogaard en (aspirant-lid) John Paul Willems zijn het eens geworden over de kaders van het technisch beleid, de uitvoering daarvan en de daarbij horende verantwoordelijkheden. Expliciet hebben zij hun instemming gegeven.

De Spelersraad van het eerste elftal heeft daar met instemming kennis van genomen en is vooral blij dat Richard van den Boogaard technisch coördinator wordt vanuit de technische commissie en daarmee aanspreekpunt van de selectie.

Jorus van Lanen heeft aangegeven dat hij de wijze waarop de communicatie vorm gegeven wordt naar de selectie toe een verbetering vindt. Hij blijft het echter oneens met het feit dat de technische commissie de eindverantwoordelijkheid blijft houden bij het aangeven van welke spelers en op welke positie mogelijk aangetrokken kunnen worden. Hij vindt dat de vormgeving en uitvoering  van het beleid daarmee niet wezenlijk verandert en dat hij derhalve het eerder opgezegde vertrouwen in de TC daarmee niet terug wint. Hij blijft dan ook op zijn standpunt dat hij nu op het einde van het seizoen stopt. 

Het bestuur spreekt de hoop en de verwachting uit dat hiermee de rust terugkeert in en om de selectie nu er duidelijkheid gekomen is.

Update

In het bericht van afgelopen zaterdag hebben wij verzuimd te melden dat zowel Richard van den Boogaard en John Paul Willems een voorbehoud gemaakt hebben m.b.t. hun functie in de TC. Omdat Jorus van Lanen heeft aangegeven definitief te stoppen bij UDI'19 zijn Richard en John Paul op hun toezegging teruggekomen en zullen zij geen functie aanvaarden binnen de TC. 

Dat betreuren wij, zeker nu er na lang overleggen, overeenstemming over de uitvoering en de kaders van het technisch beleid was gekomen. Maar uiteraard respecteren wij hun beslissing. 

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.