ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU
Janne Verbakel over het spelen bij een profclub

Oud-UDI-speelster Janne Verbakel over het spelen bij een profclub  

Wilco Zonneveld Wilco Zonneveld zondag 05 juli 2020 4 minuten

Soms komt het voor dat betaald voetbal organisaties spelers scouten bij amateurclubs. Ook bij UDI’19 gebeurt dit. Een goed voorbeeld daarvan is Janne Verbakel die vanaf de MO12 tot en met MO-15 bij UDI’19 speelde. Inmiddels draagt zij het shirt van PSV. Ze vertelt haar ervaringen. 

Janne in PSV-shirt

“In het seizoen 2019-2020 heb ik de overstap naar Jong PSV Vrouwen mogen maken. Samen met de speelsters en de staf zijn we in juli 2019 begonnen met trainen om ons voor te bereiden op de beker en competitiewedstrijden. In augustus zijn we nog een paar dagen op trainingskamp geweest. Vooral elkaar beter leren kennen en het stellen van onze gezamenlijke doelen kwam naar voren. Om deze doelen te behalen zijn we bij terugkomst zes keer in de week met elkaar gaan trainen, waaronder twee krachttrainingen en vier veldtrainingen. Op zaterdag speelden we onze wedstrijden in de beloftencompetitie. Deze competitie bestond uit acht teams: Ajax, sc Heerenveen, PEC Zwolle, ADO Den Haag, Feyenoord, VV Alkmaar en FC Twente.” 

Het weekprogramma

“Elke week werkten we met de ploeg een programma af. Dat zag er als volgt uit. Op maandag starten we met een bespreking gevolgd door een krachttraining en veldtraining. Dinsdag staat in het teken van conditionele training. Woensdag hebben een vrije dag van voetbal, maar dan moet ik wel naar school. Donderdag start vaak weer met een bespreking waarna we doorgaan met kracht- en veldtraining. En dan op vrijdag beginnen we met een bespreking en daarna weer richting het gras voor de veldtraining. Ook hebben we één keer in de maand fysieke en conditionele testen. Via deze testen krijgen we inzicht in de opbouw van onze spieren en conditie.”

Combinatie met school

“Het trainingsprogramma van PSV valt voor mij goed te combineren met school, mede omdat ik in de 2de heb gekozen voor een LOOT-school in Eindhoven. Op dit soort scholen wordt het lesprogramma zo aangepast dat het makkelijker te combineren is met topsport. Sommige vakken zoals techniek en muziek heb ik niet. Hierdoor heb ik meer tijd voor de andere vakken en kan ik mij meer focussen op de sport.”

Janne Verbakel in actie namens Oranje tegen België

Nederlands elftal

“Afgelopen seizoen mocht ik ook uitkomen voor het Nederlands elftal Onder 16. Met deze meiden hebben we een interland tegen België gespeeld die we wonnen met 2-1. Daarnaast mochten we in februari voor een 7-daags toernooi naar Portugal waar we drie wedstrijden speelden tegen Duitsland, Portugal en Frankrijk. De wedstrijd tegen Duitsland verloren we helaas met 2-0, van Portugal wonnen we met 1-0 en van Frankrijk wonnen we met 2-1. Dit toernooi was voor ons als team het eerste toernooi in het buitenland en het was dan ook een erg leuke en leerzame ervaring. Naast deze interlands hebben we nog verschillende andere activiteiten samen ondernomen.”

“Op dit moment zijn we met Jong PSV Vrouwen alweer begonnen met de voorbereiding voor volgend seizoen en hopelijk kunnen we hier mooie resultaten met elkaar behalen!”

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.