ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

Bij voetbalvereniging UDI’19 vinden we dat iedereen een kans verdient. Niet alleen omdat het moet, maar zeker ook omdat het kan! Samen met u willen we de komende jaren iets moois gaan neerzetten. Om dat te realiseren nodigen we u graag uit voor het symposium ‘G-sport = Groei-sport’, op 1 oktober a.s. bij IBN in Uden, vanaf 18.45 uur.  

Bij UDI’19 hebben we al jarenlang ervaring met G-voetbal. Anders dan veel mensen denken staat de G niet voor ‘gehandicapten, maar is het slechts een klasse-aanduiding vanuit de KNVB. Na de A, B, C, D, E en F volgde immers traditiegetrouw de G. In 2016 besloot de KNVB om de aanduidingen A- tot en met C-junioren en D-tot en met F-pupillen te vervangen door de gebruikelijke internationale aanduidingen Onder 20 (jaar) tot en met Onder 6 (jaar). De vraag is waarom er dan nog wel wordt gekozen voor de aanduiding G. Want hiermee houden we het stigma in stand dat de G staat voor ‘Gehandicaptenvoetbal’, iets waar we onze fanatieke medesporters flink te kort mee doen!  

In de G-afdeling is plaats voor jeugdigen en volwassenen die niet meekunnen in onze reguliere competities. Mensen met een fysieke, sociale dan wel verstandelijke beperking en mensen met gedrag dat wat meer aandacht behoeft. Onze G-afdeling is een fanatieke afdeling. We zijn enorm trots op deze afdeling. Vanwege de sportieve prestaties, maar vooral omdat het succes ook voelbaar is buiten het sportveld. Ons G-voetbal geeft deelnemers meer zelfvertrouwen. Het geeft ze het gevoel dat ze ‘er bij horen’. Het leidt tot gezonde sociale contacten en zelfs vriendschappen, zowel binnen als buiten de club. Kortom: het G-voetbal van UDI’19 is een succesverhaal. Eén dat we graag willen delen met u. Zodat we er als sportverenigingen, uitvoeringsorganisaties en -instellingen, scholen en ouders gezamenlijk voor kunnen zorgen dat níemand straks nog aan de zijlijn hoeft te staan.

Wellicht kan ons succesverhaal en de impact die ons G-voetbal heeft anderen stimuleren en inspireren, ook binnen de andere sporten. Zodat we kunnen laten zien welke extra toegevoegde waarde G-sport kan bieden voor mensen met een beperking op sociaal vlak, in hun persoonlijke ontwikkeling en hun rol in de maatschappij.

Wat ons betreft staat de G voor Groei. De persoonlijke groei van individuen én de groei van de maatschappij als geheel. Laat dit symposium een opmaat zijn naar die Groei.  

Programma - dinsdag 1 oktober 2019

18.45 uur  Ontvangst met koffie, thee en iets lekkers
19.00 uur Opening door Ingrid Verkuijlen en Paul Rüpp
19.10 uur Hans van Breukelen
Nooit meer aan de zijlijn!
20.00 uur UDI’19 G sporters en hun ouders
Vertellen van hun persoonlijke verhaal
20.15 uur Marcel van Herpen
Handvatten voor coach en trainer
21.15 uur Dankwoord en afsluiting door Paul Rüpp

 

We hopen u van harte te mogen verwelkomen op 1 oktober a.s. bij IBN aan de Hockeyweg 5 in Uden.

Inschrijven voor dit symposium is mogelijk via onderstaand formulier! Doe het snel, want er zijn een beperkt aantal inschrijvingen mogelijk!

Mocht u nog vragen hebben over het symposium neem dan contact op met Carla Doeleman, coördinator G-voetbal bij UDI’19, via co.g-voetbal@udi19.nl of (0413) 25 51 31. Carla staat u graag te woord!

UDI'19 presenteert nooit meer aan de zijlijn

Inschrijfformulier 

    * verplichte velden
        

    Deze site is ontwikkeld door ID and more.

    Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.