ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2
UDI19
CSU
Warm, gezellig en succesvol 7x7-toernooi

Warm, gezellig en succesvol 7x7-toernooi

René van Vuuren René van Vuuren zondag 11 juli 2021 4 minuten

Op een warme en broeierige zondag 27 juni werd er eindelijk weer gevoetbald bij de senioren. Niet in competitieverband, maar wel onderling op een kleiner veld dan normaal. Tijdens het 7x7-toernooi deden speelden twaalf teams voor de eerste plek, maar vooral voor de gezelligheid.

's Ochtends druppelden er stuk voor stuk enthousiaste spelers de poort binnen, want eindelijk mochten ook de senioren weer in wedstrijdverband een balletje trappen. Voor sommige was het een weerzien met teamgenoten die ze meer dan een half jaar niet meer hadden gezien. Voor anderen een leuke voetballende afsluiting na een half jaar met alleen maar trainingen. 

Twaalf teams

‘’Wat vind ik het fijn dat de senioren weer een balletje mogen trappen’’, vertelt Chantal Brands opgewekt, organisator van het 7x7-toernooi. ‘’Wel hadden we gehoopt op zo’n twintig teams, nu doen er maar twaalf mee. Maar dat is ook helemaal prima.. Door de coronamaatregelen mochten er geen teams van buitenaf meedoen, zoals in voorgaande jaren wel het geval was.. Achteraf gezien had het wel gekund, omdat de maatregelen net wat soepeler zijn geworden. Maar dat wisten we nog niet toen teams zich konden aanmelden. Gelukkig hebben al deze teams zichzelf al vrij vlug aangemeld. Dat was wel fijn.’’

Normaal gesproken wordt er na afloop van het reguliere seizoen de Zomercup georganiseerd. Op een aantal vrijdagavonden wordt er dan 7 tegen 7 gevoetbald tussen teams uit de regio. Iets wat dit jaar niet mocht doorgaan vanwege corona. 

Daarom organiseerde UDI dit jaar een 7x7-toernooi op twee zondagen (27 juni en 11 juli). Een toernooi waar alleen spelers die lid zijn van UDI’19 aan mee mochten doen. Er zijn drie poules van vier teams gemaakt, ingedeeld op leeftijd en niveau. De jongste deelnemer was rond de 18 jaar, de oudste is ouder dan 50. De wedstrijden werden gespeeld op een half veld, duurden 25 minuten en stonden onder leiding van 4 clubscheidsrechters. 

Na een ochtend en middag voetbalspektakel, met mooie goals, mooie reddingen en hier en daar een ouderwetse mistrap, genoten veel teams na afloop van een welverdiende versnapering op het terras.

Complimenten

Ook Chantal blikte terug op een geslaagd toernooi. ‘’We hadden natuurlijk heerlijk weer, maar alles is perfect verlopen. Extra dank aan alle vrijwilligers’’, vertelt ze enthousiast. ‘’Ik kan altijd vertrouwen op Tinie Timmers en Ad Stuiver. Tini maakte alle voetbalschema’s en Ad was er vroeg bij om onder andere de veldjes uit te zetten. Maar ook andere vrijwilligers ben ik dankbaar, zoals Willem voor het omroepen en natuurlijk de diverse scheidsrechters. Vele handjes maken het werk een stuk lichter!’’

Om niet alleen het 7x7-toernooi tot een succes te maken, zoekt UDI altijd naar meer vrijwilligers. Die zoekt de club om hulp te krijgen bij het organiseren van toernooien of andere activiteiten. Tijdens voetbaltoernooien zoals Easter Open, Autumn Cup of PSV Master zijn altijd wel handjes nodig. Van mensen die mee willen organiseren of bijvoorbeeld uitslagenbriefjes ophalen. Als je je steentje wil bijdragen, kan je je melden via: algemeen@udi19.nl
 

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.