ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2
UDI19
CSU
Janine Rongen trainde tijdens de corona-periode via videoverbinding met speelsters door

Janine Rongen trainde tijdens de corona-periode via videoverbinding met speelsters door

Levie Vriend Levie Vriend zondag 28 juni 2020 5 minuten

Vrouwen 1-hoofdtrainster Janine Rongen werkte tijdens de corona-periode thuis, gaf thuisonderwijs én vond tijd om met UDI bezig te blijven. 

Hoe gaat het daar in Venray?

Met mij gaat het gelukkig goed, iedereen in mijn omgeving is gezond. Het gekke is dat ik in Venray woon, waar weinig corona-besmettingen waren. Dat was in Uden wel anders. Heel wat speelsters uit het team zijn helaas wel bekenden verloren. Op die manier kwam het toch dichtbij. Zelf heb ik daarom geen enkele risico’s genomen, en ben ik maanden echt thuisgebleven. Dat betekende ook dat ik mijn ouders niet kon zien, behalve achter het raam. Dan konden we toch even zwaaien. Voor mijn kinderen van 6 en 8 was dat gek, want zij mochten opa en oma niet knuffelen. Maar we wilden geen risico’s nemen, zeker niet als we al die vreselijke verhalen uit Uden hoorde.

Wat heb je tijdens de corona-periode allemaal gedaan?

Ik heb in ieder geval geen tijd gehad om te klussen of om dingen op te ruimen, haha! Ik werk als docente, dus ik had het erg druk met onlineonderwijs geven. Ook waren de kinderen thuis, en die moesten ook geholpen worden met hun opdrachten. Maar dat ging gelukkig heel goed. Hun leerkrachten waren trots op hun ontwikkeling, dat doet me heel goed!

Had je dan nog wel tijd om ook met UDI bezig te zijn?

Absoluut! Om te beginnen heb ik wekelijks contact gehad met de speelsters. Elke donderdag hebben we zelfs met z’n allen getraind via een onlineverbinding. Zo konden we toch nog samen oefeningen doen en elkaar zien. Dat was heel leuk. 

De eerste twee weken zonder voetbal waren rustig en wel fijn, maar daarna begon ik het echt te missen. De spanning die je hebt voor wedstrijden, het coachen, het voetbal zelf; ik ben dag en nacht met het spelletje bezig. Als je van zes dagen per week naar niets gaat, is dat heel gek. 

Janine Rongen geconcentreerd tijdens de wedstrijd

Daarom ben je zeker blij dat je weer op het veld mag staan?

Dat klopt. De eerste keer dat we elkaar weer live zagen heerste er een overweldigend gevoel van blijdschap. Iedereen was zó blij om elkaar weer te zien. Het eerste gedeelte van de training stond dan ook in het teken van bijkletsen en verhalen uitwisselen, want die waren er veel, maar daarna lag de focus op het voetbal. We hebben een serieuze groep, die erg bezig is het met voetbal. 

Hoe zien jullie trainingen op anderhalve meter afstand eruit?

Die zijn zo ingericht dat het bewaren van afstand goed te doen is. De focus ligt op het moment op individuele training. Natuurlijk werken we ook wel af op goal, maar de nadruk ligt nu wat meer op pure techniek. Dat is eigenlijk best gek, want normaal train je dat vooral in de jeugd. Bij de senioren wordt verwacht dat je dat dan wel onder de knie hebt. 

Vreugde na een doelpunt tijdens de gewonnen wedstrijd tegen FC Kunde (2-1)

Hoe stond het met de fysieke gesteldheid bij de speelsters?

Verrassend goed, daar stond ik echt van te kijken! Veel speelsters hebben zelf gerend en getraind met ladders en een bal. Het team is fitter teruggekomen dan na een winterstop. Dat is echt heel knap.

En nu?

Onze voorbereiding op het nieuwe seizoen is in volle gang. Ik heb toch maar een oefenprogramma geregeld, met oefenwedstrijden in augustus. Als die niet door mogen gaan horen we dat dan wel, maar wellicht kan dat gewoon. De voorlopige selectie is ook al compleet, daar hebben we duidelijkheid in. Dat is fijn. De laatste seizoenen hebben we als team grote stappen gezet, nu is het tijd om door te pakken.

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.