ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU
Casper van Vught over zijn JO19-1: 'Het zijn supergoede gasten?

Casper van Vught over zijn JO19-1: ‘Het zijn supergoede gasten’

Levie Vriend Levie Vriend zondag 05 juli 2020 5 minuten

Wat doe je als je door corona zelf niet meer op het veld mag staan of naar de Eredivisie kan kijken? Casper van Vught (24), trainer van JO19-1, vond de oplossing onder andere in online gokken.

Hoe gaat het met je, gezond?

Met mij en iedereen om me heen gaat het prima. Ook met mijn opa en oma. Die zijn al wel wat ouder en wonen in een tehuis, dat was redelijk gevaarlijk, maar het gaat gelukkig helemaal top met ze. Ik heb ze natuurlijk een tijdje niet mogen zien en dat was wel anders, maar ik maakte me geen zorgen om ze. Inmiddels mag ik ze weer gewoon zien. Dat was geen bijzonder emotioneel moment, maar het was wel fijn om ze weer te zien.

Hoe beleefde je de coronaperiode? 

Ik keek altijd naar de persconferenties, en volgde het nieuws wanneer ze het over het aantal besmettingen en overleden gevallen hadden. Ook op sociale media kwam je natuurlijk een hoop berichten tegen. Gelukkig gaan we nu langzaamaan weer terug naar normaal, en komt het normale leven dichterbij.

Welke invloed had het op je werk?

Daar was het een stuk rustiger. Ik werk bij een bedrijf in Schijndel dat ondersteunt bij het verzorgen van sportevenementen op scholen, en ze kunnen ook bij ons komen. Dat ging natuurlijk even niet.

Wat heb je in die periode dan gedaan?

Ik had meer vrije tijd, maar heb weinig bijzonders gedaan. Ik sprak wel veel teamgenoten via FaceTime en speelde wat meer op de Playstation. Dat deed ik meer voor de klets, gewoon een beetje praten met vrienden op kantineniveau. Dat mistte ik wel echt.

Toen er in het buitenland weer begonnen werd met voetbal, heb ik samen met wat vrienden elke zaterdagmiddag afgesproken om die wedstrijden samen te kijken. Niet omdat die teams ons nou zoveel boeien, maar omdat we er via Toto op gokten. Dat maakte die wedstrijden een stuk spannender.

Hoe ging dat, heb je nog flinke wist gepakt?

Na een tijdje stond ik op 220 euro winst, maar dat heb ik vervolgens weer ingezet op dartswedstrijden, waarmee ik ook weer verloor. De laatste tijd heb ik vooral verloren, haha! Wat dat betreft wordt het weer tijd dat ons voetbalseizoen begint, hoewel ik het geld dat ik met gokken uitgeef anders in de kantine zou uitgeven. Dus eigenlijk maakt dat niet zo’n verschil.

Teamfoto van UDI JO-19-1 (seizoen 2019-2020)

Wat heb je gedaan om fit te blijven?

Ik ben meer gaan hardlopen. Ik ben nog aan het herstellen van een blessure aan mijn knie, dus ik moest wel bezig blijven. Ook heb ik met vrienden gewielrend. Dat doe ik normaal gesproken alleen in de zomer. Het was oké om dat allemaal te doen, maar ik deed het vooral omdat het nodig was. Uiteindelijk mis je UDI gewoon, daar wil je het liefst zijn.

Ben je in die periode wel bezig geweest met UDI?

Ik begin natuurlijk pas net bij de JO19-1, maar ik ben zeker bezig geweest met het team. We hebben de selectie samengesteld en zijn bezig geweest met de voorbereiding plannen. Gelukkig mogen we alweer even bij UDI trainen. Daar keek ik wel naar uit. In die periode hebben de spelers en ik kennis met elkaar kunnen maken. Dat is voor mij heel goed bevallen. Ik hoop dat de spelers er ook zo’n goed gevoel ook aan overhouden. Het zijn supergoede gasten die ontzettend goed kunnen voetballen, het is een mooie samenstelling. 

Kan je nou ook nog wat positiefs uit deze periode halen?

Het is misschien een cliché, maar ik ben de kleine dingen meer gaan waarderen. Als je je vrienden een periode minder kan zien, niet kan voetballen, wanneer je niet naar de kantine kan, realiseer je je hoe gewoon dat eindelijk is. We nemen dat als vanzelfsprekend. Als dat dan allemaal niet kan, ga je het meer waarderen.

Volgens mij kan je niet wachten om te beginnen, hé?

We hebben lang genoeg stilgezeten! Ik wil heel graag weer het veld op. We krijgen met Zeeburgia en IJsselmeervogels pittige tegenstanders en zullen er alles aan moeten doen, maar dat moeten onze tegenstanders ook. Het wordt niet makkelijk, maar die uitdaging gaan we graag aan.

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.