ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU
'Ik ga mijn beste beentje voorzetten in de Eerste Divisie'

‘Ik ga mijn beste beentje voorzetten in de Eerste Divisie’

Levie Vriend Levie Vriend zondag 05 juli 2020 5 minuten

Sem Curvers (17), middenvelder van JO19-1, had ondanks het wegvallen van voetbal tijdens de corona-crisis genoeg te doen. Met Yahtzee vond hij een middel om flink wat tijd mee te vullen. 

Hoe gaat het? Gezond en wel?

Zeker! Ik ben gezond, en iedereen uit mijn familie ook, net als mijn vrienden. We zijn allemaal zoveel mogelijk thuisgebleven toen dat werd gevraagd. Dat gold ook voor mijn opa en oma, waar ik me geen zorgen over heb hoeven maken. Die zijn nog topfit en waren veel met het virus bezig. Ze namen geen enkele risico’s en hadden iemand die de boodschappen voor ze deed. Daar vertrouwde ik ze wel op. Ze bleven in veilige haven!

Hoe was de afgelopen periode voor je? 

Na carnaval wist ik wel dat het corona-virus echt iets ernstigs was. ‘Oh shit’, dacht ik toen. Iedereen op de wereld kreeg er mee te maken, niemand ontkwam eraan. En dan was hier ook nog eens een tijdje de kern van het virus, we zaten er middenin. Ik werk bij café ’t Stulpje, daar moest ik tijdens carnaval veel werken. Dat was natuurlijk de periode dat veel mensen besmet raakten. De kans was dus wel aanwezig dat ik het dus ook zou krijgen dacht ik, maar dat is niet gebeurd. Ik ben keigezond.

Hoe raakte het virus jou persoonlijk?

Ik studeer Sport en Bewegen aan het mbo in Eindhoven, dat viel in een keer helemaal stil. Toevallig moest ik vorige week naar school om boeken af te geven. Dat was de eerste keer in drie maanden dat ik er was. Heel gek. In het tweede jaar waarin ik zat heb je altijd een aantal examens, maar die gingen nu ook anders dan normaal. Nu heb ik vakantie.

En toen viel ook al snel het voetbal bij UDI weg. Hoe was dat?

Ik verveelde me, zeker aan het begin. Normaal was ik altijd wel met iets bezig, nu had ik opeens niets. Gelukkig heeft mijn tante een eigen sportschool. Via online lessen kon ik zo toch elke dag bewegen en een beetje fit blijven. Dat vond ik heel fijn, want ik had geen zin om tien kilo aan te komen. Zo ben ik ook niet, ik moet altijd iets doen. Als ik dat niet had kunnen doen zou ik het meest vervelende kind zijn van allemaal, zeiden mijn ouders, haha! 

Ook woon ik in de buurt van FC De Rakt, dus ging ik na een maand met een paar vrienden naar hun velden toe om een balletje te trappen. Dat was ook wel lekker.

Sem in actie op het kunstgras van UDI19

Mistte je het voetbal?

Soms wel, soms wat minder. We speelden het afgelopen seizoen in de Tweede Divisie en verloren bijna alles. Dat verliezen heb ik dus niet gemist. Wel mistte ik het om op het veld te staan, om beter te worden. Natuurlijk miste ik ook de sociale contacten. Voetbal is mijn leukste hobby, als dat wegvalt mis je dat.

Heb je nog meer gedaan behalve fit blijven?

Samen met mijn vader heb ik heel veel potjes yahtzee gespeeld. Man, ik heb nog nooit zoveel potjes gespeeld! Soms wel zeven of acht achter elkaar. Dan waren we zo twee uur verder. Ik houd écht niet van verliezen, maar als mijn vader af en toe een keer won, ach, dat mag wel. Het is immers een geluksspel. Maar ik wil altijd winnen en ben goed fanatiek.

Na een tijdje mocht je weer wel trainen bij UDI. Hoe voelde dat?

Heerlijk! Het was gezellig, leuk. Het was zo fijn om iedereen weer te kunnen zien. Het balgevoel was in al die maanden niet verdwenen, maar soms was het wel weer een beetje wennen. Zeker in de 1 tegen 1 duels, die we nu weer mogen uitvoeren. Soms maak je hier en daar nog een inschattingsfoutje, maar dat komt wel goed.

En nu?

In juli ga ik met vrienden een week naar Scheveningen, even vakantie vieren. Na de vakantie komen de bekerwedstrijden, en daarna de competitie. Dit jaar zitten we zelfs in de Eerste Klasse, dus ik ben benieuwd hoe dat gaat. Ik ga vanaf de eerste training mijn beste beentje voorzetten, en ook alles geven in de wedstrijden. Ook al verliezen we veel wedstrijden met grote cijfers; ook daar leren we van. Want dat nemen we weer mee naar de volgende wedstrijden. Het wordt een uitdaging, maar daar houden we wel van.

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.