ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU
Jari van Ginkel verkozen tot Speler van het seizoen

Jari van Ginkel verkozen tot Speler van het seizoen

De Supportersclub organiseert al jarenlang de verkiezing voor THE MAN OF THE MATCH tijdens thuiswedstrijden. Voorafgaand aan een thuiswedstrijd ontvangen enkele willekeurige supporters een stembriefje, dat tijdens de tweede helft weer wordt opgehaald. Op dit briefje kunnen zij aangeven wie volgens hen de titel MAN OF THE MATCH verdient. Tijdens vier wedstrijden werd Jari van Ginkel door de supporters verkozen tot MAN OF THE MATCH. Hiermee is hij SPELER VAN HET SEIZOEN geworden en zal zijn naam te zien zijn op de zuil bij de ingang van het sportpark. Tijd om terug te blikken op deze speler van het eerste elftal. 

UDI'19/CSU UDI'19/CSU maandag 10 juni 2024 3 minuten

Naam

Jari van Ginkel 

Leeftijd 

27 jaar 

Positie 

Centrale verdediger 

Wat vind je ervan dat de supporters je uitgekozen hebben tot ‘Speler van het seizoen’? 

"Uiteraard is het een enorme eer! Ik probeer elke wedstrijd maximale inzet te leveren en op deze manier mijn steentje bij te dragen voor het elftal. Fijn dat deze inzet ook door de supporters gezien en gewaardeerd wordt."

Jari van Ginkel (links) samen met Joep Engelen na de bekerwinst

Je gaf aan in de presentatiegids 23/24 het volgende antwoord op de vraag wanneer is je eigen seizoen geslaagd: “Jari: Persoonlijk hoop ik elke wedstrijd een voldoende te halen en de spits uit te schakelen. Als team ben ik tevreden met minimaal een periode voor promotie.” 

De periode is helaas niet gelukt, maar hoe kijk je terug op je debuutseizoen bij UDI’19? 

"Na een voortvarende start had ik veel vertrouwen dat we dit seizoen voor de prijzen gingen meespelen. Helaas hebben we de tweede periode veel punten laten liggen en daardoor niet het gewenste resultaat gehaald. Als centrale verdediger ben ik wel tevreden met het feit dat we maar 31 goals tegen hebben gekregen. Volgens zijn dat zelfs de minste in 2e 3e en 4e divisie! Daarnaast heb ik kennis mogen maken met de mooie club die UDI’19 is. Dit met een groot aantal enthousiaste, vriendelijke en behulpzame vrijwilligers! Deze vrijwilligers dragen de club een warm hart toe en dat is merken, van de koude drankjes van Janette tot de goed geprepareerde grasmat van Willy!"

Was de bekerfinale tegen DAW de mooiste wedstrijd van het seizoen? Hoe heb je de aanloop naar en die dag zelf ervaren? 

"De winst van de districtsbeker is een mooie prijs, die UDI’19 nog niet eerder had gewonnen. Dat maakt het wel extra speciaal. Of het de wedstrijd was het met het beste voetbal denk ik niet, maar gelukkig waren we fitter dan DAW en konden we in de blessuretijd het verschil maken. Uiteindelijk speel je ook voetbal om te winnen en om prijzen te pakken, dus dat zijn wel de leukere wedstrijden om te spelen. Juist als er wat spanning en druk op staat. Het mooiste moment van de dag was de terugkeer in het clubhuis in Uden. Daar kregen we met vuurwerk een groot onthaal en hebben we er een mooi feestje van gemaakt."

Wat zijn je verwachtingen voor het nieuwe seizoen? 

"In het begin van het vorige seizoen zijn we met een hoop nieuwe spelers en stafleden begonnen met het opbouwen van een goed functioneert geheel. Dit heeft altijd wat tijd nodig om op te starten. Ik denk dat we, ondanks dat we geen kampioen zijn geworden of periode hebben gepakt, wel een goede start hebben gemaakt aan een lopend proces. Dit in combinatie met wat versterkingen geeft mij een goed gevoel over volgend jaar."

Wat wil je de supporters nog meegeven? 

"De club UDI’19 is niks zonder zijn grote achterban met fantastische supporters! Ik hoop dat we volgend jaar weer op jullie steun kunnen rekenen want dat geeft ons als spelers een ontzettende boost. Via deze weg wil ik jullie namens alle spelers bedanken voor jullie steun afgelopen jaar en wij zullen ons stinkende best doen om volgend jaar nog een extra tandje bij te zetten. Dan kunnen we samen weer de drie punten vieren in de kantine onder het genot van een koud biertje!"

(Foto's: Jeroen Engelen)

Jari met de pupil van de wedstrijd UDI’19-Dongen

Wat vind je van het artikel?

Jouw mening is belangrijk voor ons.

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.