ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen3

UDI promoveert naar 3e divisie na 3-0 winst tegen SWZ Boso Sneek

De Udenaren lieten vandaag zien dat men beter was dan de gasten uit Sneek. Vanaf de aftrap was UDI heer en meester en kwam het via twee treffers op een mooie 2-0 voorsprong. Na de rust zette SWZ even aan maar echt gevaarlijk wist men eigenlijk niet te worden. De definitieve beslissing van de wedstrijd viel toen specialist Lars van Geelkerken achter een vrije trap mocht gaan staan en deze van 30 meter onberispelijk in de bovenhoek deponeerde. Het verzet van SWZ was nu definitief gebroken en UDI kon de wedstrijd rustig uitvoetballen. De explosie van vreugde na afloop van het duel was heel groot. UDI heeft historie geschreven en gaat volgend seizoen starten in de derde divisie!

Wie gisteren nog op het Udense Sportpark was geweest zal zich vanmiddag verbaasd hebben want waar gisteren en vanochtend bijna 200 kinderen en leiders genoten van een geweldig weekendkamp was er rond 13:00 vanmiddag niets meer te zien wat daaraan deed denken. Een grote groep vrijwiliggers was in touw geweest om alle tenten, stormbanen en speelkussens weer op te ruimen. De kinderen zelf waren in het atletiekstadion bezig om hun beste beentje voort te zetten terwijl de bezoekers uit Sneek het Udense sportpark betraden. Gelet op de temperaturen en het belang van de wedstrijd hoopte UDI op veel bezoekers en met zo'n 1300 mensen langs de lijn was het gezellig druk.

Trainer Bas Gösgens kon vandaag geen beroep doen op aanvoerder Hofmeijer (geschorst) en de Ruijter (geblesseerd). In het tactisch plan werd Robin van Cuijk de directe tegenstander van Erolind Derguti de beste man van SWZ van vorige week. Die rol ging hem goed af want samen met de rest van de verdediging kreeg SWZ maar weinig mogelijkheden. De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte wegens het overlijden van Cees Rokven de voorzitter van de Supportersclub UDI'19. Direct vanaf de aftrap was UDI scherp en zocht het de aanval op. Al snel is er een kopkans voor Wassenberg en even later krijgt ook Vissers een mogelijkheid. Al na acht minuten mag er dan echt gejuichd worden. Een hoekschop wordt door SWZ niet goed weg gewerkt en het is Nick van Dijk die ter plekke is om de bal het belissende zetje te geven. SWZ heeft het dan lastig en vooral linkerverdediger Alwin Velds is steeds wanhopig op zoek naar tegenstander Wolf die hem alle kanten van het veld laat zien.

Het is ook Wolf die een prima kan krijgt maar doelman van der Meulen kan met het puntje van de voet redding brengen. SWZ krijgt halverwege de eerste helft een klein kansje via Freerk de Jong maar doelman Maas is attent. Aan de andere kant moet van der Meulen weer zijn uiterste kunnen tonen op een schot van Lars van Geelkerken. Iedereen is het er over eens dat de 2-0 niet lang meer kan duren en twee minuten later is het al zo ver. Bij een hoekschop gaat doelman van der Meulen ruim onder de bal door en vervolgens kan Dick Smits vrij inkoppen. Kort voor de rust kan Vissers nog eens prima koppen maar nu staat de doelman van SWZ op de goede plek. Een tweede SWZ kans via een schot van Tankink is een simpele prooi voor doelman Maas.

Na de rust gaat UDI aanvankelijk op dezelfde voet verder en zoekt de aanval. Een kopbal van Joep van Geelkerken wordt door een speler van SWZ van de lijn gehaald. De bezoekers uit Sneek zetten nu iets meer aan en UDI wordt wat naar achteren gedrukt maar tot grote kansen leidt dat eigenlijk niet. UDI komt er af en toe snel uit in de omschakeling en ziet Wolf een grote kans krijgen maar SWZ-doelman redt bekwaam. Bij UDI gaat dan Bollen geblesseerd naar de kant en wordt vervangen door Walk maar de jongeling moet amper vjf minuten later zelf weer gewisseld wegens een blessure. Frank Wijdeven komt nu evenals vorige week in de ploeg op de positie rechts achterin en doet het prima. Met nog een kwartier voor de boeg krijgt UDI een vrije trap te nemen op zo'n 25 meter van het doel. Je voelt de spanning bij het Udense publiek want met specialist Joep van Geelkerken achter de bal kan dit wel eens een treffer worden. Tot verbijstering van de Sneek-aanhang en grote vreugde van alles wat UDI is vliegt de bal onhoudbaar in de bovenhoek en wordt de wedstrijd met de 3-0 beslist.

{youtube}iL3jmyYv95Q{/youtube}

In de laatste fase wordt dan UDI-2 speler Johan Vissers, volledig moe gestreden maar terug kunnen kijken op een prima duel, vervangen door de linkeraanvaller van UDI-8 Michiel van Zuidam. De Udense ploeg is beide heren zeer dankbaar dat men zich de laatste vier wedstrijden beschikbaar wilde stellen om het vacuum wat achter bleef door de vele blessures op de linker aanvalszijde op te vullen. Het publiek langs de kant voelt de spanning dan toenemen want het gaat echt gebeuren. UDI 1 gaat de hoofdklasse verlaten en mag komend seizoen zijn kwaliteiten gaan tonen in de nieuwe derde divisie. Na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende leidsman D'Onorio uit Hoorn is er de ontlading en vallen de UDI-spelers elkaar in de armen.

Collectief gaat men vervolgens naar de bultside om het feestje te vieren. Een groep met gedurende de laatste maanden 100% eigen Udense jongens heeft historie geschreven. UDI en Uden is trots op deze ploeg. Ongetwijfeld gaat het vanavond nog heel lang onrustig blijven tijdens een spetterend feest. Voor SWZ betekent deze uitslag dat men komende seizoen uit gaat komen in de Hoofdklasse en dus een stapje lager gaat spelen.

UDI: Sander Maas, Koen Bollen (64. Robin Walk, 70. Frank Wijdeven), Dimitri Cremers, Nick van Dijk, Dick Smits, Lars van Geelkerken, Robin van Cuijk, Joep van Geelkerken, Tim Wolf, Sam Wassenberg en Johan Vissers (79. Michiel van Zuidam).

En nog wat beelden met dank aan Kliksport en onderaan de samenvatting van Skyline Sport: